Forgács Fanni: Lekapcsolódás

Forgács Fanni cikkeit már sokszor olvashattátok, de novelláit s egyéb szövegeit is volt már szerencsénk megosztani:
Gyilkos éjVéget ér
Tündérmese
A változás szele
Gondolatok egy öreg tölgy naplójából

Most egy készülő sci-fi novella részletét, bevezetőjét olvassátok tőle!

url

Lekapcsolódás

A terem fényei belevilágítanak a szemembe. Furcsa hangokat hallok. Fekszem. Szemeimet résnyire nyitom, homályosan látok, de a vakító fény miatt kényszeresen az előző állapotba helyezem őket. Nem értem, hogy mit mondanak körülöttem. Furcsa nyelven beszélnek, még soha nem hallottam.

Megpróbálkozom újra a szemeim nyitott állapotba helyezésével. Először csak hunyorgok, majd lassan megszoktatom látószervemet az erős sugarakkal, és a fény belehatol a pupillámba, majd a retinára kerülve megfordítja a képet, és szemem működése kezd beindulni. Amikor a teremben tartózkodók észrevették, hogy reagálok a külső hatásokra, elkezdtek idegesen rohangálni.

– Kapcsolják le a gépekről! Nem hallja, professzor? Felébredt a 213-mas!

– Az meg hogy lehet? – egy idős szakállas úr állt fölém, meredten bámult. Az egyik szeme hiányzott, helyette pedig valami beépített, robotszerű, mesterséges lencsével érzékelte a külvilágot. Próbáltam mozogni, de nem bírtam. Észrevettem, hogy oda vagyok kötözve az ágyhoz. – Azonnal el kell végezni a memória törlését. Újra kell programozni a gépeket, amik az ébredést korlátozzák. Hiba történt. A 213-mas még nincs kész a beavatkozásokra. GF3 jöjjön ide!

-Itt vagyok, Uram! – szólalt meg GF3. Elég furcsa volt. Gépekre volt kötve, antennák lógtak ki a teste különböző részeiből. – A szerver meghibásodása miatt nem tudjuk visszakapcsolni 213-mast a gépekre. El kell kezdeni az újraprogramozást, és fel kell készülnünk a beavatkozásra. – mondta gépies hangon.

– GF3, maga ne parancsolgasson nekem, jobban tudom a következményeket, mint maga. Veszélyes lehet, ha túl korán kinyitja a szemét. Bizonyos emberi tulajdonságai megmaradhatnak.

Valahogy próbálom összeállítani a képet. GF3 egy asszisztens. A professzor pedig az egész művelet vezetője.

– Elen, jöjjön ide! Meg kell néznie ezt az embert. – Bejött a terembe egy magas, karcsú nő. Hosszú barna haja, a feje tetején kontyba volt fogva. Ezüstös, fémes jellegű, hosszú nyakú miniruhát viselt. Bal belső combján egy mély vágás volt. Lábaival kecsesen, szabályosan lépett. Odaállt mellém, belenézett a szemembe. Szürkéskék szemében alig volt élet. Meggyötört arca vékony volt. Láttam az erősen előretörő arccsontját. Vastag, és szabályos száját ellazította, résnyire nyílt, és szemeivel méregetett. Gyönyörű volt. Nem olyan volt, mint a többiek.

Forgács Fanni

Please follow and like us:

Comments

comments