“A szabadság azt jelenti, hogy felemelt fejjel járhatok”

Megbünhödte már e nép / a múltat s jövendőt” – de ha nem ismerjük múltunk, annak hibáiból s erényeiből sem tanulunk. Március 15-e alkalmából Csik Teréz és Lukácsné Lengyel Marina tanárnőnek sikerült egy ünnepélyes, felemelő, de a sok dal miatt mégis könnyen befogadható ünnepi műsort összeállítaniuk. Ezúton gratulálunk nekik, s természetesen a fellépő diákoknak. Közülük Víg Orsolya 10.A osztályos tanuló osztotta meg gondolatai a fellépéssel kapcsolatban.

marc15
A fellépők (a kórus nélkül) s felkészítőik: Lukácsné Lengyel Marina (bal szélen) és Csik Teréz tanárnő (jobb szélen). Az ünnepségről készült többi fotót a képre kattintva találod!

Összességében rengetek új élménnyel gazdagodtam. A legelején, amikor szóltak, hogy lehetőségem van szerepet  vállalni a műsorban, természetesen nem gondolkodtam rajta az első percben sem. Izgultam, hiszem nem tudtam, kiket kell keresnem, hogy az eligazításig a feladatot sem. Végül megtaláltam a termet, ahol gyülekeztünk – pár embert mégis ismertem.

Egy idő után, ahogy haladtak előre a próbák, mondhatom, hogy azok az emberek, akikkel szerepelhettem, ismerősökké, társakká, végül a barátaimmá váltak. A próbák színt vittek a hetekbe, rengeteget nevettem, megtanulhattam bonyolultabb helyzeteket kezelni. Ami számomra a legfontosabb, hogy megtanulhattam, hogy hibázni nem szégyen. Amikor nem sikerült valami, nem nevettek ki, nem haragudtak meg, hanem segítettek abban, hogy jó legyen. Végül összeállt a kép. Voltak olyan elemek, amiket úgy sikerült beleilleszteni, hogy egyszerűen jól éreztük magunkat (“bohóckodtunk”), és kiderült, hogy ez jó ötlet. A spontán ötletek néha jobban sülnek el, mint a megtervezett dolgok: improvizálni tudni kell.

A fellépés előtt, amikor pillangók röpködnek az ember hasában, arra az szokás mondani, hogy “szinte szerelmes”. Nekem valami hasonló érzésem volt, úgy izgultam. Ez a végére teljesen megszűnt, és inkább felszabadultnak mondtam volna magam. Így, hogy vége lett, már sajnálom. Hiányozni fognak a próbák, az a sok nevetés és barátságos környezet, ami végigkísérte. Rettenetesen hálás lehetek, hogy szerepelhettem, hogy tagja lehettem az egésznek. Örülök, hogy így alakult, és, hogy remek emberekkel készülhettem fel az ünnepségre. Én úgy hiszem, ez így volt szép.

Víg Orsolya

Az iskolai műsorok felvételeit és a Sulinapló adásait megtalálod a jobb felső menünkben!

Please follow and like us:

Comments

comments