“Csak egy halloweeni buli…”-2. rész

 

 

THE RING (2002) usa

Az első részért kattints IDE!

Sandra halála az egész környéket lesújtotta. Liza éjjelente verejtékezve aludt el, szörnyű rémálmok gyötörték. Minden éjjel a tragikus este járt az eszében, bűntudat gyötörte, kínlódott, szenvedett miatta. Tudta, hogy mindez az ő hibája, megállíthatta volna, de nem tett ellene.

Tony továbbra is hozta a formáját és nem mondott a történtekről semmit. Ugyanúgy nevetett mindenen, bulizott tovább és nem mutatott semmilyen megbánást sem. A temetés után Lizával Emilyék házához indult, hogy részvétet nyilvánítson, de nem engedte be őket senki sem a házba. Felágaskodott az ablakpárkányra és benézett. Tony megriadt attól, amit látott, a ház üresen állt. Néhány összetört bútor hevert a padlón. Ettől kezdve, nem hallottak a családról. Minden elérhetőségük megszűnt, Emily telefonszáma megváltozott és törölte magát minden közösségi oldalról. Lassan közeledett október 31.-e. Tony úgy döntött, hogy a mostani buli sem maradhat el. Liza nem helyeselte ezt, veszekedett vele. Szerinte erkölcstelen dolog lenne megrendezni a körülmények miatt, de a barátja nem tágított a döntése mellől. Halloween este látszólag minden olyan volt, mint egy évvel ezelőtt. Tony háza megtelt jelmezbe öltözött fiatalokkal, ugyanúgy bűzlött a lakás a tömény alkohol és dohány szagától. Csupán az emberek változtak meg. Nem mosolyogtak annyit, látszott rajtuk, hogy nyomasztja őket a környezet.  A szörnyű emlékek mindenki elméjébe belevésődtek. Tony zenét kapcsolt és táncolni kezdett, a többi ember megvetően nézett a fiúra. Mikor ezt észrevette, újra a kezébe vett két üveget, és figyelmet kért. – Ugyan már emberek, buli van!
Nem érkezett válasz, kínos csend uralta a szobát. Pár perc múlva kopogás hallatszott kintről. Tony ajtót nyitott, de mikor meglátta az újonnan érkező vendéget meghátrált és félelem járta át. Hosszú hálóingben, szürke arccal, fáradt karikás szemekkel, kócos hajjal Emily állt ott. A szobában mindenki a nevét kezdte suttogni. Tony a feszült helyzet ellenére megpróbált úgy viselkedni, mintha minden rendben lenne: – Szia Emily! Örülök, hogy itt vagy, már nagyon rég nem láttalak! A jelmezed pedig eredeti!
A lány csak bámult maga elé, a szeméből mintha kiveszett volna a csillogás, az élet. Meggyötört arccal nézett Tonyra, majd szó nélkül sarkon fordult és távozott. Az alkohol megtette a hatását, a buli kezdett feloldódni, Tony a pincébe indult újabb üvegekért. De amint belépett bezáródott mögötte az ajtó. A következő pillanatban egy hatalmas ütést érzett a tarkóján, az volt földi élete utolsó érzékelése. Órák teltek el, Liza kétségbeesetten kereste a barátját. Végül a pinceajtót nehezen kinyitotta, de mikor belépett egy olyan erős sokk érte, hogy nem jött ki hang a száján. Tony felismerhetetlenségig megcsonkított holtteste volt felakasztva a falra. Mire már kicsit észhez tért, valaki befogta a száját.
Hátranézett, az árnyékból Emily alakja bontakozott ki, kezében egy hatalmas késsel.
Liza könnyei elindultak, és esedezve könyörgött Emilynek.
-Ne kérlek, ne! Annyira sajnálom, már ezerszer megbántam minden percet. Azt hittem csak egy jó poén lesz, amire majd mosolyogva gondolunk vissza, ha Sandra felnő.
Emily teljes erővel arcul csapta a lányt, akinek elindult a vér a szájából, majd így szólt monoton hangon:
-De nem nőtt fel, nektek hála! Egy éve, hogy elment, egy éve, hogy intézetben élek mindenkitől elzárva, egy éve, hogy csak az éltet, hogy lássam a szenvedéseteket!
Liza sírt, könyörgött, megbánást tanúsított, de ez nem hatotta meg Emilyt. Kezébe vett egy üveg vodkát, Lizára nézett és így szólt:
-Nagylány vagy már! Vagy azt akarod, hogy ne szeressen senki?
Liza felismerte a szörnyű mondatot és már ő maga is úgy érezte, hogy inkább meghalna, minthogy ezt a szörnyű terhet viselje. Kezébe vette a vodkásüveget, lesütötte a szemét és inni kezdett.
-Azt akarom, hogy közben Tonyra nézz! – mondta a tébolyult lány közömbös hangon.

Amint kifogyott az üveg, Emily újra levett a polcról egyet. Liza már hányt, már nem volt magánál, de Emily erőszakkal töltötte bele. A szeme felakadt, a légzése lelassult és néhány perc múlva holtan feküdt a barátja mellett. Ott feküdtek egymás mellett, már ők sem nőhettek fel. Nem tudhatták meg, hogy mi az a valódi élet. Elkövettek egy végzetes hibát, mely négy ember életébe került. Egy hibát, amely csak bulinak indult.

Tihanyi Stella

Please follow and like us:

Comments

comments