Függőségek- A facebook-kal ébredsz és fekszel?

Sokat hallottunk már erről: Facebook függőség. De vajon van ilyen? Miért mondják mások rád, hogy facebook függő vagy, amikor te nem így gondolod?

Pedig  létezik ilyen. Fel sem tűnik neked. Az emberek önmagukat lájkolják és megosztják az élet minden pillanatát. Kiírják, hogy mit esznek, hova mennek, mit csinálnak …stb.  Ez nem normális dolog.
Felébredsz reggel és rögtön mész a facebookra, mert arra gondolsz este biztos sok minden történt. Azok alapján ítélsz el másokat ahogy kinéznek a képen, és amiket kiírnak.  Megnézed, hogy hány ismerőse van és abból te levonod a következtetést hogy híres e. Leülsz a facebook elé és múlik feletted az idő. Fel se tűnik, hogy órákkal ezelőtt ültél le a gép elé és még mindig facebookozol. Elkezdesz a neten ismerkedni, csak ott beszélgettek, és ha találkoztok nincs semmi közös témátok így akkor is facebookoztok.

kép: Pap Andrea
kép: Pap Andrea

Vagy amikor a barátnőddel vagy és elmentek valahova lefényképezitek magatokat és rögtön teszitek fel a világhálóra, hogy „jaj de jól érezzük magunkat,ilyet máskor is csinálni kell” eközben persze semmit nem csináltok csak leültök egymás mellé és telefonoztok.
Ja és azt had ne mondjam,hogy miután kiraktátok a közös képet elkezdetek a kép alatt beszélgetni, személyesen meg nincs témátok.
Kiírsz valamit,vagy felteszel egy képet és ha nem lájkolják be sokan akkor letörlöd,mert mások véleményével foglalkozol. Ja, de a legrosszabb, amit utálok, hogy felteszel magadról egy képet és odaírod „olyan csúnya,kövér vagyok” és akkor várod hogy az emberek azt írják a képedhez „dehogy vagy hiszen te gyönyörű vagy”és ez téged megnyugtat.

függőség
kép: Pap Andrea

Egész nap fent voltál facebookon és csak az üzenő falat nézegetted,de téged ez nem érdekel,hiszen annyira unatkozol,hogy újra és újra megnézed ugyan azokat,és szép lassan eltelik az idő. Egy napot nem bírsz ki a kedvenc közösségi oldalad nélkül. Úgy érzed, ha nem vagy fent nem tudod mi történik a világban.

Másokat lenézel, akik mennek az utcán és közben nem esik ki a kezükből a telefon, hát te is ilyen vagy csak nem látod magad,hiába mondják a barátaid, a szüleid te nem foglalkozol vele. Egy idő után otthagynak majd a barátaid és nem fogod érteni mi történt mert azt gondolod majd semmi rosszat nem tettél.

Ha úgy érzed hozzád beszéltem, és magadra tudod húzni az állításaimat, akkor sem késő változtatni!

Íme néhány tanács, hogy elfelejtsd a facebook függőséget.

– Ha társaságba vagy ne folyamatosan telefonozz

– Ne ítéld el az embereket a facebook adatlapjuk alapján

– Ne vedd elő ha unatkozol

– Ne a facaebookon, interneten ismerkedj

De ha ezek nem mennek akkor próbáljátok ki hogy elmentek valahova és beteszitek a telefonotokat középre és aki a leghamarabb elveszi az vesz neked egy inni valót vagy bármi,próbáljátok ki tuti használni fog!

Kobolák Dóra

Please follow and like us:

Comments

comments