A Critical Mass után ősszel is van bringás élet!

Van, akinek csak közlekedési eszköz. Másnak a leghűségesebb sportszer, túratárs, vagy egyenesen a személyiségének tükörképe a kerékpárja. Egerben a bringások legnagyobb “fesztiválja” a Critical Mass felvonulás.  Mi is kint voltunk, s egy go-pro videóval s fotókkal idézzük fel a tekerést! De ősszel sem kell megfeledkezni kedvenc kétkerekűnkről: pár trükkel ugyan úgy lehet élvezni a suhanást! Sőt, most még fotópályázatra is jelentkezhetsz a témában.

emelés
A Kritikus Tömeg jelképe a fej fölé tartott kerékpár (fotó: Danka Kristóf)

A nemzetközi Autómentes Napon megszervezett Critical Mass (azaz a “kritikus tömeg”) azt hivatott elérni, hogy felhívja a városvezetők figyelmét arra, mekkora létszámban vannak olyan kerékpárosok, akik napi szinten igénylik, hogy hosszabb és jobb minőségű kerékpárút-hálózaton tekerhessenek, biztonságosabb körülmények között. A szervezők idén bejelentették, Critical Mass néven ez lesz az utolsó program, mert a budapesti kezdeményezéshez csatlakozva “I bike Eger” várható jövőre. A Dobó térről induló Critical Mass Eger felvonuláson mi is kint voltunk: a rendezők idén is biztosították a rendőri felvezetést, hangulatos rajt-célt, így egy kellemes tekerésben volt részünk. Indulás előtt a Double Bubble óriásbuborék-fújó csapat szórakoztatta az apróságokat. A videó Magyar Elemér érdeme, a képeket Osvárt Dániel és Danka Kristóf készítette.

A napos szeptember után elég gyorsan beköszöntött a nedves őszi idő. Ilyenkor pár átalakítással s egy kis odafigyeléssel ugyan úgy élvezhetjük a tekerést!  (A videó forrása: Index – az eredeti cikk ezen a linken.)

szerelő
A budapesti Pajtás bringaszerviz szerelője lát el tippekkel! (http://index.indavideo.hu/video/bicoszerelo)

S ha még a fényképezés is érdekel, ITT (katt!) egy egri kiírású pályázat! Nem kell mást tenned, csak a már kibővített egri kerékpárút-hálózaton egyéni vagy csoportos bringásokat örökítesz meg – természetesen a lehető legjobb minőségben! Részletek az előző linken.

20130110_CXnats_7708
Jó tekerést mindenkinek ősszel is! (Kép: http://goo.gl/jhYLS7)

 

Please follow and like us:

Comments

comments