“Minden nap egy másik szenvedély” – Fatal Error dalpremier

Ismét a  Fatal Error zenekarról lesz szó, bár most a zenekar operatőrével és fényképészével, Szonda Benjáminnal beszélgetett Fazekas Edina (9/B) az új kislemez megjelenéséről, illetve a közeljövőben tervezett koncertekről.

fatal_error_werk_cover_880x400
Benji a zenekar gyűrűjében

Mennyi ideig tartott elkészíteni ezt a videót? Nehéz volt-e az összeállítás?

Ha jól számolom, mivel az időérzékemet szinte elvesztettem a készítés alatt, annyira belemélyedtem az aprólékos munkába, 5 nap alatt sikerült kivitelezni, majd egy nap alatt megvolt a kiigazítás, korrigálások, minden féle kicsinosítás a videó összképét illetően. Nem egy 5 perces munka, az biztos. Már korábban is igyekeztem magam úgymond edzeni animálás téren, így nem voltak szerencsére fennakadások a készítés során.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1mWnbiGBKrc[/youtube]

A többi dalhoz is szeretnétek klipet? Miért pont ehhez a dalhoz készült elsőként?

Természetesen. Már vannak többé-kevésbé részletes terveink, elképzeléseink. Néhány már annyira részletes, hogy már folynak a forgatások, terveink szerint március második felében várható a megjelenés. Az még egyelőre titok, hogy melyik új nótához készül a klip, viszont azt elmondhatom, hogy ezúttal nem szövegvideót láthat a nagyérdemű, de mindenképpen egy szövegvideóval szerettük volna kihozni az új albumot, hogy ne süssük el úgymond a nagyágyúkat, a készülő klipeket. Ha meg már szövegvideó, ez a szám illet legjobban ehhez a kivitelezési formához.

Mennyire volt nehéz együtt dolgozni a fiúkkal?

A srácokkal sosem volt, most sem az, és remélem sosem lesz nehéz együtt dolgozni. Ismerjük egymás képességeit, lehetőségeit, megosztjuk egymással terveinket, majd megállapodunk, és tőlünk telhetően kihozzuk belőle a maximumot.

Szabad kezet kaptál a videó elkészítéséhez, vagy a srácok is kivették belőle a részüket?

Szinte teljesen szabad kezet kaptam. A terv az volt, hogy legyen szövegvideó, legyen menő, nézzen ki jól, legyen hatásvadász, és persze élvezhető.

Több zenekarral is dolgoztál már együtt?

Még nem, de már körvonalazódik, hogy talán másokkal is, de egyelőre ez még maradjon titok, most a Fatal Error-ra szeretnék koncentrálni.

Mióta készítesz klipeket?

Klipekkel korábban még nem foglalkoztam, de kisfilmeket már lassan 2 éve készítek.

Neked hogy telnek a forgatások?

Hát hogy is mondjam, a srácokkal forgatni csupa móka és kacagás. Elmaradhatatlanok a folyamatos poénkodások, egymás ugratása, beszólások és minden, amit a hozzánk hasonló korabeli fiatalok csinálnak, amikor együtt lógnak.

Mióta ismered a fiúkat és hogyan ismerkedtél meg velük?
Már több mint fél éve, tavaly nyár óta ismerem a srácokat. A zenéjükkel pusztán véletlenül egy zenemegosztó oldalon futottam össze. Személyesen pedig tavaly nyáron, Mezőtúron az East Fest-en, ahol fel is léptek.

A közeljövőben lesz-e a bandának fellépése?

Igen, természetesen. Lemezbemutató és egyben szülinapi koncert Budapesten a Dürer Kert. Ezt követi 28-án egy kecskeméti, majd már márciusban elsején egy szegedi, 15-én pedig egy szarvasi fellépés. Ezeken kívül még egy dátum az, ami már fix a tavaszi turnéból, ez pedig az április 18-i gyomaendrődi koncert.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=JXZlAfmtmlo&list=UUUaMaotScUgTPyrXY35BOuw[/youtube]

Neked milyen élményt nyújtanak ezek a koncertek?

Számomra már maga az élmény, hogy Fatal Error koncertekre járhatok, az pedig, hogy mindezeket a színfalak és kulisszák mögül is végigkövethetem, egyszerűen fantasztikus.

Szerinted milyen lett az új album? Van-e személyes kedvenced róla?

Soha rosszabbat, én azt mondom. Nagyon tetszik, mind a hangzás és mind a témák terén, de bizton állíthatom, hogy nem érik be ennyivel, és még többet akarnak. Az, hogy van-e kedvencem, olyan kérdés, amire valószínűleg naptól vagy évszaktól függően szinte biztos, hogy mindig mást válaszolok. Most azt mondom, hogy a Bädiszörf, de esélyes, hogyha a pénteki lemezbemutató után kérdezed, másikat mondok.

https://soundcloud.com/fatalerrorzenekar/b-disz-rf

A közönség hogy fogadta?

Egyelőre abszolút pozitívek voltak a visszajelzések, mind, amit a srácok kaptak magáért a zenéért, mind, amiket én az album első klipjéért.

Köszönöm a válaszokat!

Fazekas Edina (9/B)

Please follow and like us:

Comments

comments