“Talentométeren azt mondták, hogy 2014-ben így néz ki egy metál zenekar.”-Dryvia interjú

A Dryvia röviden egy angol nyelven éneklő metál zenekar, akik saját stílusukban első helyezést értek el a Talentométeren, és ezzel egy Rockmaraton fellépési lehetőséget nyertek. Most viszont Egerben adtak koncertet 3 zenekar társaságában -PETOFI, Kozmosz, Téveszme- és ők zárták az estét. Koncertjük előtt volt alkalmam beszélgetni a zenekar tagjaival.

10455216_647511602007608_3407264781179051833_n
kép: Bodnár Dávid
https://www.facebook.com/davidbodnarphotography?fref=ts

Mesélnétek a Talentométeres koncertekről?

Zoli: Ha az elődöntőre vagy kíváncsi, akkor először jelentkeztünk erre a dologra és a zsűri bejuttatott minket. Aztán volt egy koncertünk a metálfordulóban. Itt sikerült elérnünk a zsűri továbbjuttatott, valamint barátaink – a Pills For Side Effects – pedig a közönség által jutott a döntőbe. Ott összemérhettük erőnket a többi stílussal, akik az elődöntőkön továbbjutottak. Végül ezzel nyertük meg, hogy mehetünk a Rockmaratonra, fellépési lehetőséget kaptunk a fesztiválra. Igazából erről szólt a Talentométer számunkra.
Bence: Arra is jó volt szerintem ez a fellépés, hogy tapasztalatot szereztünk olyan hangosítással és olyan színpaddal, melyet még sohasem tapasztaltunk magunknál. Meg nyilván a szervezők, akik láttak minket, akik láttak belőlünk valamit, elindíthatnak egy újabb pályán minket.
Zoli: Támogathatják a zenekart.

A legtöbb dalotok angol nyelven íródott, mi ennek az oka? Voltatok már külföldön?

Zoli: Én írom a számoknak a szövegeit. Alapból ezt az angol nyelvűséget céloztuk meg már a legelején. A következő EP-ről még nem nagyon tudok mondani semmit… tervbe van véve magyar szöveg, de nem szeretnénk ebből rendszert csinálni. Egy magyar nyelvű számot szeretnénk.
Bence: Különlegességként.Egyébként volt már külföldi koncertünk, persze Szlovákiában, de így nagy külföldi színpadokra nem tudunk eljutni, mint Anglia, vagy USA, ahhoz még több kell.

Tervben vannak ilyen koncertek?

Bence: Természetesen. Amint lesz rá lehetőségünk, és amint mi is készen állunk – mi pedig készen fogunk állni- hogy egy ilyen külföldi kaliberű koncertsorozatot összehozzunk… meg fogjuk csinálni. Elsősorban Európában ahová csak tudunk, elmenni.

A jövőben terveztek új lemezt kiadni?

Zoli: Kislemezzel készülünk. Számra még nincs megadva, hogy hány szám lenne rajta, de még igazából egy számba kezdtünk bele, amit írtunk, de ez még nagyon képlékeny dolog, teljesen a jövő zenéje. Megjelenési dátumot abszolút nem tudunk mondani. Szeretnénk még ebben az évben befejezni, de személy szerint nem látok rá akkora lehetőséget. Mindenképp minőségi munkát szeretnénk kiadni ezzel az EP-vel, tehát egy jobb minőségű, jobban összerakott EP-t szeretnénk, mint az album.

10374106_647511978674237_4502497752369286870_n

A rajongók hogy fogadják a dalaitokat?

Bence: Csak pozitív visszajelzést hallottunk ez ügyben…Talentométeren azt mondták, hogy 2014-ben így néz ki egy metál zenekar.
Zoli: …ez a metál zene most. Most csikargathatnánk az egészet, hogy leszűkítjük az egész stílust modern metál néven…
Dani: …hipszter metál.

Milyen a kapcsolat a rajongóitokkal?

Dani: Közvetlenek vagyunk, nem fogjuk őket elküldeni, barátkozunk velük. Megbeszéljük, hogy hol találkozhatunk legközelebb koncerteken, meg hogy majd lesz zenekari póló, CD, stb…
Zoli: …tehát nem utasítunk vissza és nem is nézünk le senkit. Meg én úgy gondolom, hogy akkora zenekar nem vagyunk, a rajongóink 90%-a ismerős, épp ezért nem gondoljuk, hogy akkora távolság lenne a rajongóink és köztünk, mert lényegében a barátaink.

Mik a terveitek a jövőre nézve?

Bence: Konkrétan be szeretnék futni, mert akárhogy is, mi szeretnénk kitörni, bár az underground úgymond elitjei elítélnek, ha erre a szóra hagyatkozunk, de szerintem ez nem egy rossz dolog, sőt, ez nagyon jó. Közönséget szerezni, lehetőséget és mi nem zárkózunk el semmitől.
Zoli: A másik egyébként, ami most az undergroundban felütötte a fejét, hogy nagyon lenézik az embert, ami szerintem a legrosszabb dolog a földön. Ennek a stílusú zenének ebből kellene építkeznie, hogy minél többen vagyunk, és minél jobban szeretünk egy zenei stílust, az annál híresebb. Mert a rádió, a tévé nem nagyon szokta játszani a metált, éppen ezért rajtunk múlik ennek a zenei stílusnak a sikere.
Bence: Az egymás felé vetített szolidaritás nagyon fontos az összetartásnál a zenekarok között, mert az a baj ebben az underground szférában, hogy nagyon nagy a széthúzás és ez egy nagyon helytelen dolog.
Zoli: Tehát nem kellene félni egymástól a külseje miatt. Nem kell elítélni egymást ez alapján, mert a zenekart is a közönsége teszi azzá, ami. Tehát mindenki a másikra hagyatkozik.
Bence: Attól, hogy másképp öltözködünk, még lehetünk ugyanolyan emberek, vagy még jobbak is, mert nem a kreativitást díjazzák, mert olyan elveken élnek, hogy ami új, az rossz.
Zoli: Az a baj a társadalommal hogy mindenki a szemével hallgat zenét, a külsőségek irányítják….
Bence: …és nem a belső, mert ez igazából érzelmes, amit ez az egész kép ad.
Zoli: A szöveget el kell olvasni, a zenét meg kell hallgatni, meg kell érteni és nem csak a klipes számokat, hanem tényleg mindent, csak ehhez kell egyfajta érdeklődés. De mi igyekszünk, és reméljük, hogy lesz több, mint ami most van.
Bence: Minél több emberhez jusson el, és minél több emberre hasson ez a dolog. Ha tudják a szövegeinket és ott vannak a koncertjeinken, az már épp elég… hogy ne csak ismerjék, lássák, hanem érezzék is ezt az egészet.

Fazekas Edina

Please follow and like us:

Comments

comments