Rómeó Vérzik az év zenekara

Fazekas Edina | Tavaly 18 éves lett a Rómeó Vérzik, és ahogy tavaly is, idén is felléptek Egerben a Gödör Klubban. Most is hatalmas bulit csapott az egri gyökerekkel rendelkező zenekar. A banda énekesével és gitárosával – Koppánnyal és Ríkóval – sikerült készítenem egy interjút, amiben szó esik a nemrég megjelent klipről is, és annak forgatásáról is.

rv-arany
A Rómeó Vérzik tarol: aranylemezesek, az év zenekara, s még az év dala is az övék! (Kép: http://romeoverzik.sk/)

Már elég ismert zenekar vagytok, de mesélnétek a zenekar alakulásáról pár szót?
Koppány:
Az lassan már 20 éve volt, 1995-ben. Úgy alakultunk, hogy meg akartuk váltani a világot… s ez azóta sikerült is, ugye? A bátyámat megihlette a kultikus amerikai film, írt egy számot. Aztán ment minden a maga útján, belecsaptunk a húrokba. Minket senki se „talált ki”, egyszerű rockzenekarként indultunk – de sok dolgot megéltünk azóta.

Buli a Gödörben
Buli a Gödörben

Többször jártatok már Egerben, mi a véleményetek az itteni bulikról?
Koppány:
Az egri bulik mindig nagyon jól szoktak sikerülni. Szeretünk ide járni, ráadásul én egri vagyok, innen kerültem el Felvidékre. Szívügyünk ez a város, főleg nekem. Itt mindig szuper a közönség, és reméljük, hogy ma is az lesz.

A Trójai faló című dalotokhoz most készült egy klipetek, mesélnétek a forgatásról?
Koppány:
Az biztos, hogy jó hangulatban telt – mint minden más Rómeó Vérzik klipforgatás. A történet arról szól, hogy a vőlegény megszökik az esküvőjéről. Ez meg is történt annak idején, Sancho – a dobosunk – nagyapja tett így annak idején, ráadásul biciklivel, a Duna menti töltésen kapták el aztán.
Ríkó: A klipben szereplő emberek a Rómeó Vérzik rajongótáborából kerültek ki, ugyanis meghirdettük a videoklip forgatását.
Koppány: Egy jó kis parti jött össze, aztán volt ott eszem-iszom…

Elég nagy elismerést kaptok a munkátokért, és nemrég a Kalózhajó című dalotokért is kaptatok díjat. Mesélnétek erről?
Koppány:
Igen, ebben az évben „tarolt” a zenekar. A legutóbbi albumunk – A Három – aranylemez lett, amit Magyarországon a budapesti koncertünk után adott át a kiadó. Majd Kassán a Harmónia díjat vehettük át két kategóriában is. Ez egy nagyon nívós díj, olyan, mint Magyarországon a Fonogramm. Mi lettünk az év zenekara és a Kalózhajó lett az év dala.

A Kalózhajó című dalotok hogyan íródott, mi inspirált benneteket?
Koppány:
Minden dal úgy írok, hogy ötvözöm a megélt élményeket a fantáziával. A Kalózhajó egy párkapcsolatról szól, ami nem működik jól. A klipben igyekeztünk rávetíteni arra, hogyha a párkapcsolatban, vagy házasságban baj van, akkor a gyerek sínyli meg a legjobban. Ezt próbáltuk a leginkább kiélezni, az elcsatangoló gyerekek sorsát – amire igazán oda kellene figyelni.

A rajongók inspirálnak benneteket, amikor dalokat írtok?
Koppány:
A rajongók szeretete inkább koncerteken inspirál bennünket. Soha senkinek nem akartunk megfelelni, főleg a dalok mondanivalója tekintetében. Azokról a dolgokról írunk, ami foglalkoztat bennünket… és a közönséget, mert hál` Istennek 20 év alatt egyre csak bővültek, s ők választanak minket. Ezt igyekszünk is meghálálni.

Milyen terveitek vannak a jövőre nézve?
Koppány:
Jövőre 20 éves a zenekar, elég sok tervünk van. Nem csak cd-vel és dvd-vel, hanem rengeteg egyéb egyedi dologgal szeretnénk meglepni a közönségünket. Emellett turnét is tervezünk, aminek keretében reméljük újra itt beszélgethetünk. Úgyhogy figyeljen mindenki, lesznek itt nagy dolgok!

Fazekas Edina

20141114_180241
Edina Koppánnyal és Ríkóval
Please follow and like us:

Comments

comments