Könyvespolc | Jodi Picoulot: Sorsfordítók (The Pact)

Nagy Klementina | Egy volt a végzetük, más lett a sorsuk. Hisztek abban, hogy egyetlen egy tett is képes a világot a feje tetejére állítani? Hogy egy igaz szó akár életeket is menthet?

cute-love-couple-wallpaper-4
Mi történik, ha egy tökéletesnek tűnő gyermekkori szerelem egyszer megváltozik?

picoult_sorsfordítók

Oscar Wilde szerint az egyszerű, színtiszta igazság nagyon ritkán színtiszta, és soha sem egyszerű. Mert az, hogy mi az igazság, attól függ, hogy kinek a szemüvegén keresztül nézzük a dolgot. Ezen a fonalon vezeti végig Jodi Picoult az olvasókat. A történet egy lányról, Emily Goldról és fiú barátjáról, Chris Hartról szól. Már születésük óta ismerik egymást, és így fonódott össze a Hart és Gold család élete is. Egy napon viszont minden a feje tetejére állt. Emily egy gyilkosságban életét veszti. A golyó, ami a lány halálát okozta, Chris apjának fegyveréből való. Chris elmondása szerint öngyilkosságot terveztek Emilyvel. A rendőrség nyomozásba kezd, és minél több dologra kerül fény, annál több indíték van Chris ellen. Lehetséges ez?

Az ügy bíróságra, Chris pedig a börtönbe kerül. Egyedül csak a fiú tudja, mi a teljes igazság, és hogy mi történt aznap este. Vajon megmarad a két család közti törhetetlen kapocs? És mi az igazság: öngyilkosság vagy inkább egy gyilkos merénylet volt?

Egy kis ízelítő:
Várj!- kiáltotta Emily. Rekedtes, sírós hangon szólalt meg, de felszegte az állát, és jó szorosan keresztbe fonta a mellén a karját, hogy ne remegjen. – Tudod, van egy kis… problémám. Szakítottam a fiúmmal, és nagyon felkavart a dolog, ezért beszélgetni szeretnék róla a legjobb barátommal. – Emily most nagyot nyelt, és a sötétlő földet nézte. – És az a helyzet, hogy mind a kettő te vagy.

Nagy Klementina

Please follow and like us:

Comments

comments