Új lemezzel folytatódik a Cabaret

A egri Magyar Dal Napján már „hagyományosan” hazai pályán lépett fel a blues-jazz egyik kuriózuma, a sajátos szöveg- és hangzásvilággal rendelkező Cabaret Band. A zenekar énekes frontemberével, Halmos Andrással készített interjú Pekk Alexandra (9.A) és Keresztyén Fruzsina (9.B). Fotók: Osvárt Dániel (9.B). (Az Ocho Macho együttessel készített interjújukat ITT (katt!) találod! A tavalyi Magyar Dal Napjával kapcsolatban olvasd újra Farkas Nóra Odett-interjúját (katt!) és Pap Andrea riportját (katt)!)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Idén tíz éves a banda, tartotok-e jubileumi koncertet?

Bevallom őszintén, most meglepett a kérdés, tényleg tíz évesek vagyunk, mert 2003-ban alakult, de nem gondolkodtunk rajta. Az igazság az, hogy ez már inkább egy hobbi zenekar, mi nem zenéből élünk – csak így szórakozásból zenélünk. Van néhány fellépésünk… de tényleg viszonylag kevés koncertünk van.

Ettől még terveztek új lemezt kiadni?

Az új lemez tervben van most már egy jó ideje. Lefésült már sok olyan számot, amit már nem akartuk felvenni, és így összeállt kb. 12-13 szám, amit szeretnénk, hogy mindenképpen lemezre kerüljön. Ez gyakorlatilag meg is van már, egy-két hangszerelési dolog van még hátra. Úgyhogy tervezzük, hogy most ősszel, legkésőbb télen ez el is készül.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0nfJddj4B0w[/youtube]

Milyen más tervetek van még a közeljövőre a lemezen kívül?

A lemezen kívül így néha egy-egy koncertet. Egy-egy egri fesztivál, amit így el tudunk intézni, néha egy-egy miskolci, pesti koncert is szokott lenni. A terv az lenne, hogy havonta egyszer-egyszer tudjunk játszani, de több igazából bele se férne az életünkbe, de ehhez próbáljuk mi tartani magunkat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nem először léptek fel a Magyar Dal Napján: milyen érzés újra itt állni?

Nagyon jó a Magyar Dal Napja, tehát nagyon örül minden magyar zenész ennek, hogy volt egy ilyen kezdeményezés 2008-ban. Mi is az elejétől, tehát az első Magyar Dal Napja óta folyamatosan fellépünk Egerben, minden évben itt voltunk. Sajnálom, hogy most a többi egri zenekar nem tudott játszani – mert nagyon sok jó egri zenekar van -, csak hát nem jöttek vagy nem tudtak jönni.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oDdEvDupNBk[/youtube]

Játszol a kazun – ennek a hangszernek van valami titka?

Nincs, ez végül is egy gyerekhangszer, tehát nagyon könnyű megszólaltatni, ez csak valahogy így került fel a honlapra. De ezek szerint jó volt, mert mindenki folyton megkérdezi, hogy mi is az a kazu. Ez az a „nagy, hohoho, horgászos”. Egyszerűen jópofának tartottuk. Egyébként blues zenékben is gyakran használták és illett ehhez a bohóckodáshoz.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A színpadon láttunk egy fiatal kisfiút is, ki volt ő?

Ő a dobosunk kisfia… tavaly az én gyerekeim is feljöttek, de az katasztrófába fulladt, úgyhogy én már letiltottam a családot innen. Azok őrült gyerkőcök, nem lehet bennük bízni.

A magánéletet és a zenekarosdit mennyire nehéz összeilleszteni?

Példa rá, hogy keveset zenélünk. Van polgári állásom is úgymond, gyerekek is, család is… tehát az első, ami megsínylette ezekben az időszakokban – nekem is két kisgyerekem van – az a zene. A kád mellett gitározik az ember, az úgy megmaradt, de az ilyen nagyobb fellépések azért kiestek. Már nem fért bele, hogy hajnalban jöjjön az ember haza valami fellépésről, ezek kicsit elmaradoztak – most próbáljuk szinten tartani, és bízunk benne, hogy azért lesznek majd korszakok, amikor még tudjuk csinálni.

Köszönjük az interjút! A Cabaret zenekar honlapján (katt!) hallgassatok bele zenéjükbe!

Pekk Alexandra (9.A)
Keresztyén Fruzsina (9.B)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Please follow and like us:

Comments

comments

1 thought on “Új lemezzel folytatódik a Cabaret

Comments are closed.