Kedves naplóm! -1. rész- “Bemutatkozó”

A legtöbben ma már nem vezetnek papíralapú naplót, hiszen sokkal könnyebb és gyorsabb blogolni vagy a Tumblr-ön megosztani, hogy mi is történik velünk éppen (nyilván a Facebook és az Instagram is jó erre, de a Tumblr és a blog hasonlít legjobban a “napló formátumhoz”). Ezért egyre inkább értékesebbé válik, ha valaki kézzel írja le mindennapi gondolatait, amelyet senkivel vagy csak az arra legérdemesebbekkel oszt meg. Most egy tizenhat éves lány életébe nyerhetünk betekintést, aki névtelenül vállalta, hogy a naplójából megmutassunk részleteket. Talán ezek a “lapok” segítséget nyújtanak a többi tizenhat évesnek, akik hasonló cipőben járnak, mint a “Zűrös lány”, akit megismerhettek, ha folyamatosan olvassátok az újabb és újabb részeket.

Kedves Naplóm!

Ma sem csalódtam magamban. Felébredtem és úgy döntöttem, hogy itt az ideje naplót vezetni, mert most már le kell írnom, mik történnek velem. Plusz ez még egy dolog, amivel eltölthetem az időmet. Jó dolognak tartom ezt az egészet,mert amikor nagyon a padlón vagyok, leírhatom mi van velem, és “kibeszélhetem” magamból a bajokat. És az is jó, hogy a fontos dolgokat le tudom írni ide. Szóval, nagyon hasznos a naplóírás, jó lesz pár évvel később visszaolvasni, hogy milyen dolgokon nyavalyogtam, vagy éppen miknek örültem tiniként.

Zűrös életem van, mármint nem vagyok beteg, és semmi rendellenességem sincs hál’ Istennek,de azért a maga módján zűrös dolgaim vannak. Szerintem lesz mit mesélnem. 

Amúgy a szüleim elváltak kiskoromban, sokan kérdezik: ”És nem rossz?”. Erre sosem tudom igazán a választ, hiszen kétévesen nem nagyon tudtam megállapítani, hogy mi is történik, a jelent nézve pedig nem rossz. Valószínűleg hozzászoktam, hogy az őseim külön élnek. De jobb a helyzet, mint ahogy az emberek elképzelik.

Régi nagy álmom, hogy színész leszek, hozzá kell tennem, semmi tehetségem nincs hozzá, bár nem próbáltam még ki magam ilyen helyzetben, de ami késik, nem múlik. Például szeptembertől járni fogok színjátszó körbe, amit már nagyon várok. Ott majd kiderül, mi lesz az álmomból, de ha esetleg ez nem jönne össze, akkor tuti a média felé kanyarodok. Ez az a “világ”, ami nagyon érdekel.

Sok barátom van, de akire úgy igazán számíthatok, hát… két kezemen megtudnám számolni. Jó, az embereknek egy legjobb barátnője van, de nekem nem. Hiszen nem csak egy ember volt, aki mellettem állt a nagyon nehéz időkben. Nagyon sokat köszönhetek nekik, mármint amúgy a szüleimre is mindig számíthatok, de egy kamasznak vannak dolgai, amit a szüleivel nem tud, vagy inkább nem akar megbeszélni. Minden fontos dolgot elmondok nekik. Sosem hazudok, mert nincs értelme, hiszen úgyis rájönnének. A szülőknek van egy tök különleges képessége: bármikor bármit kiszagolnak…

…tuti azt is előbb fogják tudni, mint én, hogy szerelmes vagyok.

“Zűrös” lány

Please follow and like us:

Comments

comments