Majális Punnany módra

Akik május első napján a majálisok helyett inkább az Egri Csillag Borfesztivált választották egy fergeteges bulinak lehettek szem illetve fültanúi. A hangulatért D.O.G. és a Punnany Massif volt a felelős, és nagyon jól végezték feladatukat, ugyanis a koncert leírhatatlanul jónak bizonyult. A Punnany Massif egyik alapító tagjával, Farkas “Wolfie” Rolanddal  sikerült interjút készítenem, aki örömmel válaszolt kérdéseimre.

kép: Gál Tibor https://www.facebook.com/galtiborfuzio
kép: Gál Tibor https://www.facebook.com/galtiborfuzio

Hogyan készültök fel egy-egy koncertre?

Farkas “Wolfie” Roland.:Ezt most nehéz lenne megmondani, mert különböző típusú koncertek vannak, viszonylagos rendszerességgel próbálunk és ilyen nagyon extra módszert nem tudok mondani. Az a lényeg, hogy folyamatosan próbálni kell, folyamatosan készülni. Általában mindig cserélni szoktuk a setlistet. A setlist az a fellépési számoknak a sorrendje. Illetve bizonyos dalokat néha kiveszünk, néha hozzáadunk attól függően, hogy milyen típusú a rendezvény. Például itt az egri várban kicsit át kellett szabni a setlistet, mert ide feltehetőleg családok fognak jönni, nem úgy, mintha egy Sziget fesztiválra megyünk. Igazából az szokta a különbséget tenni, hogy milyen lesz a következő koncert.

Milyen gyakran próbáltok?

F.W.R.:Az alapszint az az, hogy heti egyszer próbálunk, de van, hogy heti háromszor, négyszer, attól függ. Most új lemezt készítünk, és ha majd át lesznek hangszerelve az új dalok, akkor több próbára lesz szükség.

Többször voltatok már Egerben fellépni? Tetszettek ezek a fellépések?

F.W.R.:Persze, nyilván minden városban megkérdezik, hogy szeretünk-e ott lenni. Eddig szerencsére azt mondhatjuk, hogy minden egyes városba, vagy településre, ha elmegyünk nagyon pozitív visszajelzéseket kapunk. Nagyon jó, hogy a rajongók ennyire szeretnek minket.

Mesélj, kérlek az egri fellépésekről!

F.W.R.:Most nem nagyon tudok mit mesélni, fent vagyunk a színpadon, lenyomjuk a dalokat, az emberek élvezik, amit csinálunk és mi is élvezzük. A Bolyki pincészetben voltunk már egyszer, oda jövünk szeptemberben is, illetve régebben más felállásban voltunk a Gödör Klubban. Különösebb dolgot nem tudok kiemelni, csak azt, hogy nagyon pozitívak a visszajelzések, és szeretünk itt lenni. Velünk valamiért mindenütt kedvesek az emberek.

Aki lemaradt volna a május elsejei buliról, az ki ne hagyja a szeptemberit! 

Mi az, ami a legjobban megfog Egerben?

F.W.R.:Most jelen pillanatban, hogy itt vagyunk az egri várban az, hogy gyönyörű környék. Nem vagyunk itt sűrűn és igazából tegnap is a sárospataki várban voltunk, holnap pedig Erdélybe megyünk. Sajnos az szokott lenni, hogy éjszakából éjszakába utazunk, és nem nagyon látjuk a várost. Most Egerbe direkt korábban jöttünk és kicsit körbenéztünk. Gyönyörű város, szerencsére Magyarország városai gyönyörűek.

kép: Gál Tibor https://www.facebook.com/galtiborfuzio
kép: Gál Tibor
https://www.facebook.com/galtiborfuzio

Milyen a kapcsolat a rajongóitokkal?

F.W.R.: Igazából próbálunk mindig emberségesek maradni, és ahogy a Shen Kick lemezünk is mondta, mindannyian egyenlők vagyunk és mégis különbözőek. Ezért nem nagyon szokott lenni, hogy nekünk valami sztár alőrünk van, és nem lehet velünk beszélgetni, vagy egy közös fotót csinálni. Jó a kapcsolat, viszont azt meg kell jegyeznem, hogy vannak olyan rajongók, akik néha úgy kezelnek minket, mintha használati tárgyak lennénk, és még le sem jövünk a színpadról, de már szét akarnak szedni minket. Az néha picit terhelő tud lenni, de próbáljuk kezelni.

Vannak őrült rajongóitok?
F.W.R.:Mármint aki felvágja az ereit, ha nem kap egy puszit?
Valami olyasmi…:D
Vannak őrült rajongók, de szerencsére amilyen a szöveg világunk is, nem egy death metál zenekar vagyunk vagy nem punkok, vagy nem tudom. Nem keményebb műfajt képviselünk, ezért ebből eredeztethetően a rajongói bázisunk hangulatvilága is megegyezik a dalainkéval. Nagyon extra nem szokott lenni. Pont a tegnapi nap folyamán volt, hogy odajött egy lány, aki nemrégen jött ki a pszichiátriáról, és azért tudott kijönni, mert a mi dalainkat hallgatta, és ő nem kér sem aláírást, sem képet, csak egy ölelést szeretne, és ez nagyon cuki sztori volt.

pm
kép: Gál Tibor https://www.facebook.com/galtiborfuzio

Már több mint 10 éve a zenével foglalkoztok, mi motivál arra, hogy ezt csináljátok?

F.W.R.: Nézd, mindannyian ezt választottuk hivatásul, és egy ember életében az egy nagyon fontos dolog. Majd ti is biztosan látni fogjátok, ha kijártátok a gimnáziumot, és továbbmentek és elhelyezkedtek valahol az életben, hogy olyan dolgot válasszatok, amit szerettek csinálni. Mi ezt imádjuk csinálni, és az a motivációnk, hogy ezzel minél tovább tudjunk foglalkozni így, közösen.

És végezetül, említetted, hogy mentek Erdélybe, terveztek még koncertet külföldön?

F.R.:Tervezünk külföldön is, Japánba szerettünk volna elmenni, de nem hívtak meg minket. Ahogy mondtam, holnap megyünk Erdélybe, most ezt nem tudom, mennyire lehet külföldnek mondani, de hát a magyar határon kívül van sajnos. Van tervben európai turné is, de mivel hogy egy 10 fős bagázsról beszélünk, és emellett van 4-5 fős technikai brigád is, plusz a hangszerek. Ha ezt a lelki szemeid előtt elképzeled, és mondjuk, fel kellene rakni repülőre mindenkit, az egy nagyon horribilis összeg.

1505185_623424894416279_5279656452727277626_n

 Fazekas Edina

Ha szeretitek a zenekart, akkor hallgassátok minél többet őket és lájkoljátok facebook oldalukat, hogy mindig értesüljetek a zenekari újdonságokról! 

Ha pedig tetszett az interjú, akkor dobj nekünk is egy LÁJKOT! 😉

ÉLVEZD!

Please follow and like us:

Comments

comments