Te be mersz lépni, hogy aztán kijuthass?

Igen, sajnos elérkezett az igazi őszi idő, ami már magában hordja a tél jeges fuvallatát is. Viszont ez nem azt jelenti, hogy tavaszig vonuljunk el és aludjunk téli álmot, mint a medvék. Rossz időben is lehet menő dolgokat csinálni, sőt ehhez a programhoz még jobb is, ha odakint nem hét ágra süt a nap! 

2014 nagy trendje és magyarok új romkocsmája lett a szabadulós játékok mindenféle változata, amelyeket a legtöbb turista is szívesen kipróbál. Budapesten több mint harminc helyen lehet szabadulós játékot játszani legalább két-három pályán, de most már a vidéki városokban is egyre kedveltebbé válik a népszerű játék.

A legújabb és legnagyobb pályát Eger belvárosában találjuk Exit House néven. Az idelátogatók 130 négyzetméteren, több mint 6 szobán keresztül kell megtalálják a kiutat. Minden helyiség más és más stílusban van berendezve, de mégis passzol az összhatáshoz. Az ügyességi és logikai feladatok nehézsége is emelkedik, ahogy haladunk helyiségről helyiségre. Ez garantálja a különleges élményt, ugyanis itt még ha kijutsz sem biztos, hogy kint vagy. Ideális, ha 4-6 fő játszik, mert úgy a legélvezhetőbb. Mindenki másban jó, másképp jár az agya. Ami valakinek egyértelmű, az lehet, hogy a másikat gondolkodásra készteti. Ezért is remek csapatépítő játék.
Ha a haverokkal kicsit ki akartok mozdulni a megszokott közegből és bulikból, ez egy kitűnő választás lehet. És ha sikerül kijutni 60 perc alatt, akkor elmondhatjátok, hogy igazán jó csapatot alkottok!

10371287_1574055899492207_385424983288695623_o

Milyen is az a szabadulós játék?

A játék maga az internetről már jól ismert “roomescape” játék a valóságba átültetett változata, ahol 2-8 fős csapatoknak 60 perce van, hogy megtalálják a kiutat. A szabadulós játékok alapja általában mindenhol ugyanaz: van egy alapsztori – közeleg valami katasztrófa, jön a gyilkos, üldöznek a kalózok, mindjárt felrobban az atombomba –, és a szobát nyitó kulcsig, illetve a katasztrófa megakadályozásához sorozatos feladványok, számkódok megfejtésén vezet az út. Gyenge idegzetűeknek nem kell tartaniuk az ijesztgetésről, mert nem is ez a cél. Az élményt és az adrenalint az egyre fogyó idő, a feladatok megoldása, a bezártság érzése adja, az hogy folyamatosan egyik teremből a másikba jutunk. Ezért a csapatok az úgynevezett “Flow” élmény részesei, társítva egy jó sztorival, amelynek ők a főszereplői.

P. A.

Please follow and like us:

Comments

comments