Silver Soul: Egy új fejezet

A Silver Soul az év első koncertjén, Verpeléten lépett fel a Road, az AWS és a Magor zenekar társaságában. Ők nyitották az estét és az egész közönség nevében mondhatom, hogy kellőképp megadták a buli hangulatát. A koncert előtt volt alkalmam beszélgetni a srácokkal a “mini turné” részleteiről és az új tag – az egykori eszterházys Kecső Bálint – érkezéséről is.

20150418_165723
A Silver Soul együttes Edinával. Találd ki, melyik srác az új tag! 🙂

Az első fellépésetek is ezen a színpadon volt, milyen érzés újra itt állni?

Gergő: Ez az első fellépésünk a mini tour keretein belül egy teljesen új taggal, Kecső Bálinttal. Ez egy teljesen új fejezet, mintha most kezdenénk egy új etapot az életünkben, úgyhogy ez nekünk most egy kicsit olyan, mint amikor először itt voltunk. Bálint, te hogy érzed?

Bálint: Nem tudom, engem most bedobtatok a mély vízbe. Én nem ezen a színpadon léptem fel először, bár a Silver Soul-lal igen és izgulok, mint állat, de reméljük, hogy jó lesz minden.

Bence: Hát jó nagy kört futottunk be az első fellépésünk óta, ami itt volt. De szerintem új erőre kaptunk és én már eszméletlenül várom ezt a koncertet.

A zenekar keresztülment egy tagcserén, miért volt erre szükség?

Gergő: Ez már nagyon régről gyökeredzik, hosszú évekre vissza lehet vezetni azt, hogy nem mindig éreztük úgy magunkat, ahogy kellett volna. Az utóbbi időben már Jocónak is közbejöttek dolgai a saját életében, ami miatt nem ért rá arra, hogy velünk próbáljon, meg hogy koncertekre járjunk, mert főleg olyan elfoglaltságai voltak, amik hétvégén történnek. Mivel mi is hétvégén próbálunk és koncertezünk, ezért nem egészen tudtuk ezt összehozni vele és ez igazán az ő döntése volt, hogy nem folytatja velünk tovább. Mivel nem tud velünk többet próbálni, ezért azt mondta, hogy keressünk egy hozzá hasonló vagy kicsit jobb gitárost, nem tudjuk még, hogy sikerült-e, ez most fog kiderülni. Szerencsére Kecső Bálinttal felvettük a kapcsolatot és majdnem egyből rávágta az igent, de mondtuk, hogy gondolja át. Jocót innen is pusziljuk, imádjuk, és reméljük, hogy koncerteken sokat fogunk vele találkozni.

Bence: Szerintem a legtöbb zenekar életében eljön az a pont, amikor sajnos valamelyik tag, vagy az egész zenekar nem úgy szuperál, ahogy az elején. Ilyen esetekben sajnos előfordul a tagcsere, de annak ellenére, hogy hiányzik Jocó – egy színfoltja volt ennek a zenekarnak, nagyon erős egyéniség-, azt hiszem, hogy Kecső Bálint valami olyat hozott bele, ami még előrébb visz.

FB_IMG_1430207222850
…Ha a fenti képnél még nem találtad ki: Kecső Bálinttal bővült a banda! (Fotó: Gricz Luca)

Ez milyen hatással van a zenekarra?

Gergő: Meg fogjátok hallani a koncerten, mert mi sem tudjuk még igazából. Mi még a próbateremben álltunk össze, ott nagyon tetszik. Ez egy olyan kérdés, amit majd ha június 6-án – amikor végzünk ezzel a turnéval –, megint felteszel, akkor bővebben tudok válaszolni.

Bence: Én úgy érzem, hogy még nagyobb lelkesedéssel fogunk állni az egészhez.

Bálint, te hogy tudod összehangolni a két zenekart?

Bálint: Nagyon nehéz. Zsúfoltak szoktak lenni a heteim, de meg tudom oldani a próbákat, mert körülöttem a srácok mindannyian fősulira járnak, nekik azért kicsit nehezebb a hazajutás.

Gergő: Könnyű amúgy, jön a bor szagra. Muslicavér folyik az ereiben.

Említettétek a mini turnét, mesélnétek róla pár szót?
Gergő:
Úgy kezdtük el, hogy 5 állomásunk van most jelenleg publikusan. 1-2 koncert még szervezés alatt eközben. Erről azt kell tudni, hogy nagyon örülünk annak, hogy össze tudtuk rakni ezt a kis mini turnét, bejárjuk Heves megyét, meg kitekintünk még „BAZ” megyébe is

Bence: A facebook borítóképünkön ott van az összes helyszín és időpont. Szépen nézzétek meg és jöjjön el mindenki.

 A turné alatt lehet majd hallani új dalokat?

Gergő: Mivel ugye az „új csávóval” – ahogy én szoktam hívni – még ez az első etapunk, ezért egyelőre a nagylemez dalait gyakoroltuk be, tehát nem lesz új dal, úgy hiszem. Viszont már bőven belekezdtünk az új számok írásába az új gyerekkel. Azt nem mondom, hogy teljesen más lesz, de mindenképp egy új színt hozott be az ő stílusával. Én azt gondolom, hogy még nyáron sem lesznek új számok hallhatók, az őszi etapban már pár új dal fog szerepelni.

Hogyan látjátok a zenekar alakulását az eddigi évek alatt?

Gergő: Nehéz kérdés…

Gabó: Lehetne hullámvasútnak is hívni. Kezdődik fent, aztán jött egy nagyon nagy zuhanás, ami történt, aztán kisebb emelkedők…

Gergő: Igen, egy nagyon nagy hullámvasútnak lehetne.

Bence: Az elején döcögősen ment zeneileg összerángatni a csapatot, de aztán nagyon jól összejött… feljöttünk, mint a talajvíz… Igazából jó nagy kört tettünk meg: pár éve úgy kezdtük el ezt az egészet, mint kis tizenéves csitrik (volt köztünk egy 20 éves is) – még nem volt elég tapasztalatunk jól összetartani egy zenekart. Gergő akkor írta élete első zenéjét és dalszövegét.
Amikor még mindenki egy helyen lakott, nagyon együtt voltunk és nagyon sokat fejlődtünk. Aztán mindenki felnőtt és szétugráltunk az országban. Eltávolodtunk egymástól kicsit, majd jött a nagylemez és újra jól összerázódtunk. Majd kicsit megint kifogytunk a szuszból, de jött Kecső Bálint személyében egy adrenalinbomba, és most megint határozottan úgy érezzük, hogy felfelé ível a pályánk.
A lényeg, hogy ez egy jó nagy hullámvasút, de ha mindig csak a tetején lennénk, unalmas lenne.

 Milyen terveitek vannak a jövőre nézve?

Gergő: Rengeteg tervünk van, állandóan írjuk össze őket. A jelenlegi az az, hogy a mini turnét nagyon jól megcsináljuk, minden színpadon teljesítsük, amit szeretnénk. Aztán nyáron belevetjük magunkat kicsit a számírásba, ott még nem tudunk előre koncerteket mondani. Amit most nagyon tervezünk, az egy nagyon erős őszi etap, amit szeretnénk előre leszervezni, és aztán ezt nagyon sok zárójelbe téve mondom, hogy 2016 márciusában szeretnénk elmenni stúdióba, és ha nem is egy nagylemezt, de egy EP-t szeretnénk rögzíteni. Majd egy videóklipről is gondolkozunk.

Fazekas Edina

Please follow and like us:

Comments

comments