Koncertek, táncosok, sztárok, lovak… így buliznak Szilváson!

Keresztyén Fruzsina | Szilvásváradon idén került először megrendezésre a Családi Napok néven ismert rendezvény, Papp Gábor szervezésében. Az érdeklődőket rendkívül színes, változatos színpadi és színpadon kívüli programok fogadták. A legfiatalabbtól a legidősebb korosztályig mindenki megtalálhatta a számára legjobban tetsző programot. A fellépők elkápráztatták a közönséget, emellett ők maguk is jól szórakoztak. Volt szerencsém több interjú készíteni a következő fellépőkkel: Végvári Ádám, Péter Srámek, Sós Fecó és Hencsi.

11758876_860565103978683_445978030_n
…Hogy elérzékenyült Fruzsitól!

A pénteki napon láthattuk a színpadon a Triászt, Fatimát és a BalkánFanatikot. Már erre az estére rengetegen gyűltek össze a helyszínen, igaz, ekkor még sokan csak a terepet fedezték fel, nézelődtek. Rengeteg bazáros pakolt ki a rendezvény napjaira, árultak ékszereket, horgolt párnákat, dísztárgyakat, lufikat és azt is biztosan állíthatom, hogy éhesek és szomjasak sem maradtunk, mivel büfék, falatozók álltak egymás hegyén-hátán. Édességek, vattacukrok, pálinkaházak… Ám ez a nap még csak a nyitánya volt a hétvégének!

Ezt követte a szombat, ahol már egész nap programokkal várták a szervezők a kilátogatókat. Az események megállás nélkül zajlottak, méghozzá különböző helyszíneken. A Ménesgazdaság nyílt napot tartott, így ott körbejárhattuk a területet, láthattuk a kiscsikókat is, Dallos Andor válaszolt minden kérdésünkre, sőt még egy film vetítésére is sor került a „Bükk fehér szikláiról”, azaz a gyönyörű Lipicai lovakról. Pár órával később a színpadon már a Neoton sztárjai, Ádám és Éva készülődött a közönség elkápráztatásához. Igazi karneváli hangulatot teremtettek slágereikkel.

11751118_860565143978679_721738056_n
Végvári Ádám, a Neoton Família frontembere Csepregi Évával. De ha olyan számokat mondok, mint pl.: a Santa Maria, Don Quijote, 220 felett, Holnap hajnalig – már az ifjabbaknak is ismerős!

Fellépésük után Végvári Ádám válaszolt pár kérdésemre:

Hogyan tetszett Önnek a szilvásváradi közönség?
-Ahhoz képest, hogy ilyen meleg van nagyon aranyosak voltak. Tudták a dalokat, sokat tapsoltak, így nagyon jól éreztem magam.

Meglepő, hogy mindegyik korosztályt meg tudták szólítani a dalaikkal?
– Régen meglepő volt, most már kezdjük megszokni. Igaz, mindig érdeklődtem, vajon honnan tudják a mai fiatalok ezeket a nótákat, aztán rájöttem, hogy hiányoznak ezek a dalok, és a szülőktől, rádiókban néha hallják, így onnan könnyen megtanulják.

Mik a terveik a közeljövőre nézve? Mennyire vannak betáblázva a nyárra?
– Új albumot már nem igazán csinálunk, mivel ezeket már nem nagyon lehet eladni. Egy-két számot viszont fogunk készíteni, ha mást nem, akkor külön-külön, az Évának is egy felvételt, de ezt majd csak valamikor később… A koncertekből nagyon sok van, júliusban és augusztusban végig, minden hétvégét beleértve be vagyunk táblázva. Az ősszel például Egerben is koncertezünk.

Megnézték Szilvásvárad nevezetességeit?
– Most nem, de én voltam egy-két évvel ezelőtt, akkor voltunk a Szalajka-völgyben és kisvasutaztunk is. Tavaly előtt egy koncertünk is volt itt a Lovas Stadionban. A környéket viszont ismerem jól, mivel tulajdonképpen én egri vagyok, a nagyszüleim, keresztanyám, unokatestvérem, ők mind egriek voltak.

11748578_860557617312765_1616168674_n
A “Bükk fehér sziklái”, a lipicai ménes lovai

A Neoton Família koncertje után a lovas pályán csodálhattuk a különféle bemutatókat. Köztük díjlovas edzés folyt Dallos Gyula mesteredzővel, Kappel Edit szabadidomítását is láthattuk, illetve más és más fogatokat is megnézhettünk. A közönséget ezek után a Bélkő Blues Band szórakoztatta, majd a színpadon Stone, a CrossRoad és Majsai Gábor következett, 21:00-tól pedig Charlieval utazhattunk vissza az időben és sok dala közül felcsendült a Jég dupla whiskey-vel is, melyet a közönség végig, vele együtt énekelte. A szombati napnak a Retro Disco vetett véget, melyen sokan hajnalig járták a táncot.

11749721_860563050645555_267114468_n
Az Erica C tánccsoport növendékei

Elérkezett a vasárnap is, a Családi Napok utolsó programjaival. Elsőként az Erica ’C táncstúdió növendékei léptek fel. A kimagasló ózdi tánccsoport megmutatta, milyen is egy igazán jó hip-hop műsor, és már első táncukkal a közönség szívébe lopták magukat, ezt pedig hatalmas tapsokkal bizonyították a nézők. Amikor pedig a következő fellépő, Péter Srámek megérkezett, már osztogatta is a táncos lányoknak az autogrammokat, és készítették a közös fotókat. Tehát a színpadon a Rising Star felfedezettje, a Sláger TV sztárja, Srámek következett. A meghívott fellépők közül a legjobb hangulatot ő teremtette meg. Produkciója sokszínű volt, Zámbó Jimmy dalaitól egészen Michel Teló számáig mindent gyönyörűen énekelt.
Ezt követően sikerült egy villáminterjú erejéig megfékezni az izgatott tömeget:

11751290_860559673979226_849100780_n
Péter Srámek, a Rising Star felfedezettje

Hogyan tetszett Szilvásvárad?
– Nagyon jól éreztem magam, köszönöm szépen a meghívást, jó volt a hangulat is, ez nekem nagyon fontos, mert amikor énekelek, nagyon jól esik, ha valaki tapsol, és velem együtt énekel.

Milyennek találtad a közönséget?
-*puszit küldött* Ennyi, tökéletes minden.

A településen körbenéztél?
– Csak sajnos kocsiban, mert most nem sok időm van, megyek másik fellépésre is, de valamikor nagyon szívesen eljövök és megnézek mindent.

Mennyire vagy betáblázva a nyárra?
– Munka, munka, munka, munka… Minden héten van öt-hat fellépés, nagyon nehéz, picit fárasztó, de én ezt akartam, tehát boldog vagyok.

Készülsz új albummal vagy számokkal?
– Igen, most lesz egy klip „Én őrzöm már” címmel, ez az első saját dalom, és lesz másik is, emellett mindenképpen szeretnék egy saját lemezt is. Tehát igen, valami készül.

Következő lépésként még készítettem egy interjút, ám ez más volt, mint a többi. Ez egy testvérpárral készült. Ez a testvérpár nem más volt, mint Sós Fecó és Hencsy. Ők ketten a Péter Srámek által megteremtett hangulatot fenntartva, sikeresen lezárták a vasárnapot, és ezzel egyben a Családi Napokat is.

11741741_860559640645896_1283656548_n
Sós Fecó

A velük készített interjúból pedig számomra érdekes dolgok derültek ki. :

Hogy éreztétek magatok Szilvásváradon?
– SósFecó: Köszönjük szépen, nagyon jól.
– Hencsy: Nagyon jól.
– Sós Fecó: Nagyon jó volt..
– Hencsy: …a közönség is…
– Sós Fecó: … a hangosítás is minden. Remek volt!

Fogtok a közeljövőben új számot készíteni?
– Sós Fecó: Két hét múlva megjelenik a „Nyugi hugi” című saját dalunk a YouTube-on, illetve a Sláger TV is napi szinten fogja játszani.

Amikor a színpadon vagytok, még mindig ugyanazt érzitek, mint akkor, amikor elkezdtétek?
– Hencsi: Egyre jobb, minden egyes fellépésnél.
– Sós Fecó: Hát igazából az elején nagyon görcsöltünk, mindkettőnkben volt egy lámpaláz, Heniben is meg bennem is, de most már egyre lazább. Igazából a közönség éltet minket.

Hogyan választjátok ki, hogy egy fellépésen melyik dalokat éneklitek majd el?
– Sós Fecó: Igazából, több dalt hozunk, kb. 30-at minden fellépésre, úgy épülnek egymásra a dalok, ahogy a közönségből leszűrjük, hogy mi az igény egy bulin.

11749344_860559663979227_1394940614_n
Mi szem-szájnak ingere, kortól függetlenül!

Köszönöm szépen ezúton is a válaszokat Végvári Ádámnak, Péter Srámeknak, Sós Fecónak és Hencsynek. Nagy öröm számomra, hogy ezeket az interjúkat elkészíthettem velük, és hogy ilyen pozitívan vélekedtek Szilvásváradról és itteni fellépésükről.

Tehát így teltek el a Családi Napok, rengeteg fellépővel, élménnyel, énekléssel, tapssal.
Nagy sikere volt az első ilyen rendezvények, reméljük a jövőben is lesz folytatása és hogy egy új „hagyomány” indul el ezzel a kezdeményezéssel.

Szöveg és fotó: Keresztyén Fruzsina

 Még több kép 🙂

Please follow and like us:

Comments

comments