Vigyázz, kész, pályázz!

Pályázatfigyelő sorozatunk újabb adag versenyszellemet hoz. Az előzőt ITT találod (ellenőrizd, még vannak aktuális kiírások!)

füstölő

Haiku pályázat (részletek: http://mjbt.hu/2014/03/magyar-haikunap-2014-versenyfelhivas/ )

OLYMPUS DIGITAL CAMERA“A japán eredetű haiku olyan rövid költemény, amely 5 + 7 + 5 szótagú sorokból áll. Pillanatnyi hangulatot fejez ki, amely meglepő fordulattal zárul. (…) Kérjük, mindenki csak egy pályaművet küldjön be, mert így tudunk igazságosan dönteni. A haiku témája az ünnep. A nevezők három kategóriában indulhatnak: gyerek (16 éves korig), felnőtt,professzionális (akinek már jelent meg haikuja).
Határidő: április 2.

border

minta_027

A Népművészet Ifjú Mestere 2014 (http://www.hagyomanyokhaza.hu/page/11541/ )

art-forever-infinity-inspirational-Favim.com-629037A Népművészet Ifjú Mestere díj az egyes népművészeti ágakban kiemelkedő alkotó- vagy előadó-művészeti teljesítmény elismerésére 15-35 év közötti népművészeti alkotó- és előadóművészek részére adományozható, átadására augusztus 20-a alkalmából kerül sor. A díjazott az adományozást igazoló oklevelet és pénzjutalmat kap.
Pályázni az alábbi kategóriákban lehet:
I. Előadóművészet: hangszeres népzene, népdal, néptánc, népmese
II. Tárgyi alkotóművészet: fazekas, faragó (kéreg, szaru, csont, fa, bútor), gyermekjáték-készítő, kovács, népi bútorműves, népi ékszer-készítő (fém, gyöngy, lószőr), szűcs, bőrműves, rézműves,szalma-, gyékény-, csuhé- és vesszőfonó, tojásfestő, mézeskalács-készítő, textil-hímző, -szövő (gyapjú, vászon), nemez-, viselet-, paszománykészítő, csipke készítő, kékfestő, népművészeti forma- és motívumkincset hordozó nagyméretű tárgyak, köztéri tárgyegyüttesek (játszótéri, ill. beltéri plasztikák, építészeti megoldások) tervezője és kivitelezője, a népi hangszerkészítés formai és funkcionális követelményeinek megfelelő hangszerek, hangkeltő eszközök készítője.

Határidő: április 30.

border

writing_pen3

Csodák a hétköznapokban – versíró pályázat (http://mozduljegyesulet.blog.hu/2014/03/19/orszagos_versiro_palyazat)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMottónk: „Nem szükséges, hogy én írjak verset, de úgy látszik, szükséges, hogy vers írassék, különben meggörbülne a világ gyémánttengelye.” (József Attila) A versíró pályázatot két kategóriába soroljuk és díjazzuk:
– 14-18 éves korig
– felnőtt kategória:18 év felettiek
– egy alkotó 1 verssel jelentkezhet
Határidő: április 30.

border

future_technology

Találjuk fel a holnapot! – esszéíró tudományos pályázat (http://www.novofer.hu/alapitvany/tartalom/menu/80)

gondol“…Elemezd, melyek a legígéretesebb tudományos felfedezések, technikai vagy társadalmi innovációk, amelyeknek a közel jövőbeni elterjedése jelentősen hozzájárulhat ahhoz, hogy az emberiség fenntartható fejlődési pályára álljon. Válasszál az elmúlt 50 évből 3-5 olyan tudományos felfedezést, technológiai, technikai, vagy társadalmi innovációt, amelyet ma még nem használ széles körben az emberiség, de a te véleményed szerint annak jelentős elterjedése lehetséges, és az elterjedése jelentősen hozzájárulna az emberiség fenntartható jövőjéhez. Minden kiválasztott témakörről írjál 2-3 oldalt, amiben röviden ismerteted a felfedezés vagy innováció lényegét, majd érvelsz amellett, hogy ennek az alkalmazása, illetve az alkalmazás elterjedése miért járna az emberiség jövője szempontjából jelentős előnyökkel. Adjál ötleteket, hogy mivel lehetne elősegíteni az alkalmazás elterjedését…”
Határidő: június 30.

border

csaladfa006

Eötvös Loránd esszépályázat (http://www.eotvos.u-szeged.hu/hirek/20140311/eotvos-lorand-esszepalyazat)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA…Esszépályázatot hirdet Eötvös Loránd humán – és reáltudományi munkásságával kapcsolatban, 11. és 12.-es középiskolások részére. A kiíró szakkollégium az esszépályázattal kívánja feleleveníteni a 166 éve született tudós emlékét, akinek sokoldalúsága ma is példaértékű a szakkollégium tagjai körében.
A pályázóktól 6-10 oldalas esszét várunk az alábbi két témakör egyikét tetszésszerűen feldolgozva:
Eötvös Loránd, a pedagógus és a költő
Eötvös Loránd, a fizikus
Határidő: május 15.

border

nagy_laszlo_5

Egy kék lepke meg egy sárga – Nagy László esszépályázat (https://www.pim.hu/object.68f25d7a-68fa-4554-88e5-7be29b051f43.ivy)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA Nagy László Szellemi Öröksége Alapítvány, a Petőfi Irodalmi Múzeum Az olvasás éve programja támogatásával országos esszépályázatot hirdet középiskolások számára három témakörben:
1. Nagy László képi világa, fiatalkori művei alapján;
2. Nagy László és a zene (költészetének zeneisége, zenei világa, művei énekelt versekben, komolyzenében);
3. Ágh István viszonya a szülőföldhöz és a nagyvároshoz önéletrajzi esszéinek és életrajzi ihletésű verseinek alapján.
Maximális terjedelem pályaművenként 20 000 karakter.
Határidő: május 15.

border

Brenles, 2009. szeptember 6. Gazdáját kíséri egy eb a vakvezet?kutya-képz? iskola nyílt napján, 2009. szeptember 6-án a svájci Brenlesben. (MTI/EPA/Dominic Favre)

Látássérültek fotópályázat (http://www.vgyke.com/hir/fotopalyazatot-hirdet-a-vgyke/)

fotóA Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) fotópályázatot hirdet! Várjuk azokat a pályamunkákat, amelyek valamilyen formában a látássérültség témakörét jelenítik meg. Pl.: közlekedés, akadálymentesítés, érzékenyítés, életvitel, tanulás, párkapcsolat, szórakozás, stb.
Pályázók köre: amatőr és profi fotósok; életkori korlátozás nincs
Határidő: március 31. DE!! Nincs későn, ugyanis hamarosan jön a Vakablak rendezvény (katt!), ahol rengeteg hasznos képet lőhetsz.

border

szobi_figuras-banner_palyazat

Szobi rajz- és meseírás kicsiknek (http://szobi.hu/jatekszabalyzat#cikk_eleje#cikk_eleje)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAhttp://www.dreamstime.com/stock-photo-pencil-icon-drawing-image24449580A Pályázat célja: A Szobi szörpök mesefiguráinak megszemélyesítése, rajz vagy meseírás technikájával készített alkotások beküldéseA mesefigurák a www.szobi.hu oldalon találhatóak meg.
Határidő: május 25.

border

Extended happy family standing in the park.

Családban élni jó – filmpályázat (http://nepesedesikerekasztal.hu/index.php/2-uncategorised/11-csaladban-elni-jo-a-nepesedesi-kerekasztal-filmpalyazata-fiataloknak)

film„Ragadd meg ezt a témát humorosan vagy komolyan, a napos vagy az árnyékos oldaláról, vidáman vagy szomorúan, megnevettetően vagy elgondolkodtatóan, és mutasd be egy kisfilmben! Te hogyan látod? Mit mondanál erről a kortársaidnak? Szeretettel várjuk a pályázatodat, és nyerj vele egy tabletet!”
Határidő: május 5.

border

facts-figures-reading

Olvass, alkoss, játssz! (https://www.pim.hu/object.aa316a3f-45f0-46cc-b3eb-bc3f7426270a.ivy)

A Petőfi Irodalmi Múzeum Az olvasás éve programja keretében országos pályázatot hirdet az általános iskolák felső tagozata, a gimnáziumok és szakközépiskolák, valamint a szakiskolák számára az alábbi témákban: „Játssz velem!”, „Látsz engem?”, „Miért olvassunk?”.

gondolJÁTSSZ VELEM!
Olvassátok el az alábbi regények egyikét, találjatok ki a regényvilág alapján egy 3-6 fő által játszható bármilyen társasjátékot (tábla, kártya, stb.), készítsétek el a prototípusát, csatoljátok a játék szabályait és leírását, és küldjétek el nekünk egy dobozban. Osztályok, illetve minimum 3 fős csapatok jelentkezését várjuk. Az Irodalmi majálison mód lesz a játékok kipróbálására.
Lázár Ervin: Szegény Dzsoni és Árnika (ajánlott korosztály: 10 +)
L. Lowry: Az emlékek őre (ajánlott korosztály: 11 +)
J.R.R. Tolkien: A Gyűrűk Ura (ajánlott korosztály: 12 +)
Jane Austen: Büszkeség és balítélet (ajánlott korosztály: 16+)
http://www.dreamstime.com/stock-photo-pencil-icon-drawing-image24449580LÁTSZ ENGEM?
Az alábbi művek egyikét olvasd el és jelenítsd meg egy karakterét, jelenetét, helyszínét vagy egész világát. Bármilyen technikát alkalmazhatsz: kréta, tus, ceruza, akvarell, olaj, vegyes technika, kollázs, de műved ne legyen A/4 méretnél kisebb vagy A/2 méretnél nagyobb. Alkotásod címe vagy alcíme a választott irodalmi mű legyen. Egyéni munkákat várunk! Minden jó képet kiállítunk az Irodalmi majálison. A zsűri által legjobbnak ítélt pályamunkákat bemutatjuk.
Petőfi Sándor: A helység kalapácsa
Karinthy Frigyes: A cirkusz
Weöres Sándor: Psyché
filmMIÉRT OLVASSUNK?
Készítsetek legfeljebb 3 perces reklámfilmet az olvasás népszerűsítésére. Filmetekben mutassátok be, szerintetek miért fontos az olvasás, ti miért szerettek olvasni! Osztályok, vagy min. 3 fős csapatok jelentkezését várjuk.  A kész filmeket DVD-n kérjük beküldeni! A legmeggyőzőbb filmeket honlapunkon elérhetővé tesszük, az Irodalmi majálison levetítjük.
Határidő: április 11.
border
save_water_save_life_by_grfixds

Vízgazdálkodási innovációs pályázat (http://www.ejf.hu/kezdolap/ejf-innovacios-muhely/innovacios-verseny)

gondolA bajai Eötvös József Főiskola Innovációs Műhelye versenyt hirdet felső tagozatos általános és középiskolás diákok részére. A versenyen pályaművel lehet részt venni. Pályázni lehet a minden olyan javaslattal, ötlettel, alkotással, makettel, kutatási eredménnyel, méréssel, adatsor elemzéssel, amelyek a vízzel, vízgazdálkodással, vízhasználatokkal kapcsolatos témakörbe tartoznak (területi és települési vízgazdálkodás, vízi környezet és annak védelme, informatikai, gépészeti, energetikai és fenntarthatósági témakörök).
Határidő: szeptember 1.

border

392584_480489872016115_1615741544_n

Szójáték – vers- és prózaíró pályázat (http://www.cervinushaz.hu/hu/component/content/article/149-felhivas)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHogyan tetszenek az alábbi szavak? Tudnál belőlük értelmes szöveget vagy verset írni? Hajrá!
...Terem, verem, nyerem, kezem, ezen; kapál. kanál, szanál, halál, talál. Devizahitel, online, pénztárgép, medvecsapda, jeti, lájk, dezoxiribonukleinsav, konkvisztádor, lepkevadász, rezsicsökkentés… hiszek, karcolat, infúzió, ösvény, senki, sugarak, elrohanok, kérdések, orrszarvúbogár, levegő…
Határidő: április 7.

h

Please follow and like us:

Comments

comments