Jubilál a Rómeó Vérzik

Fazekas Edina | Idén a Rómeó Vérzik az alkalomhoz illően ünnepli meg fennállásának 20. évfordulóját. Még pedig egy saját ízlésük alapján főzetett sör kiadásával. Ott lehettem az ünnepélyes bemutatón, ahol egy minikoncert kíséretében kóstolhatta meg immáron a közönség is a Kalózhajó névre hallgató sört. A Legenda Sörfőzde Pubban létrehozott eseményen beszélgethettem a zenekar frontemberével, Koppánnyal többek közt a sör keletkezéséről is.

slide4x

Kinek az ötlete volt az, hogy sört „adjatok ki” a jubileum évében?

Koppány: A sör az én ötletem volt. Rock zenekar vagyunk, és szeretjük a sört… Gondolkoztunk, hogy mivel januárban megjelent a Rómeó Vére vörösbor, a jubileumra jó lenne egy sör is. Interneten keresgélve rátaláltam a Legenda Sörfőzdére, akik már másnap jeleztek is vissza e-mailben, hogy milyen jó az ötlet, és hogy szeretnének velünk együtt dolgozni.

A Rómeó Vére bort lehet kapni Magyarországon is?

Koppány: Nem nagyon. Koncerteken lehet hozzájutni, illetve nálunk, Somorján van a helyi borászatnak egy üzlete, és onnan lehet rendelni.

sor

A sör megtalálható lesz az üzletek polcain?

Koppány: Az üzletek polcain nem, mivel eleve házi sörről van szó. A Legenda Sörfőzdének vannak Budapesten különböző sörözői, és országos szinten is van egy hálózatuk (Egerben pl.: az Öntöde, az „Alabárdos 2.0”). Több házi sörfőzdével és sört áruló pubbal árulják majd együtt. Ezeknek a helyeknek a listája fent lesz hamarosan a facebook oldalunkon és az internetes oldalunkon is.

Hogyan látod a zenekar alakulását ez alatt a 20 év alatt?

Koppány: Huh… megöregedtünk, de ez így nem igaz. Azt szoktam mindig mondani, hogy a rock zene az tartósít. Bízunk benne, hogy egy 20-as még benne van ebben a zenekarban.

 Hogyan készültök fel a koncertekre?

Koppány: Próbálunk, mint minden más zenekar, próbáljuk úgy összeállítani a koncertprogramot, hogy az adott koncertnek megfelelő legyen. Van egy rituálénk, hogy koncert előtt 15 perccel már senki ne jöjjön be az öltözőbe. Akkor már csak mi hárman vagyunk és hangolódunk a koncertre és aztán mehet a Rock and Roll.

 10676316_10152964007491387_8330012136062649392_n

Hétköznapi életben mivel foglalkoztok a zenekar mellett? Hogyan tudjátok összehangolni a munkával a zenekart?

Koppány: Nekem van egy grafikai cégem, Ricsi – a gitárosunk – hentes, a dobosunk pedig fuvarozó vállalkozó. Főleg a zenekar az, amit szeretünk csinálni, meg 20 éve ez az, ami mozgatja az életünket.

Összehangolni nehéz, de már 20 éve belejöttünk. Mindent a zenekarnak vetünk alá, de ezt csak így lehet csinálni. Tehát aki nem így csinálja, az ne is csinálja inkább.

Készültök új klippel vagy albummal a közeljövőben?

Koppány: Egy koncertlemez fog megjelenni még ebben az évben. Klipet szeretnénk készíteni, és dalokat is írni. Lehet, hogy megírunk egy dalt, és arra forgatunk egy klipet.

Fazekas Edina

Fotók: http://romeoverzik.sk/ (Megújult a honlap! 🙂 )

slide1

/Rajongóknak: a Rómeó Vére bor már kapható Budapesten is! Angel’s life /Bp. XXII. Kossuth Lajos u. 2/B., https://www.facebook.com/angelslife.budafok /

Please follow and like us:

Comments

comments