“Csak egy halloweeni buli…”- 1. rész

Halloween éjszakáján az emberek a szellemektől, démonoktól, szörnyektől félnek, de nem is sejtik, hogy valójában nem a misztikus lényektől kell tartaniuk, hanem a saját romlott lelküktől, emberi gyarlóságuktól.

2013 Halloween éjszakáján rengeteg fiatal gyűlt össze Tony Wilson lakásán. Alkoholtól bűzlött a helyiség, szanaszét hevertek a cigaretta csikkek. Magukról mit sem tudó fiatalok céltalanul vergődtek a szobában. A zene hangosan szólt, a ritmus lüktetését szinte már nem lehetett érzékelni. Megszólalt a csengő, Tony sietősen nyitott ajtót. Örömmel köszöntötte Emilyt, aki már régóta a barátja volt. Pár perc múlva belépett Sandra, Emily kishúga. Tony felnevetett és elkezdetett piszkálódni.
– Na mi van Emily? Nem volt otthon bébicsősz?
A lány rögtön a húga védelmére kelt és ráförmedt a barátjára:
– Nagyon szeretett volna jönni! Hagyd békén, nem olyan nagy dolog megtűrni őt itt.
Kis idő múlva megjelent Liza, Tony barátnője. Sandra láttán ő is mosolyogni kezdett és úgy érezte, hogy előnyt kovácsolhat a kislány jelenlétéből. Vigyorogva odalépett hozzá és megsimogatta a vállát és így szólt:
– Gyere hátra, ott rengeteg pia van.
Sandra félénken ránézett és remegő hangon megszólalt:
– Nekem nem szabad…….
-Nagylány vagy már, vagy azt akarod, hogy ne szeressen itt senki?
Sandra is olyan volt, mint a többi 12 éves kislány. Felakart nőni, úgy szeretett volna bulizni, mint a nagyok és azt akarta, hogy neki is szabad legyen, amit a nővérének. Mikor Emily egy pillanatra nem figyelt rá, a kislány Liza után osont. Mikor odaért, megjelent Tony. Összeütött két üveget és az emberek figyelmét kérte.
-Üdv. Emberek, van egy is meglepetésem!
Liza a barátja elé lökte Sandrát, aki kétségbeesésében alig tudott megszólalni. Az egész társaság röhögött, a kislány szeme könnybe borult. Tony elővett egy nagy üveg vodkát és Sandra kezébe nyomta és így szólt:
– Idd meg mind, csak így lehetsz nagylány!
Sandra könnyes szemmel vette kezébe az üveget és inni kezdett. Pár korty után öklendezett de a társaság őrjöngött és biztatta:
– Idd! Idd! Idd!
Folytatta az ivást, a keze remegett, az arca bevörösödött. Az üvegben már alig volt, mikor Emily Sandra mellé ugrott és kilökte a kezéből. Ordítani kezdett Tonyra:
– Nem vagy te normális! Hagyd békén a húgom! Nem látod, hogy reszket?
Tony cinikusan nevetni kezdett és gúnyosan megszólalt:
– Ugyan már, ez csak  játék.
Emily elrántotta a húgát, aki már alig állt a lábán. Haza akarta vinni, de Sandra visszafordult és visszarohant Lizához. Már nem volt a maga ura, nem akarta, hogy kislánynak nézzék. Tony egy újabb üveg vodkát adott a kezébe. Sandra szorgosan inni kezdte, de mikor a felénél tartott, hányni kezdett. Ekkor már Liza is aggódott és próbálta leállítani a barátját, de nem járt sikerrel. Közben Emily elindult a húga felé, de a részegen hömpölygő tömeg útját állta. Sandra újra hányt, a földre zuhant és fuldokolni kezdett saját hányásában. Odaért a nővére, aki rémülten próbálta felállítani, de addigra kishúga már holtan feküdt. Mérhetetlen fájdalmában embertelen ordítás hagyta el a torkát, a tömeg elszabadult, mindenki a kijárat felé rohant. Senki sem ment oda, senki sem segített. Mindenki csak rohant, hogy nehogy bajba kerüljön. Egyedül Emily maradt ott, karjában a halott húgával, akire neki kellett volna vigyáznia.

309437

Tihanyi Stella

Please follow and like us:

Comments

comments