“Nem kell mindig jónak lenni”-Fatal Error interjú

A Tolongáson nem csak a Silver Soul, hanem a Fatal Error is fellépett. A zenekar énekesével, Zsolával készítettem egy rövidebb interjút, ami már a második volt a zenekartól, ugyanis életem első interjúja is vele készült. Ők voltak a harmadik zenekar, de a korai kezdés ellenére a koncerten volt tomboló közönség, jó zene és jó emberek. Beszélgettünk többek közt az új klipről és egy “meglepetés vendég” is feltűnik a sorok közt.

10410378_813822618640863_295233926910102444_n

 Fazekas Edina:Jártatok már Verpeléten? Milyennek gondoljátok a helyet?

Zsola: Nem, ennyire messze még nem mentünk el, mármint ennyire messze már voltunk, de Verpeléten még nem. A helyet pedig én személy szerint olyannak gondolom, mint Cegléd, ugyanis Ceglédről jöttem és a basszusgitáros is Ceglédről jött és Verpelét is kisebb településnek mondható. Azt valljuk be, hogy ha Budapesten kijössz az első ajtón és elmész balra, vagy jobbra ott lesz egy kocsma, ahol vannak hasonló bulik. Vidéken ez nem igaz, ugye? Tehát Verpeléten sincs annyira sok buli meg rendezvény és ez Cegléden is így van. Az ilyen helyekre a legjobb eljárni, mert itt nem mindig van buli.

 F.E:Mit vártatok ettől a fellépéstől?

Zsola:  Olyannak gondoltuk ezt az estét, hogy ugye egész hét végén csütörtöktől egészen szombat estig leszervezett bulik voltak. Voltunk csütörtök este Budapesten a GMk-ban, aztán játszottunk a békéscsabai Kolbászfesztiválon a Punnany Massif és az Irie Maffia előtt és a három nap alatt Verpelétet vártuk a legjobban – és ez most nem azért mondom, hogy bevágódjak-, azért vártuk a legjobban, mert mindig a vidéki bulik a legjobbak.

 F.E.:És az “elvárásoknak” megfelelt az este?

Zsola: Teljes mértékben. Egész sokan voltak, mert gondolom ezen a helyen is elég ritka a szórakozási lehetőség. Úgyhogy jó, hogy ennyien itt vagyunk.

 F.E.:Megnyertétek a Suzuki ViaDal klipversenyét, amihez ezúton is gratulálok! Miért a Gonoszak balladájához használtátok fel a lehetőséget?

Zsola: Azért, mert a Gonoszak balladája friss dalunk és mi is úgy éreztük, hogy ez egy pörgős dal és egy igazi, bulizós hétvégi dal lenne. Mikor már eleged van a hétköznapokból és elmész hétvégén bulizni, akkor biztos nem az érzelmekről akarsz hallani, hanem a visszafogottságnak a tökéletes ellentétéről, tehát a rock and roll-t szeretnéd hallani meg azt, hogy buli van meg táncolni akarsz. Ez a dal pedig nagyjábol a klip megnyerte után született meg és a megvalósítás előtt közvetlen. És úgy döntöttünk, hogy ezt mindenképpen fel fogjuk venni és meg fogjuk csinálni. A Gonoszak balladája arról szól egyébként…

Gergő (Silver Soul): …Arról szól, hogy meg akarom zavarni Zsolát, lehet?

Zsola: Akkor most a Silver Soul zenekar gitárosát szeretnénk hallani, aki interjút fog adni róla, hogy szerinte miről szólhat…

Gergő: Micsoda?

Zsola: A Gonoszak balladája.

Gergő: A Gonoszak balladája? Hát fogalmam sincs… az hogy miről szól az nálam mindig úgy szokott lenni, hogy miről szeretnéd, hogy szóljon…

Zsola: És te miről szeretnéd, hogy szóljon?

Gergő: Figyelj, ha engem kérdezel arról, hogy….Rólatok, nekem mindig te jutsz róla eszembe, meg, meg a göndör hajad, amikor így dobálod, érted? Nem kell jónak lenni soha, érted?

Zsola:Ez a refrén, hogy “Nem kell mindig jónak lenni” az egy fontos momentum, mert próbálunk magunkra vigyázni a mai világban, csak ezt mindenki tudja, hogy ez nem fog menni. Ki tudja, hogy mi fog történni még ma éjszaka…Gergő barátunk azt akarta ezzel kifejezni, hogy a visszafogottság tökéletes ellentéte. Mindig érezzük jól magunkat és nem kell visszafogni magunkat, ha jön a péntek, mert vasárnapig van időnk kijózanodni.

 F.E.:Milyen volt a forgatás?

Zsola:  Képzeld el magad, mint iskolás és kapsz egy szabad hétfőt. Lefekszel vasárnap este, mert készülsz a hétfőre. Namost, mi úgy feküdtünk le vasárnap este, hogy hétfő hajnal 4kor feküdtünk le, holott mondták, hogy aludjuk ki magunkat, mert egy 12órás klipforgatás fog következni. Ott pedig nagyon oda kell tenni magunkat és ez a lehetőség amit nyertünk a Suzukitól, nem sűrűn adatik meg. Iszonyatosan kivoltunk, de mikor kipattant a szemünk reggel 6 körül elmentünk és megbeszéltük, hogy mindent beleadunk, amit lehet. Tehát a legnagyobb őrültséget, a legnagyobb pörgést, a legnagyobb robbanást, ami bennünk van, azt ki fogjuk adni. Mi így mentünk el és úgy érezzük, hogy ez sikerült.

 F.E.:Hogyan íródnak Nálatok a dalok?

Zsola: Vannak időszakok, amikor leszögezzük, hogy szeretnénk kihozni egy albumot, vagy csak egy EP-t vagy éppen egy videóklipet kidobni dallal együtt és ez azért sűrűsödött be, mert voltunk tehetségkutatókon és nyertünk idén 3 klipforgatást és mostmár ehhez kell nekünk felzárkózni, ezekhez kell dalokat írni és ez megturbózza kicsit a dalok mennyiségét. Nagyon valószínű, hogy december végére megérkezik a zenekar szerintem második albuma. Mert ugye írtunk már egy Az Rock 1, Az Rock 2 és Az Rock 3 albumokat, de ennek teljesen más címe lesz, mert ha azt mondanám, hogy Az Rock 4 az már sok lenne, ezért kihozunk egy teljesen új album címmel rendelkező hanganyagot, amin legalább 10-15 dal fog szerepelni és december végén ezt ki is szeretnénk adni, azt majd meglátjuk mennyire fog ez sikerülni.

F.E.:Hogy telik egy próba?

Zsola: Megmondom őszintén, hogy heti rendszerességgel 3-4x próbálunk és én vagyok az egyetlen ember a zenekarban, aki abban a korszakban van, hogy dolgozik, szóval hétfőtől péntekig naponta 12órát kénytelen vagyok lenyomni és dolgozok, a többiek pedig egyetemisták, tanulnak és ezért szombaton mindig próbálunk, ha épp nincs koncertünk aznap. Mert úgy van, hogy péntek vagy szombat mindig van egy koncertünk és általában minden hétvégén vasárnap próbálunk. Velem minden héten van egy próba, a srácok meg nélkülem próbálnak heti hármat.

F.E.:Milyen terveitek vannak a jövőre nézve?

Zsola: Pont az, ahogy minden nagy zenekar elindul az útján és ahogy no-name ként kellett az összesnek erre a kérdésre felenie, és a válasz az volt, hogy minél több emberhez eljusson a zenénk. Tök jó lesz egy olyan interjút készíteni veled, amikor már nem ez lesz a kérdésed, hanem hogy “hogy hogy ennyien hallgatják a zenéteket?” és az a cél, hogy veled legközelebb találkozzunk és ezt a kérdést tedd fel. Ergo, posztoljuk szét a zenénket.

F.E.:Klipek terén mely dalokhoz szeretnétek még forgatni?

Zsola: Az a lényeg, hogy a managerünk, Héra Dániel mondott egy nagyon jó dolgot és ez nekem nagyon megtetszett. Beszéltünk arról, hogy egy album kell hogy szóljon egy kerek történetről és azt mondta, hogy nem vagyunk még készen ahhoz és nincs meg az a zenekari stílus, hogy egy dologról énekeljünk és azt kifejezzük egy albumban, ergo minden egyes szám ami akkor jön hirtelen érzelem, arról szóljon. És az aktuális legerősebben érzett érzelmekről, amiket nagyon jónak látunk, fogunk írni egy dalt és ahhoz biztos le fogjuk forgatni a klipet és fel fogjuk rakni Youtube-ra.

Edina és Zsola
Edina és Zsola

 Ha tetszett az interjú, kövesd a zenekart a Facebook oldalán 😉 

Please follow and like us:

Comments

comments