Appok, amelyekre tényleg szükséged lehet a suliban

sdffsfdfsdfsd

Manapság már elég elképzelhetetlen az a gondolat, hogy valaki a telefonja nélkül lépjen ki a házból. Így hát elég természetesnek mondható, hogy a suliban is velünk vannak a kedvenc zenéink, azok a barátaink, akik nem egy suliba járnak velünk és minden más, amit ez a zsebméretű kütyü hordozhat magával.

A telefonunk nyomkodását csak tanáraink nem szeretik annyira, ami érthető, mert nem a tanítási óra közben kellene megvitatni problémáinkat más facebook-on lógó ismerőseinkkel.  Ám szünetben is rossz szemmel nézhetnek ránk, ha állandóan csak facebook, instagram, snapchat…és más hasonló appok rabjai vagyunk. Nyilván senkit nem érdekel, hogy kinek nem tetszik, amit ő csinál. Ez érthető. Magánügy. Ám a képmegosztogatáson, a vicces meme-ken és üzi’küldéseken kívül, elég nagy a választék a suliban is hasznos alkalmazásokból. Mutatok néhányat, amit tanáraitok is preferálni fognak. (Na, de nem óra közben!)

1. Wake me up!

Nem, nem a DALról van szó. Bár kétség kívül jó szám, és ha reggel erre ébredsz már jó hangulatban pattanhatsz ki az ágyból. (Szép álom..) Tehát, az egyik legfontosabb a suliban, hogy beérj már az első órákra is. Valljuk be, ez sokszor nem megy, mert vagy elfelejtjük beállítani az órát, kinyomjuk álmunkban a telefont vagy két órán keresztül nyomkodjuk a szundi gombot. Aztán futhatunk a busz után és közben gondolkozhatunk azon, hogy hogyan ússzuk meg az igazolatlan órákat.

Itt egy megoldás. Rengeteg féle ébresztőóra létezik már, de a leghatékonyabb a Alarm(Sleep If U Can),ami a világ legidegesítőbb ébresztőjének is hirdeti magát. Két féle módón lehet megszabadulni a reggeli csörgéstől. Ha beállítjuk, hogy a telefon megrázására csendesedjen el vagy előre elkészítünk egy képet valamiről – például a fürdőszobában a mosdókagyló- majd az ébresztésnél ezt a fotót kellene produkálnunk. Az app Androidra és IOS-ra is elérhető.

Alarm-Clock

2. Pszt!

A tanárok mindig azzal fenyegetnek (be is tartják!), ha meglátják nálunk a telefont, akkor elveszik. Jobb esetben óra végén visszakapjuk, rosszabb esetben a szülőnek kell bemenni érte. És az ciki. Szóval van, hogy tudjuk nyomkodni úgy a telót,  hogy ne vegyék észre, viszont sokszor elfelejtjük lehalkítani, és ha új üzi jött vagy megdöntötted a kedvenc játékodban a rekordot, a különböző effektek hangjai elfognak árulni. Erre jó a Studious. az alkalmazásba beiktathatjuk az órarendünket és automatikusan le fogja halkítani a telefonunkat, amikor kell. Egyébként felvihetjük rá a dolgozatok időpontját és a beadandók határidejét is. Androidra és Iphone-ra is elérhető.

studious-app-1

3. Jegyzethalom rendszerezve!

Rengetegszer előfordul, hogy hallunk valami fontos infót tanárainktól és csak gyorsan belefirkáljuk a leggyorsabban található füzetnek valamelyik oldalába. Aztán, amikor erre az kis jegyzetre szükségünk lenne, akkor kapkodjuk a fejünket, hogy hova is írtuk fel. Ilyenkor mindent átnézünk. Táskát borítunk. És mi magunk is kiborulunk. Erre már az okos telefonok előtt is kitaláltak egy módszert, miszerint a fontos információkat határidőnaplóba vagy házi feladat füzetbe vezessük. Nekem is van ilyen füzetem. Nem is egy. De sose azt írom bele, amit kell.

Evernote

Ma már korszerűbb találmány is van, ami lényegesen megkönnyítheti a sulis mindennapjainkat. Ez az Evernote nevű app, ami annak érdekében működik, hogy soha semmit se felejtsünk el. (vigyázat, ha ezt használod nem foghatod a mulasztásodat arra, hogy kiment a fejedből!) Az Evernote-tal készíthetünk jegyzeteket, csatolhatunk hozzá fotókat, írhatunk tennivaló és bevásárló listát, valamint rögzíthetünk hangfelvételeket is.

Az alkalmazás legnagyobb előnye, ami kiemeli és megkülönbözteti kategóriájában: a feljegyzések kereshetősége és rendszerezésének lehetősége. Az Evernote ugyanis felismeri a jegyzetekben található képeken lévő szöveget is, ebből kifolyólag ha rákeresünk egy adott szóra, amit ugyan nem írtunk le az órán, de mondjuk lefotóztuk a táblán, akkor azt program automatikusan feldobja nekünk találatként.

Az Evernote még nagyon hasznos tud lenni, ha csapatban kell egy adott projekten, esszén vagy prezentáción dolgozni. Mivel megtudjuk velük osztani bizonyos jegyzeteinket és ezáltal azt a többiek is látják és szerkeszthetik is. Az alkalmazás ingyenesen elérhető Androidra, IOS-ra, Windowsphone-ra, és BlackBerry-re.

 

Please follow and like us:

Comments

comments