“Imádunk ide visszajárni!” – Egerben koncertezett az Alvin és a Mókusok

Maldrik Laura | Moccanni nem lehetett a Gödör Kult. Klubban – amíg a tombolás be nem indult – az Alvin és a Mókusok egri koncertjén. Az idén 22 éves punk-rock zenekar hozta a tőle megszokott formát, teljes erőbedobással szóltak a régi és új számok vegyesen.

-Sokat koncerteztek külföldön, hogy fogadnak benneteket?
Azt tapasztaltuk, hogy nagyon sok magyar él külföldön és nagyon nagy igény van a magyar koncertekre! Így mi is próbát tettünk, és nagyon pozitív élményekkel tértünk, térünk haza! Borzasztó hálásak ezek az emberek, akik eljutnak a bulijainkra! Jó velük találkozni é megtapasztalni, hogy mennyire örülnek nekünk!

-Ezzel a turnéra Kassára is eljutottatok. Mesélnétek róla?
Kassán egy nagyon színvonalas klubban volt szerencsénk játszani! Rengeteg világhírű banda fordult már meg ott! Ezen a helyszínen is főleg magyarok jöttek el a bulinkra, akik szintén nagyon örültek nekünk! Megfordultak szlovákok is a koncerten, akiknek ez a klub a törzshelyük, és ők is nagyon jól vették a bulit! Jó hangulatban telt az egész!

-Nagyvárosokban vagy vidéken szerettek inkább játszani? És milyen az egri közönség?
Igazából nem tudnám megmondani. Azt hiszem, mindegy, főleg, ha jó a közönség, mint pl.: Egerben is! Imádunk ide visszajárni! Most is rohadt jó hangulatú koncert volt!

-Miért a Nem elég című dalra esett, hogy először klipet készítsetek hozzá?
Igazából már 2 dalnak hamarabb jött ki klipje, csak ugye az első, ami a “Konfliktus” c. számhoz készült, az ún. “szöveg videó” volt. A másik pedig egy koncert videó “Ez nem demokrácia“c. számhoz. Mi szinte az összes dalra szeretnénk csinálni valamilyen kép anyagot, mert mindegyik közel áll a szívünkhöz!

 

 

-A koncerteken milyen korosztály szokott részt venni? Meddig tolódik ki a közönség életkor?
Nagyon vegyes. Egyáltalán nem lehet pontosan behatárolni! 11-80-ig.

-Mostanában volt olyan pillanatotok koncerten, ami érdekes, vicces, vagy emlékezetes és szívesen visszaemlékeztek rá?
A mostani, őszi turnén is rengeteg minden történt velünk, minden hétvége, buli izgalmas és érdekes! Nem tudnék egyet kiemelni! A legutóbbi hétvégén például Veszprémben jártunk, ahol a Supernemmel játszottunk, és velük mindig nagyon jókat vigadtunk együtt!

 

-Viki, te később kerültél be az együttesbe. Hogy történt és milyen érzés volt?
Én 1998-ban kerültem a bandába. Nem volt igazából nagy sztorija, ismertük egymást a fiúkkal, egy koncertre kerestek basszerost, és valamiért rám gondoltak. Megcsináltam a koncertet és maradtam…  Nagyon érdekes volt lányként belecsöppenni ebbe a világa, izgalmas, és egyben egy kicsit félelmetes is, de “függő” lettem!

-Mik a további terveitek?
Rengeteg tervünk van! Folyamatosan koncertezünk! 2016-ban a koncertlemez második része mellett új anyag is tervben van! Emellett A bölcsek meg hallgatnak lemezről még lógunk pár klippel, szóval nem fogunk unatkozni!

 

-Van olyan zenész vagy együttes, akit a példaképeteknek tartotok? Volt már, hogy együtt zenéltetek velük?
Sok zenekar van, akit szeretünk, példaképünk annyira nincs, bár mindig vannak ránk hatással bandák, de ez elég változó. Kedvenc bandával már volt szerencsénk együtt játszani, mint pl.: a Bad Religionnal, Death by Stereoval, vagy a Green Day-vel!

-Mit üzennétek a mai fiataloknak?
Bort, békét, boldogságot! Találkozunk a koncerteken!

Köszönjük az interjút! Kövessétek a zenekart Facebook oldalukon vagy honlapjukon!

Interjú: Maldrik Laura
Fotók: Danka Kristóf; Alvin és a Mókusok
Borítókép: Alvin és a Mókusok

12346625_789166721206279_729538264_n
Maldrik Laura és a banda (Alvin és a Mókusok, Eger, Gödör)
Please follow and like us:

Comments

comments