Milyen is lenne karácsony nélkül?

Bizonyára Nektek is feltűnt már, hogy sokat vitatkozunk a mai világban azon, hogy kell-e nekünk a karácsony, vagy nem. Benned is felmerült már ez a kérdés, ugye? Megpróbálom megmutatni a saját szememmel, hogy nekem mit jelent ez az ünnep.

hd-wallpapers-christmas-animated-wallpaper-desktop-1920x1080-wallpaper

(A következő sorok a nyugalom megzavarására alkalmasak! Ha valakit megérintene valami, ne érezd a tehetetlenséget, Te tudsz tenni, hogy ez ne így legyen, vagy úgy legyen!)

Érdemes dolog megnézni, hogy kik tanakodnak a karácsonyon. A legtöbbször nem is politikusok, nem híres, elismert személyek, de még csak nem is közszereplők, hanem egyszerű emberek. Okaik között nyílván a túlzott pénz kiadás is szerepet játszik, amit nem bír el a pénztárcájuk.

Tény és való, hogy a karácsony már nagyon rá ment az ajándékozásra, és a pénzköltekezésre is. Mindig több és több kell a gyerekeknek, holott, tőlünk nem is távol, emberek milliói éheznek és menekülnek a halál elől. Nekik nincs karácsony, mégis boldogok. Muszáj, hogy a pénzről szóljon az ajándék? Egyszerű odafigyelés talán az élet legnagyobb ajándéka.

Ideje lenne az embernek azt is figyelembe vennie, hogy ilyenkor szeretet napja van. Ez eddig még rendben is van, ezt mindenki elismeri, de nem csak ekkor kellene szeretet napnak lenni, hanem az év minden egyes napjában. Ne csak karácsonykor legyünk jók és odaadóak! A már említett közeli vidékeken, ahol éheznek az emberek, ott ugyan pénz nincs, de boldog a karácsonyuk, még, ha talán nincs is nekik. Az igazság az, hogy nekik minden nap karácsony, egymásra vannak utalva. Szeretetből ők mutatnának nekünk példát! Persze ez nekünk nem tetszik. Még a koldusok, hajléktalanok is összefognak egymásért a fagy ellen. Miért nem vagyunk erre képesek? Nekünk még van házunk, valószínűleg ezért!

Következő visszatérő mondat: ,,Fáradt vagyok, sokat kell sütni, jönnek a vendégek”. Ez jobban az anyák, mamák mondata. Ők talán a karácsony egyik áldozatai is. Itt megint ki jön a pénz probléma is. Minek 5 féle süteményt sütni? Minek díszes sütiket csinálni? Mi értelme van ennek? Nem a sütemény jelképezi a szeretetet, odafigyelést. Hiába sütsz jól, ha belül rossz ember vagy.

Karácsonykor a család többnyire meghitt, békeangyala száll rájuk. Miért csak karácsonykor? Miért csak ennyi ideig? Miért nem egész esztendőben? Ne csak karácsonykor törődjünk családtagjainkkal, hanem minden percben.

A gyerekek sokat kérnek ajándékba. Hozzánk nem távoli helyen, csak békességet kérnek, mégsem kapnak. Csatlakozzunk inkább a béke kérőkhöz, ne a követelőkhöz! A béke és a szeretet minden ajándéknál sokkal, de sokkal többet ér és fontosabb. Ha elveszik a béke, és a szeretet akkor tudod meg mit vesztettél el valójában.

Véleményem szerint a karácsony nem rossz dolog magában, nem kellene eltörölni az ünnepet, ugyanakkor mi lenne, ha minden nap karácsony lenne? Nem kellene mindig sütni, s ajándékot venni, csak békességben élni. Rosszabb lenne az élet? Nem hinném. Vegyünk példát a szegényebbekről, ők a példamutatók!

Te is tudsz tenni ez ellen a mai ,,karácsony gondok” ellen!

Legyen mindennap karácsony!

45331-Keep-Calm-And-Wait-For-Christmas

Gondolkozz el az üzeneten, most jön karácsony, talán az ünneped is sokkal jobb lesz, mint eddig volt.

Kellemes karácsonyi ünnepeket mindenkinek!

Kovács Péter

Please follow and like us:

Comments

comments