Hát ezek bogarasok! – Parádi alkotótábor

Már jó szokás iskolánkban, hogy a rajzos osztályok Parádon eltöltenek egy hetet alkotómunkával, mindig valamilyen csapatépítő és természetközeli projektmunkát választva. Idén a rovarok és bogarak voltak a középpontban. A 10.A osztályos táborról Ondrék Zsófia számol be.

SAM_1510
Zsófiék a szabadban kapnak ihletet

Annyi élmény van még bennem, hogy rengeteget gondolkoztam,hogy hol is kezdjem el: az elejéről. Az első nap berendezkedtünk a szobákba és elfoglaltuk a helyünket. Osztályfőnökünk, Igric Eszter tanárnő összehívta a “bandát” s csapatokat alkottunk. Felelevenítettük az “angyalkás játékot” is, amit még a tavaly Tokajban – osztálykiránduláson – játszottunk.

SAM_2123
Szorgos válogatás
SAM_1334
Gitta és Csenge szokásos komolysággal alkot

Később kaptunk fényképezőgépeket, majd felfedeztük a környéket fotótémák után kutatva. A természet alkotta romboló, illetve építő munkát kellett lencsevégre kapni, továbbá rovarokat kattintani – persze aki talált szúnyogoktól és pókoktól más rovarokat, azok már különlegesnek számítottak! A környezet nagyon szép  és kellemes volt. Erre a feladatra egy órát kaptunk, és így is nagyon sok képet tudtunk készíteni, amiket kivetítettünk az étkezőben, majd végignéztük, ki mit fotózott. Ez adott ihletet a rajzosok következő munkáihoz: a rovarok különböző részeit kellett lerajzolni, pl.: a kifeszített szárnyát. Elsőre érdekes és kreatív grafikák születtek, majd Eszter néni kitalálta, hogy ezekből készítsünk batikolt függönyöket, amik végül nagyon szépek és színesek lettek. Akik nem a batikkal foglalkoztak, azok A2-es méretben festették le a grafikai tervük alapján a bogarat, vagy annak részletét. Aztán fáradtan beültünk az ebédlőbe és Gortva János tanár úrral végignéztük az Anyegin című filmet.

SAM_1403
Aliz a szülinapos, Zsófi a névnapos, s a becsempészett meglepetés torta
Molnár.Bence10.a
Molnár Bence grafikája
SAM_1313 (2)
Eszti néni meglátásai hasznosak az alkotásban

Másnap egész korán keltünk, folytattuk tovább a munkáinkat, majd este felé csapatokat alkotva a ‘Dixit’ nevű társasjátékkal töltöttük az időt, aminek a kártyáit mi festettük meg! Szerda reggel elmentünk Bükkszékre a fedett strandra, majd ebéd után mentünk vissza Parádra és folytattuk az alkotásainkat. Este Erika és Eszter néni, valamint Gortva János tanár úr a kemencét kipróbálva kenyérlángost sütöttek nekünk. Csütörtökön elsétáltunk az Ilona-völgyi vízeséshez. Mikor visszaértünk, folytattuk a képeinket: már csak egy kis finomítás kellett itt-ott. Nagy meglepetés érte az egyik osztálytársamat és engem: neki a szülinapja, nekem névnapom volt; és meglepetés tortát kaptunk ajándékba! Később elmesélték a tanárok, hogy Alizt és engem csak nagyon nehezen tudtak távol tartani az ebédlőtől, ahová a meglepetést bekészítették. Később különféle közösségi játékokat játszottunk. S a péntek is mozgalmas volt s hirtelen eltelt a hét s már jöttünk is haza… szerintem ez egy nagyon jó kis tábor volt!

Ondrék Zsófia (10.A)

 

Please follow and like us:

Comments

comments