10 unaloműző film a szünetre

Igenember – Carl (Jim Carrey) egy nagyon pesszimista ember, mindig mindenre nemet mond. Aztán találkozik egy régi ismerősével, aki elrángatja egy őrült szemináriumra, ahol fogadalmat tesz és mindenre igen lesz a válasza. Így keresztülmegy sok izgalmas dolgon. Megverik, előléptetik, szerelmes lesz, aztán végül mindent elveszít. Vajon helyre hozza az életét?

Párterápia – Egy unalmassá vált házaspár élete fordul fel fenekestül, mikor leülnek egy másik névre foglalt asztalhoz. Mivel a másik házaspár rossz fát tett a tűzre a mi főszereplőink nem csak a házassága, hanem az élete is veszélybe kerül.  A film mulatságos és izgalmas jelenetei teszi színesebbé a történetet.

Az ördög Pradát visel – Egy szürke kisegérből válik a szemünk előtt szédületes nővé Andy a friss diplomás újságíró. Miranda Priestly aki a Runway magazin főszerkesztője mindenki életét pokollá teszi, de Andy igyekszik maximálisan teljesíteni minden rá bízott feladatot. Mély érzelmi hullámvölgyeken vezet az ösvény, mire a lány rájön hová is tartozik, és közben megcsodálhatjuk a rengeteg divatos ruhát és sminket, amelyet ez a film felsorakoztat.

Kiscsávó–  Történetünk egy börtönből kiszabadult bűnözőről szól , aki törpe mérete mindenkit összezavar. Kiszabadulása után újra bűncselekményt követ el, mégpedig ellop egy óriási gyémántot. Menekülésekor kénytelen egy ártatlan nő táskájába dobni a fényes gyémántot. Nem tudja, hogy szerezhetné vissza, de egy gyakorlott rossz előéletű embernek nem nehéz kitalálnia valamilyen tervet. Bűntársa segítségével beöltözik csecsemőnek és az ártatlan asszony háza elé rakja barátja egy mózeskosárban. A házaspár megörül a gyermeknek. Vajon visszaszerzi a gyémántot vagy rájönnek, hogy ő valójában nem gyerek? (A Horrora akadva és a Feketék fehéren alkotóitól.)

Lánybúcsú– Becky hamarosan férjhez megy és egy lánybúcsút szeretne magának, amit szokás a barátoknak megszervezni. Fel is keresi egykori középiskolás barátait, hogy tartsanak neki egy szolid leánybúcsút, de az este teljesen felfordul. A barátnők féltékenysége túlságosan bajba sodorja őket. Egy este alatt kell helyre hozniuk mindent.

Gumiláb– Egy nagyvárosi srác elkerül egy tipikus déli kisvárosba, ahol egy tragikus baleset miatt a tiszteletes betiltotta a hangos zenét és a táncot. A fiút sokként érinti, a nagyvárosi nyüzsgés után a csend. Beleszeret a tiszteletes lányába és kézbe veszi az irányítást. Újra behozza a vidám, mosolygós napokat és estéket a kisvárosba.

Édes november– Mikor egy szigorú napirend szerint élő komoly üzletember találkozik, egy őrült lánnyal, aki minden szabályt felrúg, nagy összecsapások várhatók. A szerelem szorosan összefogja végül e két embert, de mégis van, mi közéjük állhat.

Távkapcs– Van, aki éli az életét és van, aki nem. Történetünk főszereplője egyszer egy nap egy tudóstól távirányítót kap, amivel előre hátra tekerheti az életét. Lelassítja a nőket az utcán, ha úgy akarja, a gyerekeit lehalkítja és minden olyan mást csinál, ami éppen kedvez neki. Egy idő után élete felett átveszi ez a kis masina az irányítást és családja, feleségével és gyermekeivel való viszonya a tét.

A szobatárs– A kisvárosi lány, Sara mindig is Los Angelesben akart tanulni. Megismerkedik a szobatársával Rebeccával, aki körbevezeti a városban. Nem kell sok időnek eltelni és Sara új barátokat szerez és összejön a jó képű Stephennel. Sajnos elhanyagolja Rebeccát, akinek nagyon nem jól esik ez a dolog. A szobatárs egyre furcsább dolgokat csinál és szinte már félelmetesen viselkedik. Nagyon nagy taps Leighton Meesternek, aki tökéletesen adja elő az érdekes szobatárs szerepét.

Totál beépülve– Molly egy profi ügynök, akit felbérel az FBI, hogy védje meg a hírhedt gengszter lányát. Átalakulását sminkek, magassarkúk és csilli-villi dolgok segítik, amellyel egész könnyen beépül az egyetemi lányszövetségbe. A könnyűnek és egyszerűek hitt munka váratlan meglepetésekkel lepi meg a lányt. Vajon kiben bízhat?

Jakab Zsuzsa

 

Please follow and like us:

Comments

comments