Vigyázz, kész, pályázz!

ötlet_880x400_cover

Aktuális pályázatok sok területen: fotó, novella, esszé, mese – kicsiknek és nagyoknak is! Kezdjük is a listát!

border

 

varázslmo

Varázslatos Magyarország természetfotós pályázat (Kattints a címekre részletekért s a forrásért!)

fotó

“célja, hogy népszerűsítse országunk nemzeti parkjainak csodálatos adottságait, természeti szépségeit, valamint természetfotósok számára folyamatos pályázati lehetőséget biztosítson. Szeretnénk létrehozni és megteremteni egy közösséget, amelynek célja gyönyörű országunk, valamint nemzeti parkjaink természeti szépségeinek, növény- és állatvilágának, valamint a nemzeti parkok által őrzött kulturális örökségnek a bemutatása.”…

Idő: 2014. március 10. – 2014. december 20.

border
OLYMPUS DIGITAL CAMERA“A szülők, nagyszülők életmeséi” – avagy írd le, amit a szüleid, nagyszüleid meséltek neked az életükről, és te érdekesnek, tanulságosnak, vagy akár viccesnek találtad.
“Amikor  kicsi voltál…”  / “Amikor kicsi voltam…” – avagy minden család  őriz  történeteket gyermekei  kiskoráról;  gyesen lévő anyukák (újabban apukák, nagymamák is)  szívesen mesélnek élményeikről, vagy emlékeznek vissza az együtt töltött meghitt évekre.
2014 januárjától folyamatosan 2014. április 10-ig
border

ka-paIlyen a kamaszélet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA“Legyen az öröm vagy bánat, betegség vagy lelki probléma, nehézség vagy siker – mi mindenre kíváncsiak vagyunk. Az írás lehet prózai vagy verses formában írt, és valós vagy kitalált történet alapján íródott mű egyaránt. Az egyetlen fontos feltétel, hogy saját írásmű legyen, és a kamaszokat érintő kérdéseket dolgozzon fel. Bemutathatod azt, hogy hogyan élsz, milyen az életed, kik a barátaid, a családod, milyen nehézségekkel kell szembenézned, vagy mi az, ami örömöt okoz Neked.”

14 és 20 év között, 2014. február 14. – március 31.

border

free_spirit

“Ébresszétek fel a világot!”

fotóFerenc pápa mondata ihlette pályamunkákat várunk, melyek a címre szabadon reflektálnak, témájuk, szereplőik által önmagukon túlmutató üzenetet hordoznak. A pályázat mindenki számára nyitott. Pályázni csak 2013. január 1. és 2014. március 30. között készített képekkel lehet. Olyan képsorozat esetében, amely több éven keresztül készült, nincs időkorlátozás, de legalább egy eleme készítési időpontjának a megadott időintervallumba kell esnie.

2014. március 30-ig

border

beautiful-forest-photo-ef757

„Muzsikál az erdő” irodalmi pályázat

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA „Muzsikál az erdő” alapgondolata a természeti környezettel való harmonikus együttélés megvalósíthatóságának, s ezen harmónia fenntarthatóságának hitéből táplálkozik. „Az erdő nemcsak fontos megújuló nyersanyag és energiaforrás, hanem csodálatos életközösség, mely testi-lelki feltöltődésünk igaz forrása.” Olyan irodalmi alkotásokat várunk tehát, amelyekben tetten érhetőek, a fenti gondolatok.

2014. június 1.

border

babits

Babits Mihály születésének 130. évfordulója

art-forever-infinity-inspirational-Favim.com-629037A pályázat mottója: ” A művészet különös kompromisszum idő és örökkévalóság között. S hát még az irodalom, mely formájában egyúttal beszéd is; nem csak alkot, hanem mond is valamit; s mint minden beszédnek, kérdések és válaszok közé kell iktatódnia.” – Babits Mihály.  Pályázati kategóriák: minden művészeti ágban (informatikai, bármilyen szerves és szervetlen alapanyagú, irodalmi, mozgóképes, filmes, stb.) lehetséges alkotást készíteni.

14-18 év közötti korosztály, 204. április 16.

border

Green Earth

Írjon zöldeket!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA pályázat célja, hogy megtudjuk, mit jelent a szerző és szűkebb környezete számára a zöld gondolat, mit érzékel mindebből a magyar valóságban, és hol lenne a legfontosabb a változtatás…

2014. március 20.

border

kultarcok2014-

Indul a KULTarcok művészi selfie fotópályázat

fotóFotózd le magad a saját KULTközegedben, és mutasd meg, hogy a te világod a legmenőbb! Bizonyítsd be, hogy a selfie is rendelkezhet művészi kifejezőerővel, ha jó kezekben, jó arcokról készül! Gyűjtsd a lájkokat, kerüljön ki a te képed is a MODEM kiállítására és nyerd meg a KULTer.hu 420.000 forint összdíjazású pályázatának KULTnyereményeit!

2014. március 20.

border

 

 

eu-flag1

Tíz éve az Európai Unióban

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEz év május 1-jén lesz tíz éve, hogy hazánk az Európai Unió tagja lett. Az uniós tagság valamennyiünk életében változásokat hozott. A Külügyminisztérium egyfajta számvetésre, közös múltidézésre hívja fel a magyar polgárokat. A pályázóknak írásokban kellene visszaemlékezniük arra, hogy milyen változások következtek be életükben az EU-csatlakozást követően. Ilyen visszaemlékezés lehet például egy (vagy akár több) külföldi út felidézése, melyek során olyan nehézséggel kellett szembesülniük, amely abból fakadt, hogy Európa korábban széttagolt volt, a polgárok mozgása elé különböző akadályok gördültek.

2014. március 17-ig

Please follow and like us:

Comments

comments