XXII. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál? Mi ott voltunk!

A MéDiák csapata számára minden évben egy mérföldkő a DUE Médiahálózat – korábbi nevén a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete – által kiírt Tehetségkutató Diákmédia Pályázat. Itt neves zsűri (többek között Kecskés István, Szayly József, és Dr. Balázs Géza) döntötte el, melyek az ország legjobb diákok által létrehozott médiatermékei. Miután idén is – már harmadjára(!) – megkaptuk az “örömmel értesítjük, hogy csapata helyezést ért el…” kezdetű levelünk, nagy volt az izgalom… Keresztyén Fruzsina beszámolója következik!

Fotó: Magyar Elemér
Fotó: Magyar Elemér

Péntek reggel korán útnak indultunk, hiszen újra várt minket a Millenárisban megrendezett Sajtófesztivál. Volt, aki buszozott, volt, aki vonatozott, de a hatalmas parkot nem lehetett eltéveszteni. A karszalagot együtt feltéve, már be is léphettünk az akkor már javában zajló rendezvényre. Idén a MéDiák csapatából többen is kedvet kaptak az utazáshoz, nekik még az egész rendezvény és ennek egyedi hangulata új volt, de hamar magával ragadta őket is. (Emlékszem, tavaly én is átéltem ezt.)

Mindent meg szerettünk volna nézni, de azt sem tudtuk, hol kezdjük. A földszinttől, a mozi termen keresztül, teljesen a második emeletig mindent megtalálhattunk, kipróbálhattunk. Ám mielőtt felfedezhettük volna a terepet, Kecskés István, a DUE elnökének köszöntője után, 10:00-tól a várva várt eredményhirdetés vette kezdetét. Természetesen izgatottan hallgattuk, hogy vajon értünk-e el helyezést, és ha igen, a dobogó hányadik fokára állhatunk. Míg az év diákrádiósa, diákújságírója és egyéb nyereményeket osztották ki, a csapat tagjai ujjukat tördelve várták, hogy végre a mi kategóriánkban következzen a díjátadás. Amikor pedig kimondták, hogy az Év online diákmédiuma kategóriában a MéDiák 3. helyezést ért el, a színpadra boldogan felsétálva, átvettük nyereményünket, egy közös fotó elkészítése alatt.

(A verseny eredménytáblázatát és a többi helyezettet ITT találjátok!)

Fotó: Valkóné Révai Renáta
Fotó: Valkóné Révai Renáta

Az EKF Gyakorlóiskola médiaoldala tehát idén sem maradt elismerés nélkül, és mi sem tértünk vissza üres kézzel. Büszkék vagyunk a csapatra, hiszen mindenki fektetett bele energiát, hogy a rengeteg versenyre jelentkező közül az oldal kiemelkedő legyen.

A sok izgalom után már csak a szórakozás maradt hátra. A Millenáris D csarnokát az elejétől végéig körbejártuk. Rengeteg fellépő volt, közöttük táncosok (mazsorett, hip hop), ugrókötelesek, énekesek, hírességek. Fellépők közt volt például Tóth Andi, Tóth Gabi, Vágó Piros, Janklovics Péter, Agárdi Szilvi és ráadásnak még a Spoon zenekar. Közönségtalálkozók is egész nap megállás nélkül zajlottak, ahol saját kérdéseinket is feltehettük az alanyoknak. A közönségtalálkozón többek között részt vett Szentendrei Adrienn, Rátonyi Kriszta, Buda Márton, Gundel Takács Gábor, Major Benedek és Kiss Norbert is.

Fotó: Valkóné Révai Renáta
Fotó: Valkóné Révai Renáta

Van, aki azt mondaná, hogy ez már egy remek nap, de elárulom, közel sincs vége. A különböző standoknál, különböző érdekességeket lehetett kipróbálni – pl.: a rádiózást a Táska Rádiónak köszönhetően. Aranyos, de mégsem mindennapi állatokat is meg lehetett nézni (például: leopárdgekkót). A Telenor láthatatlan labirintussal készült, amiben tabletek voltak elhelyezve, és csak a jó válasz esetén engedett jó irányba. Ennél a részlegnél Puskás Petivel is találkozhattunk, fotózkodhattunk vele. Ezek mellett pedig egész nap kisebb nyereményekre tehettünk szert (tollak, jegyzettömbök, kitűzők, pendrive), de akár csillámtetoválást is készíttethettünk.

…A MéDiák 3. helyezése, a rengeteg érdekes program és híres személyek megtették hatásukat: a hangulat leírhatatlan volt, a mi örömünk pedig még ennél is nagyobb.

Jövőre, mostani elismerésünknek köszönhetően, még jobbra fogunk törekedni. Vigyázat Sajtófesztivál, mert a MéDiák csapata megállíthatatlan!

Keresztyén Fruzsina

Please follow and like us:

Comments

comments