Vigyázz, kész, pályázz!

Itt az új tanév, s az új kihívások. Használjátok ki a nyárról áthozott lelkesedést, s vessétek bele magatokat a nektek leginkább passzoló műfajba! Ha kinéztél egy pályázatot, szólj tanárodnak róla – készítsd el, s nevezz!

celtic-border_k

Letter

Írj levelet Kazinczynak!
OLYMPUS DIGITAL CAMERAHatáridő: 2014. október 11.
Kiíró: PIM (Petőfi Irodalmi Múzeum), fővédnök: Grétsy László, zsűriben Balázs Géza (= nagyon elismert egy munka lesz!)
Három témakör: tudomány, idegen nyelvek és az anyagnyelv viszonya, az öltözködés és a nemzeti öntudat
Korcsoport: 5-8; 9-12.o.
Bővebben: http://nyelvmuzeum.hu/documents/2014/leveliro_palyazat_2014.pdf

celtic-border_k

Cars await shredding at Sims Metal Management facility in Redwood City, California, on March 4, 2011. Every year automobile shredders, such as the Schnitzer Steel facility at the Port of Oakland, and Sims Metal Management facility, dump in California municipal landfills 700,000 tons of residue left over from recycling dismantled cars and home appliances. Called ?automobile fluff,? it contains lead, zinc, copper, cadmium and other toxins, which scientists say are liable to leach through municipal landfills and, potentially, into local water supplies. NYTCREDIT: Courtesy of the US Environmental Protection Agency

II. Syngenta Photography Award

fotóA nemzetközi ingyenes profi/amatőr pályázat idén a túltermelés és hiány témakörében vár fotósorozatokat. Mivel külföldi a pályázat, egy kis rövid leírást angolul kell írni a projekthez.
Fődíj: 15.000$
Határidő: 2014. szeptember 15.
Bővebben: http://fotopalyazat.info/ii-syngenta-photography-award.html

celtic-border_k

True Love Couple Wallpapers (9)

Szerelem – XVIII. Faludi Nemzetközi Amatőr-filmszemle és Fotópályázat

fotófilmMilyen az igazi? Ami nem csöpögős, nem rózsaszín s nem citromlé? S hogyan lehet lencsevégre kapni, hogy megmutassuk? A pályázat a szerelem témakörében vár egyedi s újszerű ábrázolást. Továbbá rövidfilmmel is lehet pályázni!
Határidő: 2014. október 10.
Bővebben: http://fotopalyazat.info/szerelem-xviii-faludi-nemzetkozi-amatorfilmszemle-es-fotopalyazat.html

celtic-border_k

magyar4

Az én mesém 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAhttp://www.dreamstime.com/stock-photo-pencil-icon-drawing-image24449580Meseíró és illusztrációs pályázat kicsiknek és nagyoknak!
Ha írni szeretnél, 7-99+ éves korig megteheted, 1 oldal terjedelemben.
Határidő: 2014. december 1.
A meglévő meséket illusztrálhatod is, bármilyen technikával, amit utána beszkennelsz.
Határidő: 2015. február 1.
“Nyeremény”: a kiválasztott művek bekerülnek egy antológiába.
Bővebben: http://mesekonyvem.com/palyazatok/

celtic-border_k

The garbage dump in Phnom Penh, Cambodia

Környezetünk jövője – jövőnk környezete

OLYMPUS DIGITAL CAMERAhttp://www.dreamstime.com/stock-photo-pencil-icon-drawing-image24449580Köztisztaság és hulladékgazdálkodás: fogalmazásban és rajzban.
a) Szépíró pályázat: max. 10.000 karakterben fogalmazd meg, mit gondolsz a jövő hulladékgazdálkodásáról! Műfaji megkötés nincs (lehet vers, dalszöveg, mese, novella…). Korcsoport: általános- és középiskola.
b) Rajzpályázat: készíts illusztrációt a témában! Eszköz: rajz, festmény, montázs vagy képregény. Korcsoport: óvodástól felső tagozatosig.
Határidő: 2014. október 31.
Bővebben: http://www.fkf.hu/portal/page/portal/fkfzrt/hs/archiv/sajtoanyagok/hir_2014/K%C3%96RNYZET%C3%9CNK%20J%C3%96V%C5%90JE%20%E2%80%93%20J%C3%96V%C5%90NK%20K%C3%96RNYEZETE

celtic-border_k

 

19561956 emlékezete

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA szabadságharcra emlékezve két kategóriát hirdetnek esszépályázatban (szépirodalmat is várnak, különdíjért):
-Így éltük meg: egy fontos személyiség valós vagy képzeletbeli visszaemlékezései a forradalomról és az azutáni üldöztetésről
-Az összetartozás és hazaszeretet ereje 1848-49-ben, 1956-ban, a világháború alatt vagy Trianon után saját családi vagy irodalmi művek alapján
Határidő: 2014. október 5.
Korosztály: középiskola és főiskola/egyetem I-II. éves; fődíj: 30.000 Ft
Bővebben: http://www.rakocziszovetseg.org/2014/05/23/1956_palyazat

celtic-border_k

mme

Eger élővilága

http://www.dreamstime.com/stock-photo-pencil-icon-drawing-image24449580fotóPoszterpályázat óvodástól középiskolás korig a Madártani Egyesület jóvoltából. Választhatsz növényt s állatot is, készíts róla fotót vagy rajzot, s mutasd be A/4 oldalban!
-Növények: fehér here, nagy útifű, mezei katáng, gyermekláncfű, pipacs, vérehulló fecskefű, piros árvacsalán, széleslevelű gyékény, kökény, páfrányfenyő, tiszafa, erdei fenyő, mezei juhar, vadgesztenye, kocsányos tölgy
-Állatok: földigiliszta, éti csiga, nagy szarvasbogár, sávos szitakötő, nappali pávaszem, zöld varangy, fali gyík, vízisikló, fekete rigó, széncinege, erdei pinty, fehér gólya, tőkés réce, keleti sün, nyest
Határidő: meghosszabbítva 2014. okt. 5-ig!
Bővebben ITT és ITT

celtic-border_k

salgo_vara

Fotómaraton a Medves-Karancs-fennsíkon

fotóEgy különleges hétvégén körbejárhatod a vidéket s a kivilágított várakat, a határokat is átlépve. Nincs más dolgod, mint fotózni, s az öt legjobb képet elküldeni! Kategóriák: A. felnőtt kategória (18 éves kortól), B. ifjúsági kategória (18 éves korig)
Vezetés: 2014. október 11-12. Határidő: 2014. november 15.
Részletek: http://www.fotosmaraton.hu/hu/node/27

celtic-border_k

pile-of-polaroids-970x0

Fotóillusztráció irodalmi művekhez

fotóA szervezők olyan fotók beküldését várják, amelyek valamely irodalmi mű, regény, lírai költemény illusztrálásai vagy valamely irodalmi mű ébresztette gondolatot ábrázolnak, illetve a pályázók életterének, környezetének képi megjelenítései.
1. kategória: Szabad téma
Beküldhető szerzőnként 5 darab fekete-fehér vagy színes, bármilyen technikával készült fotó. Az ebben a kategóriában beküldött alkotások pontos mérete 30 x 45 cm, 300 dpi és minimum 3 Mb.
2. kategória: Irodalmi vallomások
Ebben a kategóriában egy rövid sorozatot várunk, melyet egy maximum 2,5 perces ppt bemutató, vagy fotókból (állóképekből) készült rövidfilm formájában kell beküldeni. A bemutatóhoz kérjük hozzáillő zenei aláfestést választani.
3. kategória: Életterem
A kategóriában egy minimum 3 – maximum 10 képből álló sorozatot kell beküldeni (szintén ppt vagy rövidfilm formájában, azonban ezúttal zene nélkül, 7 másodperces átmeneti idővel), amely a pályázó életterét, környezetét, faluját, illetve városát mutatja be.
Korhatár: 27 éves korig
Határidő: 2014. október 19.
Részletek IDE kattintva

celtic-border_k

lovasijasz1Ló és lovasa

OLYMPUS DIGITAL CAMERASzépirodalmi és esszépályázat, melynek témája a ló és lovas viszonya a történelemben, illetve kiemelten az első világháború huszárjai.
Határidő: 2014. szeptember 10. (Ha van már megírt művetek, húzzátok elő a tarsolyból!)
Részletek: http://www.rakocziszovetseg.org/2014/08/12/palyazati_felhivas_babolna

celtic-border_k

Hurrautazunk-10-4

Hurrá, utazunk!

fotóFotópályázat a nyári élményekből. Keresd ki a legjobb nyári fotód, s nyerj vele CEWE ajándékokat!
Feltöltési határidő: 2014. szept. 15. (bár van szavazás, a kiírás szerint a zsűri dönt)
Részletek: http://palyazat.fotokonyv.hu/hurra-utazunk/hu

celtic-border_k

szemetszorny

Halálos hulladék 3.

filmÚjra meghirdeti Filmpályázatát az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ). Mottója: „Egyedül nem megy!”, célja, hogy fiatal, tehetséges filmkészítők segítségével vigye közelebb az emberekhez a hulladékkal kapcsolatos környezetvédelmi és társadalmi problémákat.
Kategóriák: LOL – Sírva nevettess! kategóriában vicces, „rekeszizomrángást” előidéző, míg az OMG – Ezdedurva! kategóriában megdöbbentő, „szemelkerekedést” okozó filmekkel jelentkezhet bárki, aki fiatalnak érzi magát.

A készülő alkotások bármilyen hulladékkal kapcsolatos témát feldolgozhatnak, az illegális lerakástól kezdve a szemetelésen át a hulladék megelőzéséig, újrafelhasználásáig. A legfontosabb figyelembe veendő szempont a készítők számára, hogy az alkotásuk újszerű és lendületes legyen. A cél az, hogy a filmek segítsenek abban, hogy hazánkban minél többen felismerjék szerepüket környezetünk megóvásában, és tegyenek is ennek érdekében.

Határidő: 2014. dec. 1.
Bővebben: IDE kattintva

celtic-border_k

mobil

Nekem Nem 8 – médiapályázat

filmfotóMit osztasz meg az interneten? Mire használod a digitális eszközeidet? Ha neked sem nyolc, akkor készíts róla fotót vagy videó, s töltsd fel a MédiaUnió oldalára. Nyeremények: tablet, okostelefon, és a TEDX Youth konferencián való részvétel!
Feltöltési idő: 2014. szeptember 30-ig. Szavazás: október 6-14.
Bővebben ITT és ITT

celtic-border_k

selfie

Mobilfotó és mobilvideó

filmfotó“A Movilfestawards a mobil eszközökkel készült filmek nemzetközi felülete. Egy filmfesztivál, amely minden eddiginél szélesebb körök számára nyújt lehetőséget mobil eszközökkel készült filmek pályázására. Annak népszerűsítésén dolgozunk, hogy az új generáció egyenlő lehetőségeket kapjon egy új, szabadabb filmművészeti területen, a ma egyre népszerűbb digitális kifejezési formában…”
Fotó kategóriában az idei év témája: Login to My City, emberek és helyszínek, ahogyan mobil eszközök által látjuk őket. Ha úgy tetszik, a világ mobil-szemmel.

Az elbírálás fő szempontja az eredetiség. A fotók utómunkálatához kizárólag mobil applikációt szabad használni, egyéb asztali szoftver használata (pl. Adobe Photoshop) nem megengedett. Bizonyos esetekben igényelhetjük az eredeti képet, hogy meggyőződhessünk róla, valóban a szabályoknak megfelelően készült. Alkategóriák fotóhoz: városi élet (színes), emberábrázolás (színes), városi élet (fekete-fehér), emberábrázolás (fekete-fehér)

Határidő: 2014. november 1.
Részletek: http://movilfestbudapest.com/

celtic-border_k

tree-hugging-woman

Zöld Föld természetfotó pályázat

fotóA pályázat kategóriái:
-hagyományos fekete-fehér vagy színes, az ember és a természet kapcsolatát feltáró táj- és úti fotó
-a Kárpát-medence növény- és állatvilága hagyományos természetfotókon
Határidő: 2014. szept. 20.
Bővebben: http://www.kanovits.com/hu/zold-fold

celtic-border_k

Kimittube_Youtube_cover_SZAVAZZ

Ki Mit Tube?

filmOnline tehetségkutató műsor a legnagyobb videómegosztó támogatásával. Töltsd fel egyedi produkciódat, s egy bemutatkozó filmet! Te mihez értesz igazán?
A feltöltés határideje: 2014. szeptember 13.
Részletek: http://kimittube.444.hu/mi-a-kimittube

celtic-border_k

vajdahunyad

Vajdahunyadvár képző-, fotó- és filmművészeti pályázat

http://www.dreamstime.com/stock-photo-pencil-icon-drawing-image24449580fotófilmA pályaművek témája:A Magyar Mezőgazdasági Múzeumnak otthont adó Vajdahunyadvár és környezete, a Városliget, a Széchenyi-sziget, az épület története, szobrai, és bármi, ami a Vajdahunyadvárral kapcsolatba hozható.
Korhatár: 6-26 éves korig
Pályázati kategóriák:
1. képzőművészet: rajz, festmény, montázs, kollázs
2. fotók: referenciális – portré, hír, dokumentum, tárgy, művészeti, zsáner
3. filmek: animáció, reklám, dokumentum
Határidő: 2014. okt. 13.
Részletek: IDE kattintva

celtic-border_k

20135_konyv_masolas

Kampányolj az etikus forráshasználat mellett!

http://www.dreamstime.com/stock-photo-pencil-icon-drawing-image24449580fotófilmart-forever-infinity-inspirational-Favim.com-629037

Cél: az etikus forráshasználat fontosságának hangsúlyozása. A tanulók bevonása önmaguk és mások meggyőzésébe.
Korcsoport: 1-13. évfolyam (évfolyamonként csak 1 pályamű indítható iskolánkként!)
Feldolgozás: esszé, poszter, videó, hanganyag… kötetlen
Határidő: 2014. október 15.
Részletek: http://www.ktep.hu/forrashaszn_kampany
celtic-border_k

fair-playFairplay

fotóSportszerűség – magában a sportban, s a társadalomban egyaránt. Ez a témája a Magyar Olimpiai Bizottság fotópályázatának.
Határidő: 2014. szept. 30.
Részletek: http://www.mob.hu/magyar-fair-play-bizottsag/fair-play-fotopalyazat

celtic-border_k

spaghetti barcode

Kód-Világ design pályázat

http://www.dreamstime.com/stock-photo-pencil-icon-drawing-image24449580gondolA „KódVilág” bemutatása – a vonalkódokra és 2D kódokra jellemző csíkos-kockás motívumok kreatív alkalmazásával egy egyedi tervezésű alkotáson. A tematika vonatkozásában irányadónak tekinthetők a következő megközelítések:
▪ KódVilág és Ember
▪ KódVilág és Természet
▪ KódVilág és Tárgyak
Határidő: 2014. október 26.
Korhatár: 16+
Részletek: http://www.kodvilag.hu/

celtic-border_k

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Poéták 2014 – önálló verseskötet kiadása

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAz első helyezést elért szerzőnek elkészítünk egy A/5-ös méretű, 50 oldalas, puha kötésű, kettő színből álló, borítójú verseskötetet 20 példányban. A verspályázat témája kötetlen, tehát bármilyen verssel lehet nevezni!

A versenyre 14 éves kortól nevezhetnek az amatőr, elismerésre és megmérettetésre vágyó, alkotószellemű versírók a világ bármely pontjáról. Nem csak új versekkel, régiekkel is lehet nevezni a versíró pályázatra.
Határidő: 2014. október 19.
Részletek: http://edentol.gportal.hu/gindex.php?pg=36168312&nid=6540637 

celtic-border_k

dancing-trust

Kiérdemelt bizalom fotópályázat

fotó“Profi és amatőr fotósok külön kategóriában nevezhetnek. A fotópályázatra a nevezés díjmentes, csak regisztrálnod kell! Amatőr kategóriák: SPORT ÉS A BIZALOM, LOVAK ÉS A BIZALOM, CSALÁD/KULTÚRA/HAGYOMÁNYOK ÉS A BIZALOM
Profi kategória: BIZALOM
Határidő: 2014. november 4.
Részletek: https://kierdemeltbizalom.hu/fotopalyazat

celtic-border_k

ja

Hommage á József Attila

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA pályázat célja: József Attila irodalmi hagyatékából kiindulva, olyan irodalmi vers, vagy prózaszöveg megalkotása, amely kortárs kontextust teremt a költőgéniusz morális értékrendje és a jelen társadalmi, művészeti folyamatai között. Formai megkötés nincs, bármilyen kortárs versforma és írott szöveggel lehet pályázni.”
Határideje: 2014. november 15.
Részletek:
IDE kattintva

celtic-border_k

http://www.dreamstime.com/stock-photography-children-s-drawing-car-traffic-light-image24084182

Biztonságos közlekedés a jövőben

http://www.dreamstime.com/stock-photo-pencil-icon-drawing-image24449580Rajzpályázat 1-2. osztályos diákoknak arról, hogyan képzelik el a közlekedést a távolabbi jövőben.
Határidő: 2014. szept. 30.
Részletek: https://www.kobe.hu/rajz/

celtic-border_k

savaria_karnevalSavaria fotópályázat

fotóHa idén Szombathelyen kilátogatsz a hagyományos Savaria karneválra, vidd a fényképezőgépedet is! A legjobb képek a rendezvényről értékes jutalomban részesülnek.
Határidő: a fesztivál: 2014. szeptember 21-24. Beküldés: 2014. szept. 30.
Részletek: http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/karnevali_fotopalyazat_2014_ben_is_kuldje_be_a

celtic-border_k

hungarikum_it_fotopalyazat

Hungarikum fotópályázat – Ott lenni, meglátni, lefotózni!

fotóFedezd fel a magyar nemzeti kincseket! Örökítsd meg különleges, egyedi, csak Magyarországra jellemző értékeinket, amiről az egész világon híresek vagyunk! Legyen szó a pálinkáról, a Gyulai kolbászról, a Matyó Művészetről vagy a Hortobágyi Nemzeti Parkról…A Hungarikumok széles skálájáról válaszd ki a szívedhez közel állót és örökítsd meg a mindennapokban, vagy ragadd meg egy különleges pillanatában, légy kreatív és tedd vonzóvá egyedi környezetben.”
Határidő: 2014. szept. 30.
Részletek: http://www.jobbikit.hu/fotopalyazat

celtic-border_k

golya

Fotózz gólyát!

fotóA fotók témája elsősorban a fehér gólya élete (költés, vonulás, táplálkozás stb.), gólyavédelem legyen.
Kategóriák:
A. felnőtt kategória (18 éves kortól)
B. ifjúsági kategória (18 éves korig)
A beérkezési határidő: 2014. szeptember 30.

Részletek: IDE kattintva

celtic-border_k

Please follow and like us:

Comments

comments