Ahol a varázslat a valóság – Teó anime rajzai

Nagy szemű, iskolai egyenruhás, égnek álló hajú, tűzcsóvát lövő, karddal hadonászó, bármin elpiruló, világmegmentő, cuki állatokat felsorakoztató… a manga karaktereknek csak a fantázia szab határt. De mennyi munkába telik létrehozni egy ilyen képet? Teó már régóta szenvedélyes rajongója, s ő maga is készít ilyen képeket a szabadkézi s számítógépes technikát ötvözve. Nem csak másol, igyekszik egy saját világot létrehozni.

1

A nevem Kovács Teodóra, 9/A-s vagyok. Rengeteg téma érdekel. Hét éve az anime-manga stílus foglalkoztat. Ez a stílus japánból indult, és már a világon sokfelé elterjedt. Egyes szakemberek azt mondák, hogy csak “pár stilizált, kifejezéstelen karakter agresszív cselekedeteket visz végbe”… Ez csak nézőpont kérdése. Ebben a stílusban akadnak olyan alkotások is, amelyek olyan realisztikus, s már szinte élő képekként hatnak. Az agresszivitásról meg annyit, hogy néhány európai filmet emiatt meg sem nézek – ezekhez képest egyszerűen a legtöbb (nem mind) anime a mostani világban már egyáltalán nem számít kirívónak. A stíluson belül a reálisabb, bár még stilizált művek megrajzolására törekszek. Ilyen stílusban minta előttem például a Ghost In The Shell anime (azért én még ilyen szinten nem tartok).
Legtöbbször rotringgal, vagy számítógépen dolgozom. Először elkészítem kézzel a vázlatot, azt digitalizálom, s a számítógépen ekkor kezdődik az igazi munka. Több képregény és animáció “próbálkozásom” van már, saját ötletek alapján. Bármit is mondjon erről a stílusról a legtöbb hazai művész, én űzni fogom, és az a célom, hogy egyszer manga-képregény és anime rajzfilm készítő legyek.
1796931_641579779242245_106461183_o
Festivál
Pearl Magic - Steve Brooks
4 School of hunterrs
5Jun death
6
7
8
9 wimw like circus
Please follow and like us:

Comments

comments