10 puskázási módszer, amit vagy kipróbáltál már vagy ki fogsz!

Szerintem nincs olyan diák, aki ne próbálta volna meg akár egyszer is azt, hogy könnyebben szerezze meg a kívánt érdemjegyet az adott tantárgyból. Vannak a módszerek, amelyek régóta beválnak és a tanárok “sem veszik észre” azokat. Aztán vannak kevésbé jók, amelyek annyira nyilvánvalóak, hogy szégyellné magát a szaktanárod is, ha nem írná be azonnal a karót. Most megmutatok 10 módszert, amit nem biztos, hogy olyan könnyen észrevesznek. Ám vigyázat! Ezt a cikket a tanáraid is olvashatják!

 Előre figyelmeztetek mindenkit, hogy felelősséget nem vállalok a lebukásokért!

1. Titkos fiók

Kellékek:
– papír
– cellux
– és a puska

Ez egy nagyon egyszerű módszer. Fogsz egy A5-ös papírt és összehajtogatod három oldalról. Ezután a behajtott részeknél összeragasztod és aztán, mint egy fiókot felragasztod a pad aljába is. Majd ebbe a kis fiókba teheted a segédanyagodat a dolgozatokhoz. Vigyázat, nem szabad túl sok papírt beletenni, mert nem fogod tudni melyiket kell kihúzni a fiókból, és túl gyanús leszel vagy kiesik minden a pad alá. Ha lebuksz az ciki!

PicsArt_1393518981075[1]

2.  Lábszár-sztori

Kellékek:
-lábszár (ha szőrös a lábad az lehet előny és hátrány is egyben. előny: mert  a tanár nem veszi észre hogy összefirkáltad. hátrány: mert te sem fogod látni)
– alkoholos filc (ha izzadnál a lebukás félelme miatt, akkor is ott marad az a puska!)

Szerintem ezt nem kell túlzottan magyarázni, összefirkálod a lábadat mindenféle okossággal, amit a fejecskédbe nem tudtál beleverni. Aztán dolgozat közben kényelmesen felhúzod a lábad az öledbe (ha megkérdezik, ez a gondolkodós ülésed) és szépen leírod a pappírra, amit kell!

IMG_20140227_174830[1]

3. Cipő talp

Kellékek:
– nagy talpú cipő (ha túl sok az anyag vedd fel egy nagyobb lábú családtagod lábbelijét, nehogy már azért bukjál meg, mert kicsi a lábad)
– ragasztószalag
– puska cetli

Tehát, itt sem kell túl sokat magyarázkodni. Fogod a bakancsod és szépen ráragasztod a szükséges információkkal teli lapot. Vigyázz, mert a görcsös talpnézegetés eléggé feltűnő!

ipp

 4.  Csomagoló papír

Kellékek:
– könyveid (igen tudom, rohadt nehezek ahhoz hogy suliba is elvidd őket)
– cool mintás csomagolópapírok

Mivel a könyveket se nagyon hordjuk suliba, (még egyszer megerősítem, hogy csak a nehézségük miatt) ezért elég hihetetlennek tűnik az a gondolat, hogy becsomagolgassuk őket. Na, de a jó jegyek érdekében mindent meg kell tenni emberek! Tehát, menj el egy 100-asba és szerezz be neked tetsző mintás csomagoló papírokat, aztán ess neki a fránya táskasúlyoknak .(ha nem vagy csomagolóművész akkor kérd meg egy ügyesebb ismerősödet, hogy segítsen) Aztán ha már szépek a könyveid, a minták közé be lehet firkálni minden szükséges infót. Ami talán hátránya, hogy ha újra szeretnél puskázni, akkor újra kell csomagolni az egészet. Ironikus, hogy e módszer szerint pont a könyvekre kell írni a puskákat, amikor meg is tanulhatnánk őket…na, jó nem beszélek hülyeségeket.

5. Ez is egy módszer

Egy fórumon(sg.hu) olvastam azt a véleményt, hogy tök fölösleges a puskázás, mert amíg megírod az egészet, addig simán meg is tudnád tanulni. Energiapocsékolás az illető szerint. Plusz azt mesélte el, hogy padtársa elég idióta, mert A4-es lapokra nyomtatja ki a dogákhoz a cuccost, aztán néha még össze is kavarodik benne, de ezt is megoldotta, mert készített a puskáihoz tartalomjegyzéket. Király a tag, én azt mondom!

6.  Tolltartós segítség

Kellékek:
– tolltartó (feltételezzük, hogy van)
– kis cetlik

Ezt a fajta puskázást akkor tudod használni, ha csak kevés dolgot nem tudsz megjegyezni. Például egy-két évszámot vagy nevet, mert kb. csak kétszer tudod azt eljátszani, hog y megfelelő íróeszközök miatt turkálsz a tolltartóban. Ha percenként más tollal szeretnél írni, az elég abszurd. Bár velem előfordult, hogy a 6 tollamból egy sem fogott… hogy puskáztam-e, azt nem mondom el.

7.  Mire is jó a harisnya

Ezt inkább lányoknak ajánlom. Remélem nincs harag emiatt srácok!

Kellékek
– átlátszó/testszínű harisnya
– a kész puska

Ezt a stratégiát tavasszal vagy nyár elején az év végi hajrában tudom ajánlani (az időjárás miatt), mert szoknyában az igazán menő ez. A lényeg annyi, hogy a harisnya alá helyezzük el a cetliket, és a szoknyát egyszerűen lehet mozgatni fölötte. Vigyázat, hogy mennyire kecsesen libbentgeted azt a szoknyát, főleg ha fiú padtársad van. A végén senki nem tudja majd eldönteni, hogy a puskát sasolta-e vagy esetleg mást…

651634

8. Harmonika

Kellékek:
– papír
– megfelelő anyag

Biztos mindenki ismeri azt, maikor egy papírt úgy hajtunk össze, mint a harmonikát vagy a legyezőt. Na, itt is ez játszik csak éppen egy tenyér nagyságú papírt kell kapnunk. (Itt most nem mondom, hogy vedd kölcsön egy nagyobb tenyerű ismerősöd kezét..az nem működne)
Szóval, a képen látható módon összehajtogatod a papírt és beszámozva ráírod azt az anyagot, amire szükséged van a felmérőnél. Ezt egyébként nagyon óvatosan kell csinálni, elég nagy a rajtakapási faktora a dolognak. Viszont meg lehet próbálni a veszélyes életet!

PicsArt_1393524417280[1]

9. Előtted ülő kihasználása

Kellékek:
– 2 db nagyon jó fej osztálytárs
– cetlik a puskákkal
– cellux, vagy a cetli legyen öntapadós

Ezt csak azoknál a tanároknál szabad alkalmazni akikben biztos vagy, hogy soha, de SOHA nem járkálnak dolgozat írás közben. Különben 100%-os a lebukás, ha csak nincs olyan szerencséd, hogy nem veszi észre. Erre van egy trükköm. Meg kell beszélnetek egy egyezményes jelet egy olyan társaddal, aki viszonylag elől ül. Mondjuk, ha a tanár elindul, hogy körbenézzen, akkor köhögsz jó hangosan, és a segítőd azonnal odahívja a tanárt, hogy értetlenkedjen vele egy sort. Addig te gyorsan leszedheted az előtted ülőről a cetlidet.

10. Uzsonnában van a bölcsesség

Kellékek:
– szalvétába vagy frissen tartó fóliába csomagolt szendvics
– puska

Ezt a metódust csak olyan tanárnál alkalmazhatod, aki nem azzal kezdi, hogy mindent pakolj el az asztalról, hanem olyannál, aki nem bánja, hogy a becsomagolt szendvicsed ott figyel az asztalsarkán. Tehát, ráírhatod az okosságokat a szalvétára vagy a szendvics és a fólia közé csomagolod a tudást! Nem hiába mondják, hogy fontos az iskolába némi elemózsiát csomagolni.

ha ez így menne...
ha ez így menne…

 

Pap Andrea

Please follow and like us:

Comments

comments