Hello Október!

Mozgalmas hónap lesz az október, hiszen elindulnak az őszi érettségik, a középiskolák nyilvánosságra hozzák felvételi tájékoztatójukat, és szerencsére hónap végén itt a várvavárt őszi szünet is!

10676317_10152750019446840_7148592984419249271_n

Őszi érettségi október 10-től

Október 10-én, pénteken nemzetiségi nyelvi és irodalmi írásbelivel indul az idei őszi érettségi – október 13-án magyarból, rajzból és szakmai tárgyakból, október 14-én matematikából és földrajzból, október 15-én történelemből és latin, valamint héber nyelvből, október 16-án filozófiából és informatikából vizsgáznak majd a jelentkezők, míg október 17-én különböző nyelvek kerülnek sorra.
Az emelt szintű szóbeli vizsgákat november 6. és 10., a középszintű szóbeliket pedig november 17. és 22. között tartják majd a középiskolák. Az idei őszi érettségi összes vizsgaidőpontját itt nézhetitek meg, a pontos beosztásról pedig az az intézmény tud bővebb tájékoztatást adni, ahol az őszi érettségire jelentkeztetek.

Középiskolai felvételi: október végétől

December elejéig nincs sok tennivalójuk a középiskolába készülőknek, a központi írásbelire december 9-ig kell jelentkezni. Október mégis fontos hónap, a gimnáziumok, szakközépiskolák és szakiskolák ugyanis a hónap végéig teszik közzé felvételi tájékoztatójukat – ebben a meghirdetett tagozatokat és osztályokat, valamint a pontszámítás szabályait is megtaláljátok. Az idei középiskolai felvételiről itt találjátok a legfontosabb infókat.

Őszi szünet: Október 23.- November 2.

A várva várt! Szerencsénkre egész hosszú lesz ez a szünet és utána kb. másfél hónap és újra pihenhetünk. Viszont az érettségizőknek vészesen közeleg a határidő, amikor el kell dönteni, hogy mit is szeretnének csinálni a jövőben.

forrás: eduline.hu

Please follow and like us:

Comments

comments