Életre kelt hangok: a nagy duett

Több tehetséges eszterházys énekesről olvashattatok már a MéDiák hasábjain: Molnár Dániel (katt!), Garancz Géza (katt!) és Berta Barbarával és Garancz Gézával készült interjúk (katt!), de szerencsére a sor még nem ér véget. Bárdió Lilla (12.B) és Zagyi Emese (11.A) nélkül már elképzelhetetlenek az iskolai rendezvények – a lányok Czoller Viktória (12.C) interjújában meséltek terveikről, és arról, milyen duettpartnerekként együtt dolgozni.

LillaEmese

Mióta énekeltek? Honnan ered a zene szeretete?

Lilla: Gyerekkorom óta körülvesz a zene, először zongoráztam Bárány Csilla tanárnőnél, ő általa megismertem Sági Tímea szinkronszínésznőt, és Faludiné Majoros Zsuzsanna, magánének tanárnőt, majd ezután kerültem Belkovics Zoltán tanár úrhoz. Ők segítettek az utamon.

Emese: Óvodás korom óta imádok énekelni,  ének-zene tagozatos általános iskolába jártam, nagyon szerettem az énekórákat és a kórust, ezért jöttem ide, az EKF-be. A magánének tanárom Belkovics Zoltán tanár úr, aki szerintem hihetetlenül jól tanít, és hatalmas türelme van. Soha nem érzem azt, hogy “jajj, már megint itt kell lenni, inkább mennék haza”.

Sokszor láthattunk már benneteket különböző rendezvényeken együtt énekelni. Hogyan lettetek duettpartnerek?

Emese: Ha jól emlékszem két évvel ezelőtt kezdtünk el együtt énekelni, az iskola által szervezett zenei táborban kaptuk meg az első közös duettünket, azóta rendszeresen vannak különböző énekes fellépéseink. Nagyon szeretek Lillával duettezni, eleinte nehezebben ment a dalok tanulása, de idővel egyre jobban összeszoktunk. Mostanra már egy pillantással is tudunk jelezni a másiknak egy dal közben, hogy most figyelni kell, mert ez egy olyan rész, ami nehezen szokott menni. Könnyen igazodunk a másikhoz, szerintem jó csapat vagyunk.

emese2
Zagyi Emese

Rengeteg versenyen vettetek már részt, a legemlékezetesebb talán a tavalyi Miénk a tér! volt. Meséljetek erről!

Lilla: Ez egy olyan verseny, ahol az ifjú tehetségek megmutathatják, mit is tudnak, és gondoltuk, hogy kipróbáljuk magunkat. Nagyon nehéz dallal készültünk – Melson: Esti dal – amellyel klasszikus duett kategóriában indultunk. Amikor megnyertük az első helyet és a kiemelt nívót, nagyon meglepődtem – nem azért, mert nem hittem magunkban, hanem azért, mert sok tehetséges emberrel mértük össze tudásunkat. Erre a versenyre ezzel a dallal több hónapon át készültünk. Könnyen ment, mert nem ez volt az első duettünk. Nagyon jól éreztem magam.

Mire emlékeztek a legszívesebben vissza az együtt töltött idő illetve munka kapcsán?

Emese: Rengeteg vicces és jó emlékünk van, nagyon szerettem a közös munkát. Volt egy angol szövegű darabunk, amiben az egyik szóban f betűt kellett volna énekelnünk, de rendre p-nek akartuk mondani. Ha véletlenül az egyikünk jól énekelte a szöveget, a másikunk biztos, hogy elrontotta. Ez abban a pillanatban nagyon bosszantó volt, de utólag belegondolva vicces, ahogy szerencsétlenkedtünk. Nincsen kifejezetten kedvenc darabom, a tanultak közül az összeset szerettem. Talán kiemelném az első duettünket, ami 2 éve hozzánk van tapadva, valahogy mindig előjön, és félévente legalább egyszer elénekeljük valamilyen rendezvényen, ez a Sunny Day. Mindig mondjuk, hogy ezt már levédetjük, és nem engedjük meg a magánének tanárunknak, hogy másnak tanítsa.

Most, hogy Lilla elballagott, végleg szétválnak útjaitok vagy folytatjátok a duettezést?

Emese: Remélem, találunk még alkalmat, hogy együtt énekelhessünk. Egyébként a Sunny Day tizedszeri előadása és százszori elpróbálása után megfogadtuk, hogy ha valamelyikünk véletlenül híres énekes lenne a jövőben, akkor mindenképpen közösen felénekeljük azt egy CD-re!

lilla 1
Bárdió Lilla

Tervezitek, hogy ének-zenével fogtok továbbtanulni?

Emese: Mindenképpen szerepel a zene a továbbtanulási terveink között, én nem tudnám elképzelni az életemet nélküle.

Lilla: Természetesen szeretnék a zenével foglalkozni. Szeretnék továbbtanulni, akár Egerben, de esetleg máshol. Nem szeretném feladni az álmaimat.

Czoller Viktória (12.C)

Please follow and like us:

Comments

comments