“Aki eddig nem szerette őket, az is a szerelmesükké vált”

kutyakiállítás_cover_880x400

Kutya. Gondoljunk bele mit is jelent ez a szó… Egy érző, szerető lény, mely egész életünkben hűséges marad hozzánk, társunkká és legjobb barátunkká válhat. Sokan annyira megszeretik őket, hogy kiállításokra, versenyekre viszik, hogy megmutathassák a világnak, milyenek is valójában. A fajták sokszínűsége magával ragadó: mind egy-egy külön személyiség. Fotó és szöveg: Keresztyén Fruzsina (9.B)

/A cikk folytatása a pulitartásról IDE kattintva elérhető!/

00r

00b

00

Aki 2014. április 19, 20, 21-én húsvét ünnepe mellett Szilvásváradra látogatott, ennek lehetett szerencsés résztvevője. Eme településen három napos kutyakiállítást (3x CACIB Dogshow for the Lipica Horse) rendeztek meg idén is, ahol kb. 3000 kutyaszerelmes vett részt. A faluban 4000-nél több kutya gyűlt össze a világ minden részéről. Belépő pecsét a kézre, és már kezdődhetett is a csoda.

Aki a stadionba belépett, biztos vagyok benne, hogy ki sem akart jönni, mivel én is e varázs alá kerültem. A legkisebb termetű kutyától a legnagyobbig, minden fajtát megcsodálhattunk.

02

02b

                       0304

02d

Mivel a kiállítást a Lipicai lovakért szervezték, lovas bemutatók is zajlottak. Kappel Edit szabadidomításán, a szilvásváradi Voltizs-csoport bemutatóján, illetve Dallos Eszter és Mikó Tamás díjlovaglásán ámulhatott a közönség.

Természetesen a kutyáké volt a főszerep. Bemutatták tudásukat, állásukat, ápoltságukat. A kutyák, ezek érdekében alapos fazonigazításon mentek keresztül, a szépségért viszont nekik is szenvedni kellett, de a fésülést minden kutya örömmel tűrte.

01

02c

03e

Faj, kor és nem alapján születtek a díjak. Díjakat egyéb kategóriában is osztottak, mint például az esemény minden napjának volt egy-egy legszebb kutyája, emellett gazdára tett szert a veterán díj is. Minősítéseket is kaphattak, ennél a szalagok színe jelentette milyen helyezést ért el az állat.

Következhetett a bemutatása az állatoknak. Beállították őket, megnézték a fogukat, futásuk technikáját, stb… Aki nem ért el helyezést, az sem keseredett el, hiszen ennek ellenére ugyanúgy szereti kutyáját és minden gazdinak a sajátja a legszebb.

A zsűrinek talán az ez évi versenyen volt a legnehezebb dolga, ugyanis rengetek okos, szép kutyafaj vett részt a rendezvényen. Volt olyan fajta, amelyből sugárzott az elegancia, másból a játékkedv.

05

05c

05d

05f

05r

05t

05e

Sokan panaszkodtak, hogy az időjárás lehetett volna kegyesebb, ennek ellenére rengetegen voltak a nézőtéren. Magát a rendezvényt pedig mindenki csak dicsérte, milyen jó is volt, és hogy akár minden évben is tarthatnák. Aki eddig nem szerette ezeket a lényeket (ami lehetetlen), itt garantáltan a szerelmesükké vált, és szert tett egy ilyen barátra. Nem hiába, a mondás is úgy tartja: a kutya az ember legjobb barátja.

A gazdák megengedték, hogy fotózzák, simogassák kedvencüket, és persze a kis kedvencek sem ellenezték a kényeztetést. A harmadik nap végére pedig nem csak az állatok fáradtak el, hanem gazdáik is.

06

06b

A rendező és a zsűri előre is felhívta a figyelmet a következő kiállításra, amit 2016 májusának pünkösdi hétvégéjén fognak megrendezni, az akkorra már újjáépült, még szebbé vált stadionban. Reméljük még több résztvevő kutyussal, gazdival – és természetesen még több nézővel.

dfsf

07

Fotó és szöveg: Keresztyén Fruzsina (9.B)

Please follow and like us:

Comments

comments