Eleinte csak a csajok sikongattak, most már együtt énekeli mindenki a dalszövegeink! – Silver Soul interjú

Fazekas Edina | Az egri Drogprevenciós nap keretein belül több zenekar is fellépett, az estét pedig az Irie Maffia zárta. A fellépők listáján többek között a Silver Soul is szerepelt, és ők léphettek színpadra elsőként. Miután a srácok kikerültek rajongóik gyűrűjéből, volt alkalmam beszélgetni velük a nemrég indult turnéról, amit az EIZP tehetségkutatójának köszönhetnek, illetve az eddigi koncertekről.

_IMGEX-3
Kecső Bálint mára “hozzánőtt” a Silver Soulhoz (fotó: Magyar Elemér)
_IMGEX-13
Silver Soul (fotó: Magyar Elemér)

 Már eltelt jó pár hónap a tagcsere óta, hogyan látjátok a zenekar alakulását ezek alatt a hónapok alatt?

Gabó: Én személyem szerint úgy látom, hogy volt egy nagyon pozitív váltás, ha lehet ezt így mondani. Persze hiányzik Jocó és a „hülyeségei”, de Bálint egy új színfolt ebben a zenekarban, és szeretek vele zenélni. Jó vele egy színpadon lenni. Próbateremben is jó, de az már más.

Bence: Lassan egy éve van már itt… és nagyon hamar megunok egy szólót amúgy akár 2 hónap alatt is, hogy ha olyan. Viszont Bálint írt egy olyan szólót az egyik számunkba, amit annyira szeretek, hogy még mindig nem untam meg, sőt, még mindig ugyanúgy ugrálok rá. Úgyhogy nekem ez jelzi leginkább, hogy mennyire szeretek vele zenélni. Csak most már nem kéne többet dicsérni, mert egyre nagyobb az arca…

Gergő: Én nem szeretek vele zenélni, haladjunk tovább…

Bálint: Én szeretek magammal zenélni…

Bence: Igen-igen, azt tudjuk, de Jocónál nem jobban.

Bálint: Gergő, te miért nem szeretsz velem zenélni?

Gergő: Majd esetleg akkor, ha együtt írunk jó számokat, felvesszük, és azokat játsszuk.

_IMGEX-15
Silver Soul (fotó: Magyar Elemér)

 Többször voltatok már Tárkányban, milyenek ezek a koncertek?

Bálint: Kikérem magamnak, én még csak egyszer voltam.

Gergő: Rengeteg mennyiségű étellel és itallal kínálnak meg minket. Nagyon jó az oda út is, meg a vissza út is, azóta már felkerestem egy zokni beszállítót is, hogy megfelelő illatanyagot árasszon másnap reggel a… elnézést, elkavarodtam. A koncert az fergetegesen frenetikus, ahogy Bence szóösszetételét már megtanultam. Az az igazság, hogy imádunk ott fellépni, mert rengetegen szeretnek minket, és nagyon jó a hangulat, és a kiszolgálás… az egy igazi „vendéglátós falu”.

Bence: Tárkány nekünk szerintem minden évben egy ilyen csúcspont, mert ott biztosra vehetjük, hogy rengeteg ember vár és mi látjuk, hogy évről évre egyre több, szóval abszolút egy fenomenális élmény.

Gabó: Tárkány mintha hazamennénk, egyszerűen olyan.

_IMGEX-9
Silver Soul (fotó: Magyar Elemér)

A most induló turnétokról mit kell tudni?

Gabó: Ez egy zseniálisan jó kérdés. Márpedig azért is, mert kicsit rögös ennek a turnénak az indulása, sok még a sötét folt itt a szervezésben, viszont biztos jó lesz és nagyon-nagyon várjuk már. Bejárhatjuk így az országot, ezt pedig szeretnénk megköszönni az EIZP-nek!

Bence: Igazából ez az első olyan koncertsorozat, ami nem Gabó és Gergő szervezési képességeire van bízva, hanem segítenek nekünk, és tök jó helyekre megyünk el. Olyan helyekre, ahol még soha nem voltunk, például Kalocsára vagy Nyíregyházára.

Gergő: Meg Miskolcra, Debrecenbe, és alig várjuk, hogy nagyon sok emberrel megismerkedjünk, és ők is velünk.

_IMGEX-14
Silver Soul (fotó: Magyar Elemér)

Milyen érzéssel tölt az el benneteket, hogy a rajongóitok már kívülről éneklik a dalszövegeiteket a koncerteken?

Gergő: Huhuuu… hát… erre nem tudok nem nagyképűen válaszolni. Iszonyatosan király, amikor az „Engedd el” című számunknak az utolsó 2 sorát ordítva éneklik, miután belecsapunk a húrokba és nyomjuk, az valami eszméletlen. A többi számaink nagy részét is többen ismerik és éneklik: igazából ezért kezdtük el. Eleinte csak a csajok sikongattak, az is nagyon jó volt, de most már képeznek is különböző mondatokat, amiket mi írtunk papírra és vettünk fel stúdióba, és azt éneklik. Ennél jobb nincs, és ezt komolyan nem lehet hova tetőzni.

Bence: Koncerten ez akkora löketet ad… engem teljesen felpörget.

Gabó: Annyira zseniális, amikor az „Engedd el”-ben a „Csöpögős maszlag” és a másik ilyen verse záró mondatocska részt végre nem Gergőnek kell elpösszintenie, hanem már a közönség énekli, tisztán. Nagyon jó érzés, szuper.

Milyen élmény volt számotokra fellépni Szabó Balázs Bandája előtt?

Bence: Itt mindenképp meg kell jegyeznem, hogy a Szabó Balázs Bandáját én eddig is nagyon szerettem, de amikor koncert után Szabó Balázs odajött hozzám, bemutatkozott, és megköszönte nekünk, hogy felkonferáltuk őket, illetve, hogy elő zenekaruk voltunk, nekem hatalmasat nőtt a szememben, és csak még jobb érzés volt, hogy mi lehettünk előttük. Tényleg abszolút megtiszteltetés. Végigbuliztam a koncertjüket, nekem nagyon tetszett.

Gergő: Meg a Bolyki-völgy hangulata is… ami ott fogadott minket, az egyszerűen tökéletes, a hangosítást is beleértve.

Bálint: Nekem nagyon tetszett a Bolyki-völgyes koncert, némileg kicsi volt a színpad, de én élveztem. Lehetett mozogni, a hangosítás perfekt volt, visszafele nagyon jól hallottam magam, kifelé azt mondták, jól szóltunk, és imádat Szabó Balázs Bandája! Písz, láw.

Gergő: Reméljük, még találkozunk velük!

Hallhatunk a turné során új dalokat tőletek?

Gergő: Igen.

Bence: Igen?

Bálint: Igen?

Gergő: Igen! Nagyon szeretnénk nem egyet, nem kettőt hozni a turné során, mert készülünk valamire, ami egyelőre nagyon nagy ködben vész el, mert még nem mondhatunk róla semmit, hisz még mi sem tudunk róla konkrétumokat. Az azonban biztos, hogy mennek a számírások, és nagyon szeretnénk már a turné alkalmával legalább néhány új számot játszani valamelyik koncerten.

_IMGEX-11
Silver Soul (fotó: Magyar Elemér)

Ha már itt vagyunk ezen a Drogprevenciós Napon, nektek mi a véleményetek ennek a rendezvénynek a fontosságáról?

Gabó: Szeretjük… mármint a hasonló rendezvényeket, mert mi is nagyon ellene vagyunk a drognak. Szóval mi is amellett állunk, hogy a srácok, fiatal lányok ne a fűhöz nyúljanak, hanem inkább hangszerhez, és abban éljék ki minden vágyukat.

Gergő: Mert az is tud egy illuminált állapotba hozni, ha 5 ember náddal, hegedűvel egy próbaterembe ordítva zenél. Attól is nagyon el lehet szállni, úgyhogy zenéljetek inkább mindenféle hangszeren.

Bálint: Megjött Erik. Erik, neked mi a véleményed a drogokról?

Erik: Ne.

Gabó: Ne. Erik ezt a társadalomnak üzeni, hogy ne!

Interjú: Fazekas Edina
Fotó: Magyar Elemér

Please follow and like us:

Comments

comments