“Remélem továbbra is velünk maradtok!”

Adott három srác, akiket 2006-ban egy fúrumon “fújt össze a szél”. Rövid levelezés után meg is alakították saját együttesüket. Azóta rengeteg díjat zsebeltek be, hiszen rajongóik imádják azt, amit csinálnak. Ők a Children of Distance, akiket legtöbben az “Emlékezz rám” című dalról ismernek fel. Az utóbbi három évben zsinórban nyerték a Viva Comet gömböket. Idén ismét jelölték őket a “Legjobb együttes” kategóriában. Vajon idén újra nyernek? A versennyel és még néhány más zenekari dologgal kérdeztem Shadyt, aki örömmel válaszolt kérdéseimre.

CoD

Mikor 2006-ban megalapítottátok a  bandát mi inspirált titeket?

Shady:Igazából semmi sem inspirált, mindhárman szerettünk szöveget írni. Plusz Horusban buzgott a vágy, hogy megmutassa magát.

MI alapján írjátok a szövegeket? Van kedvenc dalotok?

Shady:Mi alapján írunk szöveget? Nem nagyon értem, hogy itt mire gondolsz. Van ugye egy alapzene, aminek van egy hangulata. S próbálunk ráérezni, hogy milyen szöveg illene hozzá, aztán valahogy majd kialakul. Vagy a másik lehetőség, amikor is Horus kitalál egy refrént, és próbáljuk ahhoz igazítani a szöveget. Nekem a “Nem csak 1 mese” meg a “Csak a CoD”, meg az újabbak közül a “Nélküled annyira más” és a “Nem menekülök el”. A srácokét nem tudom most így hirtelen.

Milyen gyakran próbáltok?

Shady: Mi hárman soha nem próbálunk, kivéve, ha az esemény megköveteli (BRAVO OTTO, VIVA stb) illetve, ha zenekaros koncertünk van. Akkor előtte párszor összejövünk a zenekar tagokkal és elpróbáljuk a műsort.

Milyen érzés, hogy ilyen sok rajongótok van és ilyen sokan szeretnek titeket?

Shady: Borzalmas!  😀 Nem, a világ legcsodálatosabb érzéseinek egyike, azt hiszem.

Bizonyára vannak kissé furcsa/őrült rajongók, hogyan kezelitek őket??

Shady: Carp-E a saját oldalán pl. azt csinálja, hogy testi fenyítést alkalmaz náluk.  Na, jó. Ez sem igaz… Simán letiltja, aki neki nem tetszik valamiért.
Először mindenkihez türelmesek vagyunk, de ha átlép egy szerintünk sem normális határt már, akkor azért finoman leállítjuk, hogy ez már így kicsit túl sok nekünk. Havi szinten a CoD facebook-ra 500 és 1000 levél között jönnek az üzenetek(ezen kívül mindenkinek a saját profiljára is jönnek és e-mailben is), ezeket mind megválaszolgatjuk, de arra már nem futja, hogy nagy beszélgetéseket folytassunk.

Lájkold a CoD-ot a Facebook-on is! 😉

Sok díjra jelöltek már titeket, ezeket hogyan élitek meg?

Shady: Mikor az első Comet díjunkat megnyertük sírva fakadtam.  Azóta lett párja és annak is lett párja, de akkor már nem fakadtam sírva. Viszont az nagyon jó érzés, hogy mennyire mellettünk áll a közönségünk, hisz az összes díjat nekik, nektek köszönhetjük és három éve, ami így nyerhető, azt mind meg is nyertük ezáltal.  Remélem továbbra is velünk maradtok!

 Mit szóltok ahhoz, hogy idén is jelöltek vagytok a Viva Comet-en? Győzelemre számítotok?

Shady:Mindig örülünk, ha jelölnek valamilyen díjra, hisz már ez is egy elismerés, azért ha szétnézünk több száz, vagy ezer zenekar, együttes van az országban. A győzelem meg természetesen még nagyobb dolog és érzés. Idén már a negyedik díjunk lenne, igazság szerint kettős érzések vannak bennem miatta. Egyrészt ha nem nyerjük meg, akkor az nem lenne nagy tragédia, mert a karrierünkben az eddigiek se vittek úgy igazán előre, de másrészt meg azért benne van az emberben, hogy csak meg szeretné nyerni, mert az elmúlt három évben megvolt és nem jó érzés az se, ha “letaszítják” a trónról. Ugyanúgy, mint eddig minden évben, most sem hisszük, hogy megnyerjük, majd kiderül.

Kobolák Dóra

Ha Te is szereted a CoD-ot, akkor szavazz rájuk a Viva Comet oldalán, hogy idén is ők lehessenek az év legjobb együttese!

És természetesen a srácok a Bravo Otto díjára is jelöltek, ugyancsak az “Év együttese” kategóriában ITT is szavazhatsz! 😉

Please follow and like us:

Comments

comments