Less Nándi – Kirándulás és/vagy önkéntesség a Bükkben

Bükk… az egyik legnagyobb átlagmagassággal, s legváltozatosabb felszínnel rendelkező vidék. Találsz itt fennsíkot, lombos és fenyőerdőt, szép kilátást, kaptárköveket, rétet, völgyet, lápost, szurdokot… Ezen a vidéken halad keresztül október 10-én, szombaton a Less Nándornak emléket állító teljesítménytúra, a festői szépségű Cserépfaluval rajt-cél állomásként.

nándi
A túra honlapjához kattints a képre!

Rengeteg lehetőség közül válogathatsz, erőnlétednek megfelelően!

20/38/66 km-es távon jelentkezhetsz teljesítménytúrára, mely szintideje nagyon barátságos, nem kell loholni. Ilyenkor a rajt után megadott állomásokat kell elérni a menetleveleden szereplő térkép s útvonal alapján, ott pecséteket szerezni, s így haladni végig a választott távon. De lesz itt még Nomád terepfutó verseny 26 és 66 km-en, gyerekfutás, s a földrajz iránt érdeklődőknek egy 12 km-es Geotóp-séta a környéken. A sportolókon kívül tehát a gyerekektől az idősekig mindenki talál magának kihívást!

Erre a túrára regisztrálni kell, s el kell utalni a nevezési díjat még szeptemberben. Mit kapsz cserébe? Út közben – távtól függően – csokit, italt, s egyéb “frissítőt”, a célban szintidőn belül kitűzőt (minden teljesítésért mást!), oklevelet, babgulyást, egy jó szervezést, s 2000 lelkes túratársat. A dobogós sportolók természetesen külön díjazásban részesülnek!

Részletek: http://nomegalljcsak.hu/

golyatabor_nagyvisnyo17_20130912_2037971199

DE! Ha még nem végezted el a kötelező 50 órás közösségi szolgálatot, van lehetőséged – limitált férőhellyel – segítőként is részt venni!

Mit is takar ez? Például több pontőrre van szükség. Az ő feladatuk, hogy az útvonal adott pontján fogadják a turistákat, bepecsételjék a menetlevelüket, s ráírják a beérkezés időpontját. Könnyűnek hangzik? Az is, csak itt tényleg rengeteg, ellenben nagyon vidám s lelkes emberrel lesz dolgod, kora reggeltől estig. Ha belegondolsz, egy úttal egy hétvége alatt a közösségi szolgálatod jó részét is teljesíted, mert ez nagyon sok elszámolható órát jelent neked! Ha nem “ponton” leszel, lehet, hogy Cserépfaluban a rajtnál, az iskola aulájában kell segíteni berendezni a helyet, illetve kisebb pakolási feladatokban segíteni, díjakat válogatni, stb.

Az fontos, hogy maga az önkéntes munka már szombaton (nagyon) kora reggeltől indul, DE! már péntek este az eligazításon ott kell lenned. Ha gondot okoz az utazás, éjszakára – férőhely függvényében – a helyi erdei iskolában, vagy a tornaterem szőnyegén hálózsákkal tudsz éjszakázni, van zuhanyzási lehetőség is, a helyi kocsma ilyenkor gőzerővel étteremként is üzemel. Ha tehát gondolkodsz abban, hogy pénteken “kint alszol” Cserépen, akkor szólj jó előre!

Ha érdekel a közösségi szolgálat, szívesen segítenél egy szép hagyományokkal rendelkező túramozgalmat, keresd Párkányi István vagy Gólya Tamás tanár urakat még szeptember hónapban, ugyanis jelentkezésed továbbítani kell a szervezőknek időben!

Ne feledd: “tíz-tíz”, azaz október 10-én találkozzunk – vagy mint túrázó, vagy mint segítő!

…S hogy a túra beceneve, a “No Megállj Csak” mit takar? Egy olyan orosz retró rajzfilmet, amit ha egyszer látott valaki, nem fogja elfelejteni:

Please follow and like us:

Comments

comments