Na mi a pálya?!

kreativ_cover_880x400
Eddig csak magadnak kattintgattál, vagy a fiókodnak írtál? Ideje megfordítani a helyzetet! Fotó, esszé, vers, novella, videó: rengeteg pályázat várja most is a kreatív ötleteidet! Nézz körül, s ha megtetszett, olvasd el a részvételi féltételeket, s szólj tanárodnak, kérj tőle segítséget a pályamunkád elkészítéséhez! Vigyázz, kész… pályázz!

celtic-border_k
nnm
Nekem nem mindegy – irodalmi pályázat társadalmi témakörökben
Szólásszabadság, erőszak, kivándorlás… A négy fordulós pályázat fontos, s sajnos sokszor égetően aktuális kérdésekben várja a 14-20 éves ifjúság véleményét! Fordulónként értékes díjak várnak, kísérő rendezvények, s a program védnökei magukért beszélnek… Mutasd meg a hangod s a véleményed vers, slam poetry, esszé által. Az első témakör a szólásszabadságot járja körül! Le mered írni?!
Első fordulós feladat (max. 3 mű) beküldési határideje: 2015. március 22.
http://www.youtube.com/watch?v=jue1k1J1M0w

celtic-border_k
coverpicture-9-4
CEWE – Gyönyörű világunk fotópályázat
A fotós-nyomatási óriáscég egy nemzetközi pályázatot hirdet, több kategóriában, értékes nyereményekkel.
Határidő: 2015. 03. 31.
Részletek s feltöltés IDE kattintva!

celtic-border_k

 

rákó

A kassai kormányprogram meghirdetésének 70. évfordulója és a Felvidékről kitelepített magyarok április 12-i emléknapja alkalmából

Írj esszét, verset, családregényt, vagy készíts interjút, filmet érintettekkel vagy leszármazottaikkal. Díjazás: 60.000-20.000 Ft!
Beküldési határidő: 2015. március 20.
Részletek: http://www.rakocziszovetseg.org/2015/02/16/palyazati_felhivas_aprilis_12

celtic-border_k

tépett-magyar-zászló

A magyar zászló és címer rajzpályázata

“A pályázó a magyar zászlót és/vagy címert, a történelmi zászlókat, illetve a székely zászlót a rajz, a grafika, a kollázs illetve a festészet bármelyik (monochrom vagy színes) technikájával megjelenítheti, azt valamely egyéni hangulat, téma, emlékkép vagy történelmi esemény kontextusában ábrázolva. A benyújtott pályamunka az 1-2. kategóriában (kicsik) A4-es formátum, a 3-4. kategóriában (felső tagozat) A3-as formátum, az 5-6. kategóriában pedig szabadon választott, melynek anyaga papír, karton, farost vagy vászon lehet.”

Beküldési határidő: 2015. márc. 5. (?)
Részletek s nyilatkozat: http://www.nski.hu/magyar-cimer-es-zaszlo-rajzpalyazat.html

celtic-border_k

452343625

Esszépályázat az EU-ról

“Az Európai Bizottság „Annyira hasonló, annyira különböző, annyira európai” címmel esszépályázatot hirdet. A 18 és 25 év közötti pályázóknak február 27-ig ezerszavas esszét kell írniuk a kibővített Európai Unióról. Az országos győztes háromnapos brüsszeli tanulmányutat nyer.”
Határidő: 2015. február 27.
Részletek: http://ec.europa.eu/hungary/business-funding/tenders/20141106_bovites_esszep_hu.htm

celtic-border_k

eulove

Szerelem határok nélkül

“Van egy jó fotód és történeted a határokon átívelő szerelemről? Akkor küldd be a fotót és a hozzá kapcsolódó rövid, maximum 100 szavas történetet az Európai Bizottság fotópályázatára, és nyerj egy két főre szóló romantikus kikapcsolódást Luxemburgban, a Mosel folyó völgyében!”
Beküldési határidő: 2015. március 15., beküldési cím: REGIO-EULWB-COMPETITION@ec.europa.eu
Részletes kiírás angolul ITT.

celtic-border_k

you_are_my_hero_by_jexyla-d5wdgwzKedvenc mesehősöm rajzpályázat kicsiknek

“A MINYATA Egyesület rajzpályázatot hirdet 8-12 éves korú gyermekek számára. Idén a téma: „Kedvenc mesehősöm”. A választott főhősök lehetnek a szüleid kedvencei vagy napjaink hírességei. Lehetnek pozitív vagy negatív karakterek. Képregényhősöktől kezdve, filmfigurákon át, regények főhősei. Olyan mesehősökre gondoljatok, akikre szívesen gondoltok, és jelent számotokra valamit.”
Beküldési határidő: 2015. ápr. 10.
Részletek: http://palyazatok.org/kedvenc-mesehosom-rajzpalyazat/

celtic-border_k

rock

Hangfelvétel kezdő rock zenekarok számára!

“Az Utopia Studio pályázatot hirdet fiatal rockzenekarok számára! A pályázat olyan rockzenekaroknak nyújt hangfelvételi lehetőséget, akik kreatív zenei elképzelésekkel és motivációval rendelkeznek saját szerzeményeik megvalósítására. Célunk, hogy a legjobb minőségben elkészített hanganyag segítségével minél több tehetséges, fiatal zenekart segítsünk a siker útjára. A pályázatunkon pozitív elbírálást nyert zenekarok minimum három, maximum öt hangfelvétel elkészítésére kapnak lehetőséget.”

Minta hanganyag beküldésének határideje: 2015. ápr. 19.
Részletek: http://www.utopiastudio.hu/

celtic-border_k

Womens-Rights

Egyenlő-e a nő?! Videópályázat

“A világ legtöbb országában érzékelhetők a nők jogaiért küzdő nők és férfiak munkájának eredményei: a nők – éppúgy, mint a férfiak – tanulnak, dolgoznak, vállalatot vagy államot irányítanak. Ugyanakkor sok területen továbbra is egész életünkben behatárolja lehetőségeinket a tény, hogy nők vagyunk vagy férfiak.”
Készíts egy egy perces kisvideót a nőket érintő témák (oktatás, gazdaság, munkavállalás, erőszak, stb.) egyikéről!
Beküldési határidő: 2015. április 20.
Részletek: http://noierdek.hu/?p=37739

celtic-border_k

hiking-2

Írj cikket a túrázásról a Turista Magazinnak!

“Kedvenc túráddal most nemcsak élményekre, de értékes díjakra is szert tehetsz! Cikkíró pályázatunk célja a természetjárás népszerűsítése, színvonalának emelése, a túrázás szerelmeseinek hatékonyabb, sokoldalúbb tájékoztatása.”

Beküldési határidő: 2015. jún. 1.
Bővebben: http://www.turistamagazin.hu/cikkiropalyazat.html

celtic-border_k

mupa-palyazat

“A Művészetek Palotája fotó- és videopályázatot hirdet az ország valamennyi középiskolai diákja, valamint egyetemi, főiskolai hallgatója számára 10  címmel. Egy pályázó kizárólag egy, maximum 5 perces videoklipet, egyedi fotó esetében maximum 10 különálló fotót, a fotósorozat kategóriában egy minimum 3 – maximum 10 képből álló fotósorozatot, illetve instagram egyedi fotó esetében korlátlan mennyiségű egyedi fotót adhat be.”
Beküldési határidő: 2015. március 20.
Részletek: http://fotopalyazat.mupa.hu/

celtic-border_k

Laptop-with-blank-notepad

A Napkút kiadó irodalmi szövegek (vers, próza, dráma, stb.) megjelentetését támogatja!

“A kiemelt művek közzétételét az alapítvány az általa kiadott Napút folyóirat 2016. esztendei évfolyamában vállalja. A folyóirat arculatához illő, megfelelő esztétikai értéket képviselő, nyomtatásban közzé nem tett eredeti alkotásokat várunk. Bemutatkozó levelet és a pályamunkák esetleges megelőző elektronikus közzétételéről tájékoztatást kérünk.”

Szövegek beküldésének határideje: 2015. november 1.
Részletek: http://www.napkut.hu/307-kortars-irodalmi-alkotasok-palyazata-2015

celtic-border_k

writing1

Diákpoézis 2015 – pénzjutalmas költészeti pályázat

“Minden pályázó három publikálatlan verssel és egy rövid bemutatkozó írással jelentkezhet a deakpoezis@muut.hu email-címen 2015. március 10-ig. A pályázatokat értékelő szakmai zsűri három helyezésről dönt és különdíjakat ítél meg.
Az első helyezett a 100.000 forinttal járó Málik Roland-díjat nyeri el, a második helyezett 20.000, a harmadik 10.000 forint jutalomban részesül; a különdíjasok könyvcsomagot kapnak.”
Részletek: http://www.muut.hu/?p=11335

celtic-border_k

thinkgreen

Gazdálkodj okosan! Esszépályázat a fenntartható fejlődésről

Vízgazdálkodás, öko-farmok, gyomirtás, import, gyógynövények, természetvédelem, háziállatok lelki gyógyítóként – még rengeteg témát találsz, amiről max. 20 oldalban írhatsz esszét a Szegedi Tudományegyetemnek!
Beküldési határidő: 2015. március 13.Részletek (kattints a frissítés/újratöltés gombra majd a .pdf-hez!) ITT.

celtic-border_k

Book-Pile_full

Ifjú költők, figyelem! Könyvcsomagot nyerhettek akár régi versek beküldésével is!

Ha elmúltál 14 éves, már fel is kutathatod eddigi legjobb szövegeidet, s küldd be!
Határidő: 2015. március 1.
Részletek: https://palyazatmenedzser.hu/2015/02/16/verstonus-2015-konyvdijas-versiro-palyazat/

celtic-border_k

agroinform_20140524084954_shutterstock_boraszat

Bortárs fotópályázat

“Várjuk a fotópályázatokon még nem szerepelt, az elmúlt 5 évben készült digitális fotókat a következő kategóriákban:
– Borvidékek (Táj és építészet)
– Szőlősgazdák és borászok (emberek, arcok és tevékenységek)
– A szőlő/bor lelke (lírai hangulatok, képköltészet)

Részvételi Feltételek: a pályázaton felső korhatár nélkül részt vehet minden 18. életévét betöltött hobbi és hivatásos fotográfus, aki a megadott részvételi feltételekkel készíti el pályázati anyagát.
Nem küldhetők be digitális módon keretezett, feliratos és dátummal ellátott képek. A kép egyes részeinek módosítása, illetve retusálása nem megengedett! Képelemek eltávolítása, hozzáadása nem megengedett, a keletkezett technikai hibák eltávolítása megengedett. A képek fekete-fehérré alakítása megengedett.”Beküldési határidő: 2015. május 1.
Részletek: http://monoripincefalu.eu/vannak-videkek-legbelul-orszagos-fotopalyazat
Please follow and like us:

Comments

comments