„Ismét mezítlábra vetkőztetjük az utcán őrjöngő tömeget”

A huszadik évét ünneplő Rádió Eger egész napos programmal köszönte meg a hallgatók hűségét. A kicsiktől a nagyokig mindenki talált magának műsort, fellépett többek között Herczeg Flóra, az Extázis, a Szihalmi Fúvósok, és a Hungariddim zenekar. A Hungariddim elhozta a „napfényes” dalait (pl.: Bogi dala), de hallhattunk Sweet Dreams feldolgozást is. Az új számok közül ígéretesen szólt a Charleston, s a szövegközpontú lakodalmas „Gyüsszte!” zárta a sort. A fellépés előtt Kobolák Dóra beszélgetett Bogival, Danival és Attilával a zenekar sikereiről és terveiről.

A Rádió Eger szülinapi műsorán a Hungariddim (fotó: Tóth Eszter)
A Rádió Eger szülinapi műsorán a Hungariddim (fotó: Tóth Eszter)

Nemrég nyertétek meg az A38 Talentométer tehetségkutató különdíját. Meséljetek a versenyről!
Dani: Az úgy volt, hogy odamentünk, felléptünk…
Attila: …és jól sikerült, bár nagyon izgultunk!
Dani: Ugyan nem lettünk döntősök, de így is nyertünk egyrészt egy nagyon jó véleményt, amely megerősített bennünket szakmai oldalról is. Emellett felléphetünk majd az A38-as hajón, s készítünk egy egyórás koncertfelvételt, amit majd az M1-en fognak sugározni. Jelenleg még nem tudni mikor, de örülnénk, ha ősz elején lenne lehetőségünk megmutatkozni, ugyanis sokat kell dolgozni a hangzásunkon…

Milyen érzés volt hazai pályán, az Éter tehetségkutatón játszani?
Attila: Ismét sikerült a Bolyki pincészetben zenélni. Ez is úgy történt: odamentünk, ugráltunk, előadtuk magunk, ahogy szoktuk… és ez is olyan „jól” sikerült! Az, hogy hazai pálya volt, én nagyon nagy előnynek éreztem, mert mindenki biztonságban érezte magát, nem is izgultunk szinte semennyire a Talentométerhez képest…
Bogi: …és ezért is sikerült sokkal jobban!
Attila: Igen, sikerült minőségileg kiadni azokat az energiákat, amik be voltak szorítva egész héten, csak azért, hogy ott kijöjjenek.

Hungariddim cover_880x400
Az Éter tehetségkutatón. Jogos az öröm: Tomi megkapta a legjobb basszusgitárosnak járó díjat, s vele egy egyedi címkét viselő bort! (fotó: Hungariddim)

Lesz új albumotok?
Bogi: Igen, bár nem album, hanem egyenlőre még kislemez lesz! Most dolgozunk rajta, s valószínűleg június végén sikerül a kiadás, egyenlőre internetes formában, de gondolkozunk a CD-DVD formátumon is. Még most az utómunkálatok folynak, de minél hamarabb igyekszünk végezni.
Attila: Jelenleg körülbelül 7-8 dalunk van talonban, amelyeket folyamatosan dolgozunk ki, és jövő év elejére tervezzük, hogy ezeket a dalokat be is mutatjuk. Mintha lenne egy második album… már egész jó úton vagyunk. Főleg kis zenekarként, de emellett az utcazenélést sem hagyjuk abba.

Pavilon Tool – az első albumuk címadó dala

Milyen terveitek vannak a nyárra?
Dani: Hohó! Nagyon sok koncertünk lesz! A nyarat úgy tervezzük, hogy tök jó mércéje lesz annak, hogy hol tartunk: azért eddig is voltak fellépéseink, nem kevés, de mégsem annyi. Ez a nyár lesz az, amikor bele fogunk rázódni ebbe a középzenekaros életmódba.
Attila: Tehát a nyár az új dalok kidolgozásáról fog szólni, és nyilván az előre leegyeztetett koncertek lebonyolításáról. Az őszi idényt is érdemes megemlíteni, mert úgy néz ki, ismét eljutunk Lengyelországba, Lublinba. Egy magyar tematikai fesztiválra megyünk három napot zenélni. Megint megkóstoljuk az összes erős lengyel gasztronómiai sörkülönlegességet, Zubrovkát… majd a sok földi jóval felvértezve ismét mezítlábra vetkőztetjük az utcán őrjöngő tömeget, mint ahogy tavaly is volt erre példa Krosnoban.

DSCF5737
Beni, a fúvós-mágus (fotó: Tóth Eszter)
DSCF5727
Attila a húrok mögött (fotó: Tóth Eszter)

Említettétek az utcazenélést is: visszatérnétek ehhez?
Dani: Most ritkábban járunk ki, de az is hozzánk tartozik. Tervezzük, hogy jelentkezünk a Veszprémi Utcazene Fesztiválra.
Attila: Ez a harmadik mérföldkő. Három mérföldkövet tűztünk ki idén célul…
Bogi: Első a Veszprémi Utcazene Fesztivál, aztán a Talentométer, az Éter fesztivál is bekerült a képbe, majd ebből jött ugye a Hangfoglalás, amely már nem nyáron lesz, hanem októberben!
Attila: Tehát a három mérföldkövet kitűztük, s negyediknek jött a Hangfoglalás. Most a háromból már két mérföldkövön túl vagyunk, egész jó eredményekkel, és bízunk benne, hogy a következő két függőben lévő történet is jól sikerül majd, komolyan vesszük, készülni fogunk rá, nyilván tematikailag…

Mit üzentek még a rajongóknak?
Dani: Én most borotválkoztam!
Attila: Danikánál ez nagy dolog!
Attila: Azt még érdemes megemlíteni, hogy rengeteget köszönhetünk Egernek, hogy ennyi fellépésen tudtunk részt venni az elmúlt majd 3 év során, s így támogatja a fiatal zenekarokat, köztük minket is. Eger egy inkubátorház kis zenekarok számára, hogy nagyok lehessenek. Ezért hálásak vagyunk. Igyekszünk még sok ilyen papírt másolni (mutatja az Éter oklevelet), hogy…
Dani: …mindenkinek jusson!
Attila: …jusson eszébe, hogy a célok elérhetőek! A nyitottság és szorgos munka árán.
Dani: Még annyit, hogy mindig kérdezik a rajongók, hogy mikor lesz már album. Igaz, amit Bogi mondott, a június közepére ki fog jönni, elérhető lesz, szóval készüljenek arra, hogy tök jó lesz nekik!
Attila: …És el kell jönni a koncertekre, ugyanis idén különlegessé szeretnénk tenni egy két koncertünket… Például A bikavér ünnep szombatján egy különleges meglepetés vendéggel…

Interjú közben a Hungariddimmel (balról jobbra: Dani, Attila, Bogi) (fotó: Tóth Eszter)
Interjú közben a Hungariddimmel (balról jobbra: Dani, Attila, Bogi) (fotó: Tóth Eszter)

Várjuk az új kislemezt! Köszönjük az interjút! Kövesd a Hungariddim zenekart facebook oldalukon: https://www.facebook.com/hungariddim

Interjú: Kobolák Dóra
Fotók: Tóth Eszter

A “Gyüsz’ te!” refrénű számukból egy kis ízelítő:

Please follow and like us:

Comments

comments