Nagy változásokra figyelmeztetnek a csillagok

Napfogyatkozás, szuperhold utáni újhold, napéjegyenlőség, csillagjegy-váltás s zodikális újév… Külön-külön is elég lenne egy ezekből az erre érzékeny léleknek, nemhogy egyszerre! De lássuk, mire készüljünk lélekben holnap…

FRISSÍTÉS! A Napfogyatkozás videóját IDE KATTINTVA nézhetitek meg!

Március 20-a csillagászati és asztrológiai szempontból is nagyon érdekes. A Napfogyatkozások nem túl ritkák, de sokszor csak pl.: az óceánról lehet érzékelni őket. Ilyenkor a Hold takarja ki a Napot, ahol az alábbi ábrákon is megfigyelhető:

napfogyatkozas1
Mikor a Hold miatt sötétbe borul a Föld…

01nfabra

Mikor lesz ez látható? Magyarországon az utolsó Napfogyatkozás 2011-ben volt látható, akkor a Hold a Nap képének 75%-át takarta el. A mostaninál több, mint a felé, kb. 60%-át fogja kitakarni. Helyi idő szerint 9:40-kor kezdődik a jelenség, s kb. délig tart, de a tetőpontja, amikor legnagyobb részben lesz a Nap eltakarva, 10:50 körül lesz!

napfogyatkozas-2015-marc15-abra1-540x330 220px-SE2015Mar20T

Fontos! Hogyan nézheted meg? Nyugodj meg, ha nem gondoskodtál előre védőszemüvegről, otthonról élőben sehogy! Hazánkban a speciális szemüveget árusító boltok már napokkal korábban jelezték, hogy kifogytak készleteik… Speciális lencse nélküli távcsővel, napszemüvegen keresztül, kormozott üvegen át – ez mind vakulást okozhat! Talán ha hozol magaddal egy heggesztő szemüveget, azzal rövid ideig tudod követni: de ha mégsem órán vagy ilyenkor, inkább látogass el a Líceum elé az Eszterházy térre, vagy a Dobó térre, ahol ingyenes bemutatók s távcsöves megfigyelés vár a Bükki Nemzeti Park, Líceum, s Magyar Csillagászati Egyesület jóvoltából!

szemcs
Megér egy vakságot, hogy megfelelő felszerelés nélkül végignézd?! Napszemüveg, 3D szemüveg, sima távcső – egyik sem biztonságos!

celtic-border_k

Mit mondanak az asztrológusok erről a napról? Röviden: “légy résen!” Többszörös előjel figyelmeztet a változásra. Hogy ez jó, vagy rossz, még nem tudhatod: légy sokkal tudatosabb, megfontoltabb! Érdemes el is vonulni, s átgondolni azokat a kérdéseket, amik foglalkoztatnak. Lássuk, hogy miért is!

86400a9b20b8209c1cd0ab82610df74f
Az asztrológia többszörös változásra figyelmeztet

Napfogyatkozás és szuperhold utáni újhold egyszerre

Fény nélkül nincs élet – ezt te is belátod. A növényeknek, állatoknak, s embereknek is mind szükségük van fényre. A fény az csak egy látható része annak az energiának, ami a Földre érkezik. Az egyes vallásokban ezt hívják chi-nek, prana-nak, egy közös: a Nap, s a rá vetülő fénye miatt a Hold meghatározóak életünkben. A fény mindig valami teljességhez kapcsolódik, míg a sötét hiányhoz. Megfigyelték, hogy a sarkkör környékén élő népek, ahol hónapokig nem látnak napfényt, sokkal hajlamosabbak a depresszióra. A Hold ereje pedig apályt s dagályt kelt: ha a tengerekben lévő víztömeget képes megmozgatni, akkor a szervezeted nagy részét alkotó vízre miért ne lenne hatással? Tegnap ún. “szuperhold” jelenség volt megfigyelhető: ez azt jelenti, hogy a telihold a legközelebb volt a Földhöz, így optikailag is sokkalta nagyobbnak tűnhetett. S most pont újhold kezdődik, a telihold teljessége után az a szakasz, amikor újra teremteni, töltekezni kell – újrakezdődik a folyamat, valami végét s egy új kezdetét jelöli. A Nap mellett a Hold is elsötétül holnap este.

Napéjegyenlőség

Az ősi kultúrák legfontosabb ünnepei voltak a napfordulók, ahol a fény átveszi a hatalmat a sötétség felett. Holnap ugyan annyi ideig fog tartani az éjszaka, mint a nappal. S ezt követően már minden nap percekkel hosszabb lesz a fény, egészen a Szent Iván-éjként is ismert nyári napfordulóig (június 21.), ahol a leghosszabb a nappal. Az őszi napéjegyenlőség (szeptember 22.) után ismét az éjszaka veszi át a hatalmat, a téli napfordulóig, ahol december 21-én, a leghosszabb éjszaka után a fény kezd visszatérni. Nem véletlen, hogy a keresztény vallás ekkor ünnepli a Karácsonyt, a fény (~megváltó) eljövetelét! Visszatérve a tavaszi napéjegyenlőségre, holnap optimizmusra ad okot, hogy a fény győzelmét ünnepeljük, de ez még mindig nem a változások sorozatának vége!

4ef07230bfd8717e5a01878e_thumb_top-center_624x0-false
A Halak csillagjegy utolsó napja jön

Csillagjegy forduló, s zodikális újrakezdés

Ha ez még nem lett volna elég, hogy spirituálisan elgondolkodj, akkor itt a végső egybeesés – s véletlenek ugye nincsenek! A játékos, változékony, gyógyító Halak csillagjegy – ami egy természetesen egy víz-jegy! – legutolsó napjában járunk. Sőt, ez nem csak a csillagjegy legutolsó napja, mert a 12 csillagjegy közül a Halak áll a sor végén, így itt az összes zodikális jegy legvégét is jelzi, s újra kezdődik a számítás az elejétől, épp az ellentétes tűz-jegyű erős, bátor, harcias, hirtelen fellobbanó Kossal. Viszont az új, uralkodó bolygó a Jupiter lesz, ami szerencsét, hitet, kitartást hoz – főleg a gondolkodásban, filozófiában, nyelvek terén. Így a változás ezen fordulóponton szerencsés is lehet odafigyeléssel.

Készülj tehát fel a változásokra, tedd helyre az életed kérdéseit, s vigyázz a szemed világára holnap! Mi is igyekszünk rögzíteni a Napfogyatkozást, hogy ne maradj le róla!

stock-vector-vector-zodiacal-circle-with-zodiac-sign-90928721
Csillagjegyek uralkodó elemük szerint: a víz-jegy után pont a tűz-jegyű Kos következik!
Please follow and like us:

Comments

comments