“A folyamat zajlik…” – Depresszió interjú a Gödörből

Fazekas Edina | Elindult a Depresszió lemezbemutató turnéja, és az állomások közt volt az egri Gödör Klub is, ahol 2 zenekar – Burnout és a Rómeó Vérzik – társaságában álltak színpadra a srácok. Ők zárták az estét – nem is akárhogyan! A most megjelent lemez dalai mellett sorra kerültek a régebbiek is, a tánctéren pedig pogózott a közönség. A nagyon nagy sikerű buli előtt még sikerült beszélnem a zenekar dobosával, Nagy Dáviddal az új lemez megjelenéséről.

10672299_10152632062214373_3021248891986654671_n
Ha egyszer a Folyamat beindul… Készülj a turnéra! (Kép forrása: https://www.facebook.com/depressziomusic)

 

 Miért A folyamat zajlik c. szám lett a nagylemez címadó dala?
Nagy Dávid:
Szinte mindig valamelyik dalcím a lemezcím – kivétel a Vízválasztó és a Tiszta erőből. Frappáns címnek tűnt: jól képviseli azt, amit most szeretnénk kifejezni ezzel a lemezzel.

 Milyenek voltak a nagylemez munkálatai?
N.D.:
Viszonylag gyorsan lezajlott. Azzal nem számoltunk előre, hogy jön A Dalos műsor. Ez olyan 4-5 héttel visszavetette a munkát, de ettől függetlenül teljesen zökkenőmentesen tudtunk haladni, kb. 2 hónap alatt készen lettünk vele.

Milyen hosszúra tervezitek a lemezbemutató turnét?
N.D.:
A múlt héten indultunk el, volt már két koncert, s még tíz az idén. Tavasszal is körülbelül tíz-tizenkét állomás lesz még.

Terveztek valamilyen meglepetést a turné alkalmával?
N.D.:
Ezen a turnén most úgy néz ki, hogy a Rómeó Vérzik kísér el minket, mint különleges vendég. Továbbá vendégzenekar a Burnout, illetve a budapesti bulin csatlakozik hozzánk még az Insane. Ezen felül még van két ilyen különlegesebb koncert a turné alatt, az egyik a debreceni buli, ott a Road is játszik velünk, illetve lesz még egy szombathelyi mini fesztivál, ahol a Roadon kívül a Tankcsapda is lesz még.

Többször is jártatok már Egerben…
N.D.:
Viszonylag sokáig gyakran jártunk, aztán pont most számoltunk utána, ahogy jöttünk lefelé, hogy önálló koncertünk kb. 4,5-5 éve volt utoljára Egerben. Illetve felléptünk a szépasszonyvölgyi rock fesztiválon, de annak is már legalább 3 éve. Tehát elég régen voltunk, úgyhogy most nagy várakozással tekintünk elébe az estének.

koncert
Így néz ki az egri közönség a színpadról. Még több kép a buliról az együttes honlapján: http://depressziomusic.hu/album/108

Milyenek voltak ezek a bulik?
N.D.:
Az egri bulik? Nagyon jók voltak mindig! Nem is tudom, hogy igazából miért alakult úgy, hogy ilyen sokáig nem jöttünk, de reméljük, hogy most újból elindul egy ilyen folyamat, és akkor gyakrabban fogunk jönni hozzátok is.

Mi a véleményetek az egri borokról?
N.D.:
(ördögi kacaj) Mi alapvetően inkább sörösek vagyunk, de hát nyílván nem vetjük meg a jó bort se. Nyílván a prémium borokból ha erre járunk, megkóstolunk egyet-kettőt.

Jövőre lesztek 15 évesek, terveztek a jubileum alkalmából valamilyen különlegességet?
N.D.:
Természetesen igyekszünk méltóképpen megünnepelni majd ezt a jubileumot, most részleteket még nem árulnék el, de kifejezetten nagy volumenű bulikat szeretnénk csinálni. Olyan dalsorrendet összeállítani, ami viszonylagosan felöleli ezt a 15 évet, úgyhogy mindenképpen nagy durranás készül ez alkalomból.

A nagylemez dalaihoz szeretnétek klipeket forgatni?
N.D.:
Persze, tervben van. Most kijött egy, és még legalább hármat-négyet szeretnénk, de lehet, hogy öt is van még a tarsolyunkban. Ezt néhány havonta fogjuk fokozatosan adagolni.

Szeretnétek-e majd a 15 éves jubileum alkalmából akusztikus koncerteket adni?
N.D.:
Elképzelhető. Igazából most még annyira ennek a lemeznek a munkálatai, illetve ennek a lemeznek a turnéja jár a fejünkben, hogy nagyon még nem gondolkoztunk előre, de felmerült egy ilyen ötlet is. Beszélgetünk róla, valami extrát biztos fogunk csinálni!

Fazekas Edina

Kövessétek a zenekar Facebook oldalát: https://facebook.com/depressziomusic 😉

20141114_181905
Edina a koncert előtt Nagy Dáviddal, a dobossal

 

 

Please follow and like us:

Comments

comments