“Együtt sírunk és nevetünk”- Silver Soul interjú

A május 16-i Éter Fesztivál tehetségkutatóján több zenekar is megmutathatta a közönségnek, illetve a zsűrinek, hogy milyenek is, ha színpadra állnak. Többek között a rendezvény első napján a Silver Soul is fellépett és hatalmas bulit csaptak, ezért énekesük születésnapján 3 díjat is bezsebelhettek. A srácokkal sikerült váltanom pár szót egy nagyon jó hangulatú interjú keretén belül.

1978829_890349920981080_8133688644145521212_n
kép: https://www.facebook.com/pages/Silver-Soul/236086529740759

Mikor alakult a zenekar? Ez alatt az idő alatt kaptatok-e elismerést, esetleg díjat a munkátokért?

Bence: 2010 januárjában alakultunk és leginkább a rajongók elismerését kaptuk mind a kislemezünkért, mind pedig a fellépéseinkért. Egyre többen követnek facebookon és egyre több ember jön a koncertjeinkre, én úgy érzem. Illetve a ceglédi tehetségkutatón kaptunk különdíjat és jártunk egyébként több tehetségkutatón, többek közt itt is. (FesztEger tehetségkutatója a szerk.)

Tavaly megjelent az első kislemezetek „Harcolj” címmel. Milyen volt ennek a fogadtatása?

Gergő: 2013. március 24-én összehoztuk ezt a kislemezt 3 dallal, amit már az elejétől kezdve nagyon meg szerettünk volna csinálni. Rettenetesen jó volt a munkálata ennek az egésznek. A stúdió nagyon nagy élmény volt és már vártuk, hogy megjeleníthessük. Amikor felkerült a youtube-ra mind azt gondoltuk, hogy a magunknak belőtt, 3000 körüli nézettségnek már nagyon fogunk örülni és az már nekünk elismerés. Hát ez az első két hétben már felette volt, úgyhogy nagyon jó fogadtatása volt ennek a kislemeznek. Nagyon sok helyre eljutottunk vele azáltal, hogy el tudtuk küldeni különböző médiáknak. Például ide is, a tehetségkutatóra is ezt küldtük be. Az a legjobb nekem, és a zenekar többi tagjának is, hogy nem csak a Bon Jovi- It’s my life-al állunk színpadra, ahol mindenki énekli a refrént, mert ez nagyon jó, csak nem miattunk van. De amikor látom, hogy a közönség egy emberként énekli, hogy „Gyere és szedjük szét…” az tud igazán feltölteni minket.

2013 májusában a kislemez címadó dalához klip is készült, mit kell erről tudni?

Gabó: Elkészült ez az első kislemez, és gondolkoztunk rajta, hogy jó lenne megjelentetni egyik számunkat egy imidzs klippel – ha ezt lehet így nevezni-, ami igazából arról szól, hogy bemutassa a zenekart meg minket, hogy hogyan zenélünk, hogyan nézünk ki. Gondolkoztunk rajta, hogy kellene megcsinálni ezt, és kaptunk szerencsére egy nagyon jó barátunktól, Federics Robitól egy felajánlást, hogy ő ezt megcsinálja nekünk, és ezzel is kicsit növeli a zenekar népszerűségét. Aztán már csak a helyszín kiválasztása kellett. A helyszínválasztás az egy külön procedúra volt, mert 2 napig jártuk Verpelét határát minden felé, hogy egyáltalán hol tudnánk felvenni. Voltunk laktanyán, ahol olyan sár volt, hogy elsüllyedtünk. A verpeléti várig ki se mertünk menni, mert ott még nagyobb sár volt. Végül is a verpeléti vasútállomásra mentünk, ahol nagyon szép volt a környezet, ott van a háttérben a verpeléti vár, meg néhány borászat és úgy gondoltuk, hogy ez király hely lesz. El is kezdtük a forgatást, ami nagyon jó hangulatban telt, tényleg nagyon jól érezte magát mindenki, amíg a kedves „második támogatónk”, a MÁV emberei ki nem jöttek.
Jocó: És nem voltak hajlandóak egy fél tál pogácsáért elmenni. (nevet)
Gabó: Így van. Közölték velünk, hogy ez így annyira nem buli, hogy mi ott forgatunk, mert engedély köteles meg stb.
Bence: Miközben a verpeléti vasútállomás már évek óta nem üzemel és senkit nem is érdekel.
Gabó: Nagy nehezen megbeszéltük velük. Ekkor mentünk a második helyszínre, ez volt a verpeléti laktanya, ott csináltunk egy-két vágóképet és aztán végül összeállt ez a klip, ami most már nagyon szép nézettséggel rendelkezik, mert már lassan 11000 felett járunk egy fél év alatt.

Miért pont a Harcolj-hoz készült elsőként?

Gabó: Mert a Harcolj, az egyik olyan számunk mondhatom, hogy valójában nem szól egy konkrét dologról, hanem ebbe nagyon sok ember, nagyon sok érzését bele tudja érezni, esetleg ha nem jól megy neki a suli, akkor azért vagy egyéb dolgok miatt és ez olyan „populáris” zene.
Bence: Meg egyébként úgy is gondoltuk, hogy a „Kérek még” meg a „Félisten” az sokkal inkább rétegekhez szól, mint a „Harcolj”. Ez inkább ilyen köztes állapot.
Gergő: Meg az is hozzájárult a döntéshez, hogy maga a Harcolj szám egész struktúrája, felépítése is ilyen slágeres – szóval ez az igazi- és ez a szám leginkább a mi stílusunk, ezt szeretjük talán a legjobban.

Mely dal/ok/hoz szeretnétek még klipet forgatni?

Gergő: Ez még nincs eldöntve, most csináljuk a nagylemezhez az anyagot, most tökéletesítjük a számokat, amin nem tudjuk még, hogy mennyi szám lesz, nem tudjuk még a címüket. Szóval nehéz erről nyilatkozni, de már van egy olyan szám, amihez elképzeltük, de azt csak akkor mondjuk meg, amikor már tudjuk, hogy mihez csináljunk klipet. Legyen ez meglepetés majd.

Mikorra tervezitek a nagylemez megjelenését?

Jocó: Na most… a nagylemezt, azt úgy tervezzük, hogy augusztus végén mennénk el stúdiózni, és arra pontosan reája, és nem pontatlanul… ezt igazából nem mondhatom el, mert akkor nekem leveszik a fejemet. Az az igazság, hogy valamikor az ősz folyamán tervezzük megjelentetni azt a lemezt, ami még rendkívül kísérteties s fondorlatos.

Eddig felléptetek már több alkalommal a Bor-Rock fesztiválon is.
Több felkészülést igényel egy ilyen rendezvény, mint akár ez a fellépés?

Gergő: Persze, több felkészüléssel jár, bár ez inkább rákészülés.
Bence:
Nem több felkészülést igényel, hanem inkább mi szánunk rá több időt, mert úgy gondoljuk, hogy egy nagyobb fellépésnél még fontosabb az, hogy mit mutatunk meg magunkból.
Gergő:
Az a lényeg, hogy ez inkább Bence saját véleménye volt, meg én is mondok egy sajátot. Én mindegyik koncertre ugyanúgy készülök. Tehát most elmegyünk Tápiószecsegére koncertezni, ugyanúgy készülök, mint a Bor-Rock Fesztiválra. Annyi a különbség a kettő között, hogy a Bor-Rock Fesztivál hazai pálya, mert verpeléti a zenekar és imádunk otthon koncertezni. Szóval inkább úgy fogalmaznék neked, hogy jobban várjuk a hazai bulikat, de mindegyiken felszívjuk magunkat, és tényleg imádjuk az összes koncertet.
Bence:
Meg egyébként ilyen nagyobb koncerteknél sokkal jobban dúl bennem az adrenalin.
Gabó:
Meg igazából a zenekar élete folyamatos felkészülés, ha úgy vesszük.
Bence:
Ez egy nagyon szép mondat volt Gabó. Nekem tetszett.

kép: https://www.facebook.com/pages/Silver-Soul/236086529740759
kép: https://www.facebook.com/pages/Silver-Soul/236086529740759

Hogyan telik nálatok egy próba?

Gergő: Úúúristen… Jocó!
Jocó: Szeretném elmondani, hogy ez úgy néz ki, hogy mindannyian odaérkezünk szombaton egy bizonyos időpontban, ami úgy fél4 és 7 között képlékeny. Mert amúgy 4-re kellene, csak nem szokott sikerülni. Van a közelben pincészet, és az is gyakran elveszi tőlünk az időt, amit igyekszünk hasznosan kitölteni, például nem szomjazunk. Miután már nem vagyunk szomjasak, sőt, néha még előtte is, bemegyünk a próbaterembe. Gabó meg én elpakolunk, mert a többiek nem foglalkoznak vele, mert ők zenészek. Nem szoktunk hangolni, vagyis én nem, de a többiek igen. De amúgy nem tudom, mit kell mondani. Bemegyünk, válogatunk kicsit, eljátsszuk a régi nótákat, készülünk koncertekre, aztán meg írjuk az újakat. Bencének elmegy olyankor a hangja, iszik egy kicsit, aztán visszajön és mindig más vizét issza.
Bence:
Mert Jocó is mindig issza az én vizemet, ami amúgy Gabóé. De ha meg még elmennék próba előtt a boltba vízért, akkor még többet késnék.
Gergő: Mert amúgy reggel 8-tól 4 óráig nincs rá időd. (nevet)
Bence: Nincs. Mondjuk ki.
Jocó: Próbák után még ott maradunk a próbateremben, halkan írogatjuk a számokat, iszogatunk, elmegyünk együtt szórakozni, fürdeni, DE nem kádba, hanem Demjénbe.
Bence: Nekem egyébként minden próba, amin ott vagyok, legalábbis a legtöbbje, amikor nem vagyok hulla, vagy nem vagyok nyafogós, akkor egy felszabadulás, kiszakadás egy kicsit a mindennapokból és kijön az összes feszültség meg az öröm is meg minden.
Jocó: Együtt sírunk és nevetünk.
Gergő: De többnyire sírunk. (nevet)
Jocó: És nevetünk.

Hol láthatunk benneteket a nyár folyamán?

Gergő: Mivel, ahogy Jocó elmondta, készülünk ősszel a nagylemezre, ezért nem készülünk nagyon sok koncertre a nyáron, próbálunk nagyobb bulikat kifogni, ahol több emberhez is eljutunk, de a nyár most maximálisan azzal fog telni, hogy írjuk az új dalokat a nagylemezhez. Még igazából egy dátum sincs nyáron.

Fazekas Edina

Edina és a srácok
Edina és a srácok

Ha tetszett az interjú, akkor dobj egy lájkot nekünk,
és természetesen a srácoknak is!
Silver Soul Facebook 

Please follow and like us:

Comments

comments