10 film Halloween estére!

Ha esetleg nincs semmi normális halloween buli a közelben, elkapott a megfázás vagy nincs kedved a bulizáshoz, akkor itt van 10 film, amelyekből kedvedre válogathatsz, hogy aztán egy tál popcorn mellett végigborzonghasd az éjszakát! 

scary-movie-thumbnail

A fekete ruhás nő
Arthur Kipps ( Daniel Radcliffe) ifjú londoni ügyvéd, felesége tragikus elvesztése után Crythin Giffordba megy, ahová egy új ügy szólítja. A távoli faluban az emberek elutasítóan fogadják. Beköltözik egy kísérteties kastélyba ahol egy régi kliens lakott. Ám hamarosan rájön, hogy a ház és a környék hátborzongató titkot rejt.

Texasi láncfűrészes
1973-ban egy isten háta mögötti tanyára vezették a rendőröket, Texasban. Vérfagyasztó látvány fogadta őket 33 lemészárolt holttestet találtak. Amerikát sokkolta és félelemben tartotta a híres „texasi láncfűrészes” aki áldozatai bőrből készült groteszk maszkot viselt. Ezt a vérfagyasztó, igaz történetet örökíti meg Marcus Nispel 2003-as horror filmjében.

Az Álmos völgy Legendája
A Hudson keleti partvidékének tágas völgyei egyikében húzódik a mesebeli, varázslatos táj tele mindenféle helyi mendemondával, kísértetjárta helyekkel, éji babonával. Ide érkezik, a tudományok iránt érdeklődő Ichabod Crane felügyelő hogy utána járjon az itt történt furcsaságoknak. Három holttestet találnak, melyek feje eltűnt. A helyiek azt állítják: hogy nem más tette mint a híres „ Fej nélküli lovas”

Démonok között
Perronék öt gyerekükkel költöznek be új, magányosan álló vidéki házukba, és nem tudják, hogy valaki már él a falak között. A gonosz aki mindig jelen vagy, figyeli őket és egyre brutálisabb jelekkel jelzi hogy a ház az övé. A család a paranormális ügyek nyomozóihoz fordul. Ám a gonosz továbbra sem tágít a házból.

Fűrész
A megháborodott szadista sorozatgyilkos erkölcsileg szilárd embereket rabol el, hogy megmutassa az élet értelmét s ezért beteg terror helyzetekbe sodorja őket. Egy hátborzongató játékra kényszeríti az embereket melynek a tétje a saját életük. Az áldozatok mindegyikének képtelen döntési helyzetekkel szembesülve kell megküzdenie azért, hogy visszanyerje életét, vagy ellenkező esetben belehaljon a próbálkozásokba.

Halálos Hallgatás
A történet a múlt század negyvenes éveire vezethető vissza: Egy kis város lakói meglincseltek egy hasbeszélőt akit egy fiú elrablásával gyanúsítottak. Mary Shaw nyelvét kivágták, majd bábival együtt eltemették. Az emberek nem tudták elfelejteni a történteket, ugyanis a lincselés résztvevői sorra gyilkosság áldozatai lettek. Napjainkban is meggyilkolták egy házaspár női tagját, majd felbukkan egy eltemetett bábú. Vajon Jamie, az áldozat férje szembe tud nézni a gonosszal.

Viasz testek 
Néhány amerikai barát az egyetemi rögbi meccsre tartva lekanyarodik a főútról. Benzinkutat keresnek, de megpillantják a penaktikumot és ha már arra járnak, úgy döntenek, hogy benéznek. Ám hamarosan rájönnek, hogy a viasztest-múzeum két gondnoka kicsit túlbuzgón végzi a munkáját: látogatóikat viasszal fedve a tárlókba állítják. Már az egész város az ő múzeumuk: senki nem él itt, csak az élethű hullák népesítik be az utcákat. A társaság minden vágya ezen túl kijutni a rémképtárból.

Az árva
Kate és John gyermeke holtan született. Az esemény oly megrendítő hogy Kate az italban keresett vigaszt. Egy év elteltével elhatározzák, hogy örökbe fogadnak egy árvát.  A Szent Mária Árvaházban találkoznak egy 9 éves kislánnyal, Esherrel, aki ámulatba ejti őket. Miután örökbe fogadják, rengeteg furcsa dolog történik a házban. Vajon ki is valójában a titokzatos kislány, akit otthonukba fogadtak?

Köpök a sírodra
Jennifer a fiatal írónő egy erdei kunyhóba költözik egy időre, hogy nyugodt körülmények között tudjon írni. Már a kezdetekben feltűnik a csinos lány a helybélieknek. Egy éjszaka férfiak támadnak rá és megverik, megkínozzák, megalázzák, majd legvégül sorsára hagyják meghalni. Egyikük sem számított arra, hogy a lány túléli és egyenként áll brutális bosszút a borzalmakért.

Az Átok
Karen szociális munkásnak készül és cserediákként tanul Japánban. A lány mit sem sejtve elvállalja, hogy helyettesít egy nővért. Mikor megérkezik a házat üresnek, elhagyatottnak, feldúltnak látja. Kis idő múlva megtalálja az idős asszonyt, Emmát, aki teljes katatónia állapotában van. Miközben a merevgörcsös nőt próbálja ellátni, kaparászást hall az emeletről. Amikor felmegy olyan természetfeletti dolgot lát, amit a legrosszabb rémálmában sem tudott volna elképzelni,

Tihanyi Stella

keep-calm-and-watch-horror-movies-2

 

Please follow and like us:

Comments

comments