Búcsúzunk és elmegyünk…

Az érettségik után – vagy között – e cikk segítségével idézzük fel a ballagást, s bátorítsuk a ballagó diákokat, szükségük lesz még rá! Nézzétek meg a ballagásról készült videót (az elején a tanári búcsúztató és a szerenád képeiből látható válogatás):

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VLSjn6ggR44&feature=youtu.be[/youtube]

Az ünnepségről készült beszámolót IDE kattintva tudod elolvasni iskolánk honlapján!
Fotókat találsz a HONLAPON, iskolánk FACEBOOK OLDALÁN, és a HEOL galériájában.

Most pedig Vizes Lajos intézményegység-vezető úr beszédéből következzenek részletek!

2473446_ballagas_20

„Vannak jó szelek, s persze rosszak is,
bár a hullámok mögött vár ránk a part,
de semmilyen szél nem jó ennek,
aki nem tudja, melyik kikötőbe tart”

A Quimby zenekar egyik dalának gondolata ez, mely arra utal, hogy az utak elvezetnek valahová – az utaknak értelmük van -, de sokszor azt csak az utolsó pillanatban értjük meg: közvetlenül a cél előtt.

Kedves Ballagó Diákok!

A Ti utatok, melyre 4 vagy 5 évvel ezelőtt léptetek lassan véget ér ebben az iskolában. Az iskolánk, a tanév legszebb ünnepe ez a mai.

Az itt töltött évek alatt sokat változtatok, felnőttetek, de maradjatok olyanok, amilyenek alapvetően vagytok: talpraesett, bátor, embertársaitok iránt figyelmes és toleráns, a jövőt tudatosan építő, a világra nyitott szeretni tudó és szeretetre vágyó fiatalok.

Ne feledkezzetek meg tanáraitokról sem, akiknek a színvonalas oktató-nevelő munkája, gondoskodása, szeretete mindvégig arra irányult, hogy minél több hasznos ismeretet szerezzetek, erkölcsi tartást, becsületességet, emberséget tanuljatok.

Néhány saját impressziót azért még engedjenek meg!

Felejthetetlen élményként maradnak meg számomra a 12. B osztály zenekarának fellépései, Maruzs Noémi és Antal Melinda csodálatos képzőművészeti alkotásai.

Varga Gyuri vidám, dinamikus, olykor kissé harsány egyénisége is megmarad emlékezetünkben, aki ének és tánc tudásával valamint különleges népi hangszeren való virtuóz játékával sokszor elkápráztatott bennünket. Mint ahogyan szép emlékként marad meg a kézilabdacsapat csapatkapitányának, Szuromi Petrának a csupaszív, önzetlen játéka is. Bizonyára az én diákjaimban is mély nyomokat hagynak azok a gondolatok is, amelyek kifejtéséhez a töri órák 36. percében kezdtem, és az 52. percben fejeztem be.

Ebben az ünnepi pillanatban gondoljatok most családotokra, szüleitekre, nagyszüleitekre. Ne feledjétek, hogy a legtöbb segítséget, törődést, biztatást, bátorítást tőlük kaptátok. Köszönjétek meg mindazt, amit értetek tettek, hiszen tudnotok kell, hogy a Ti sikeretek az ő boldogságuk záloga is egyben.

Várnak rátok a főiskolák, az egyetemek, – hogy minél képzettebbek, műveltebbek, jó szakemberek legyetek. Vezéreljen benneteket a tudásvágy, a tisztesség, az emberség – hogy boldog, sikeres emberekké váljatok.

Isten veletek!

1

2

3

4

5

Please follow and like us:

Comments

comments