Mosolykommandó: Varázscetlik

A “Mosolykommandó” akcióba lép, s fokozatosan felépített haditervvel olyan trükköket tanít, amivel sarokba szoríthatod a rosszkedved! A mostani kapitányunk Sztahora Lili, aki azt mutatja meg, mi mindenre emlékeztethetnek a cetlik bevásárláson s egyéb teendőkön kívül 😉

Minek legyek szomorú, s minek sírjak, mikor annyi szép dolog van a világon, ami miatt mosolyoghatnék is? Mindenki életében szinte kivétel nélkül van rossz időszak. Kinek egy-két nap, kinek – nagyon rossz esetben – egy-két év. De ebbe nem kell beletörődnünk, ha küzdünk a boldogságunkért, ami az egyik legnagyobb kincsünk, s csupán egy a lényeg: nem szabad feladni! Ahhoz, hogy elérhessük azt a pontot, hogy feltétlen boldogok legyünk, gondolkodásmódunkat kell először is megváltoztatnunk. Ez biztos, hogy nem egy gyors folyamat lesz, de rengeteg apró trükkel átsegíthetjük magunkat az akadályokon!

Mai tipp: “varázscetlik”!

Gondolom, mindenki ismeri Hosszú Katinkát. Van egy barátnőm, aki egy pár hónapja mesélt róla nekem, s egy rész a történetéből nagyon megragadt: “…Hosszú Katinkának és Egerszegi Krisztinának rengetegszer volt az a motivációs módszere, hogy leírta az álmát jó nagy betűkkel, és kitette az ágya fölé, hogy lefekvés előtt és felkeléskor is lássa. Katinkának az volt, hogy azt az időt kellett felírni, amit el akart érni egy versenyen...”

20130804-az-aranyermes-hosszu-katinka-a11
Hosszú Katinka a kitűzött versenyidejét írta fel s “vonzotta be”

Engem ez annyira meg ihletett, hogy én is elkészítettem a saját motivációs irományaim. S bár én nem konkrét célokat írtam a papírkáimra, amiket a falamra raktam később, hanem egy olyan személy nevét, akinek – bár közvetlen ismeretség nélkül – sokat köszönhetek, s emellett még egy idézetet is odaírtam, ami engem nagyon tud inspirálni: “azzá válsz, amire gondolsz”! Nekem nagyon sokat segít az, ha reggelente ez az első gondolatom, mivel sokkal magabiztosabban indulok neki a napnak, mint e nélkül, este pedig szeretek gondolkozni a dolgokon, így ha ránézek az idézetre, újra és újra átgondolom a dolgokat, amikért küzdöttem eddig, küzdök mai napig, s küzdeni fogok, amíg el nem érem.

Sztahora Lili

Bár néhány kívánságot babonából nem mondasz ki, a legtöbbször lelkileg is segít, ha megosztod másokkal a vágyaidat. Az, hogy nyilvánosan kiteszed őket a lakásban, üzenet lehet olyan ember számára, akit beengedsz – akár szüleidnek is üzenhetsz a táblácskádon. Mégis, kimondva hatásosak a “varázsszavak”!


Készíts tehát te is személyes üzenőfalat magadnak, vagy vedd körbe a szobád olyan tárgyakkal, amikről jó érzések jutnak eszedbe! Legyen az egy apró emlék, egy rajz, pár sor: ne a fiók mélyén rejtegesd, hanem tedd jól látható helyre, hogy mindig “beleütközz” a tanításába.

Ha pedig még nincs üzenőtáblátok, a blueteken kívül a merészebbek barkácsolhatnak is:

 • Használj természetes anyagokat, mint pl.: a parafa! Nagyon könnyű gombostűvel üzenetet hagyni rajta, s bármely hobbi boltban beszerezhető – akár méterre is, csak győzzed kívánsággal! Az ügyesebbek a családtól elkunyerált boros dugókból is ragaszthatnak egy saját formájú táblát…
parafa
A parafa természetes anyag: meleg, barátságos hatást kelt
7
Ha dugók címkéjt fordítod kifelé, érdekes mintákat hozhatsz létre
 • Mivel a legtöbb teremben már filc van, nem fog kellemetlen iskolai élmény sem eszedbe jutni, ha krétát s táblát használsz. Lehet kapni táblafestéket, amivel sokféle felületet befesthetsz, így még több felületen üzengethetsz magadnak: akár az ajtódon is!
tábla
…Hagyd kinn a krétát: biztos, hogy más is üzenni fog neked!
 • Aki szeret varrogatni, textilből is készíthet üzenőfalat: nagyon egyedi s színes produkciók születhetnek. Gombostű, biztostű itt is a barátod a cetlik elhelyezésénél! Akár kombinálhatod is parafával! (Varráshoz Bíróné Úri Márta tanárnő biztosan tud hasznos ötleteket adni!)
textil
Filléres, mégis színes megoldás! Akár kedvenc szakadt pólódat is újrahasznosíthatod 🙂
 • Ha épp sietsz, még a blueteknél mégis igényesebbet akarsz: használj csipeszeket! Legyen az akár fa ruhacsipesz, amit pl.: egy képkeretre ragasztasz. A bátrabbak – ha elég távol van az izzótól s nem tűzveszélyes! – még lámpabúrát is készíthetnek levelekből s üzenetekből!
csipesz
A csipeszek jöhetnek sorban, de körbe is rakhatod őket, napkorona alakban!
 • Ha már természetes megoldások, akkor a türelmesek nézzenek szét a patak partján: egy-egy kavicsra alkoholos filccel ráírt vagy festett üzenetnek még a “tapintása” is egyedi! Ezeket egy vázába is teheted, s ha úgy érzed, minden rendben van, akkor is bele tudsz nyúlni, húzni egyet, mint a “zsákbamacskából”, hogy mire figyelj aznap!

  kavics
  Ilyen egyedi kívánság-kavicsok még ajándékként is megállják a helyüket!

  Ne feledd: ha már sikerült megfogalmazni a vágyaid, az első lépést megtetted a célhoz! Legyen szép hetetek!

Please follow and like us:

Comments

comments