“Nyisd ki a szemed végre!” – Silver Soul nagylemez

Fazekas Edina | A Silver Soul megjelentette első nagylemezét, az Ébredést, amit a Tolongáson mutattak be. A koncertnek igen nagy sikere lett, a nézőtér nem hiába telt meg. A srácok odatették magukat és egy fergeteges bulit csaptak Verpeléten. A buli után Nagy Gergővel, a zenekar gitárosával volt szerencsém beszélni többek közt a lemez munkálatairól és a stúdióban töltött időről.

IMG_1409201022303Másodjára vonultok a stúdió falai közé, milyen élményt nyújt ez számotokra?

Óriásit! Az egyik legnagyobb élménybomba az egész zenélésben, legalább is nekem. Ez olyan, mint amikor az egész zene, ami ötünk fejében van, elkezd testet ölteni, megjelenik előttünk. Meg az egész munka egy héten keresztül nagyon csapatépítő tud lenni. Szóval csak jókat tudok mondani erről.

Miben volt másabb a nagylemez kidolgozása, mint a kislemez munkálatai?

Most már másodjára járunk az egerszalóki Standing Waves stúdióban, ismerjük a helyet, ismerjük a hangmérnököt (Sohajda Pétert) ez által sokkal gördülékenyebben ment a munka, mint az elsőnél. Nagylemezt készíteni teljesen más, mint kidobni 3 demószámot, hogy ismerjenek meg. Oda kell figyelni minden apró részletre, eleje, vége, közepe… erről nagyon sokat lehetne beszélgetni és még jócskán van benne tanulnivalónk.

Mi ad ihletet egy-egy dal megírásához?

Ha valaki ezt el tudja mondani, feltétlenül ossza meg velem is! Erre nincs recept. Van, hogy összeveszel valakivel, hazamész és összedobsz egy számot. Előfordul, hogy egy hónapig nem történik semmi. Van, hogy együtt jammelünk és megszületik egy nóta. Talán annyit tudnék mondani, hogy mindenképpen valamilyen „túlfűtött” érzelmi állapotba kell jutni hozzá.

Nektek mi a véleményetek erről a lemezről?

Ez a négy éves történetünk összefoglaló lemeze. Az egész az elejétől a végéig a mi összekovácsolódásunkról és fejlődésünkről szól. Pontosan olyan lett, amilyenre szerettük volna. Nyilván mindig szeretnénk még változtatgatni rajta és fejleszteni, de valahol azt kell mondani egy számra, hogy most kész, mert különben soha nem lát napvilágot.

Születtek-e olyan történetek a stúdió falai közt, amiket szívesen megosztanátok rajongóitokkal?

…Mindig volt koktél paradicsomunk, mert Jocó minden reggel szüretelt, aztán Gabóra indokolatlan módon rájött az allergia és feldobolás után kidőlt a süketszobában.

Milyen fogadtatást vártok a rajongók részéről?

Mindenképpen szeretnénk, ha tetszene sok embernek, ugyanis miattuk voltunk stúdióba, ők hozták össze nekünk és ezért szeretnénk nekik megfelelni.

Valamely számhoz terveztek klipet az albumról?

Persze, ez lesz a következő projektünk, csak várunk még a jó lehetőségre. Azt sem döntöttük még el, hogy melyik dalt választjuk, ez is még a jövő zenéje.

Milyen terveitek vannak a közel, illetve a távolabbi jövőre nézve?

Ahogy szoktuk mondani, egész Magyarországot be szeretnénk járni, próbálunk jövőre a nagyvárosokba is eljutni, a klipet is tervezgetjük. Próbálunk minél több meglepetéssel is szolgálni. Szóval… nyomjuk ezerrel, mint eddig!

Fazekas Edina

Please follow and like us:

Comments

comments