„Minden rajzom Én vagyok, de egyik sem az enyém.”

Forgács Fanni (11.c) sok oldalát ismerhetitek már. Rengeteg műsorban szerepelt énekkel, verssel, láthattátok színpadon a Nővérek (katt!) vagy az Ádámok és Évák (katt!) darabban is. Írásaira is büszkék vagyunk, amit közölhettünk. Most egy másik területen mutatkozik be: megtudjátok, hogyan került a papír és a ceruza bűvöletébe!

Nálam a rajz, a zene és az irodalom mindig kéz a kézben jártak. Egy vers megihlet egy rajzot, egy festmény egy novellát, és aláfestő zene nélkül nem kezdek bele az alkotómunkába. Kicsi korom óta imádok rajzolni. Legelőször az általános iskolás rajztanárom ébresztette fel bennem a rajzolás iránti szerelmet, és nyolcadikos koromban saját kiállításom lehetett Gyöngyösön a Vachott Sándor könyvtárban. Amikor ide jöttem a középiskolába, abbahagytam a rajzolást, mert más elfoglaltságaim lettek. Elkezdtem komolyabban foglalkozni az írással és az énekléssel. 2012 őszén, a sors mégis újra összehozott engem régi cimboráimmal, a papírral és a ceruzával.

Újult erővel és még nagyobb eltökéltséggel vetettem bele magam az alkotásba, melyben Györkös Eszter – Györkös-Láris Art Studio – segít nekem. Benne nem csak kitűnő tanárra, de fantasztikus alkotótársra is találtam.

01

03

04

05

Számomra a rajzolás tökéletes önkifejezés. Szeretem a világot máshogy ábrázolni, mint azt a legtöbb ember látja. Szeretek merész dolgokat vetni a papírra, mely eltér a hétköznapok realitásától. Kedvenc művészeti korstílusom a szürrealizmus és az Art Nouveau (szecesszió). Vannak művészek, akik személye és alkotói munkája is inspirálóan hat rám. Ilyen például maga a szürrealizmus, Salvador Dalí, a kegyetlenül ironikus és letisztult Aubrey Beardsley, a sokoldalú Alfons Mucha és ámulatba ejtenek Dante Gabriel Rossetti gyönyörű női ábrázolásai.

Nem szeretném kategorizálni a művészetem, nagyon sok vonal felé nyitott vagyok. Munkáimhoz legközelebb a szimbolizmus és a szürrealizmus áll és kedvelt motívumaim az ellentétek és az éles kontrasztok. Szeretem az abszurd formákat és történeteket, a fás motívumokat, a női arcokat és a „valóságtól” messze elrepítő kompozíciókat. Azt alkotom, amit ki kell adnom magamból és ezek olykor szokatlannak vagy morbidnak hatnak. Szeretem az alkotásaimmal elgondolkodtatni, merengésre késztetni és elrepíteni az embereket.

07

06

08

09

Amikor rajzolok, megszűnik a világ körülöttem. Csak én vagyok és a papír. És mi ketten, az idő múlásával egyre jobban összekovácsolódunk, és egyre jobban megy a közös munka. Mióta megtanultam a környezetemet nem csak nézni, hanem látni is, egy új világ nyílt ki előttem, amiben bármire képes vagyok és ahol bármi lehetséges. Sok mindent ki tudok élni a rajzolásban. Szeretem a szokatlan és különös dolgokat, amik mellett az ember nem tud csak úgy elmenni. A néző betekinthet az alkotó világába, a lelkébe, és amikor néz egy képet, akkor csak Ő van és a kép. Nincs külvilág. Mert a kép egy új univerzumot teremt. Beszív és rabul ejt. Számomra ez az igazi művészet. Aki nézi a rajzaimat az engem lát.

Minden rajzom egy külön világ, a lelkem egy-egy külön kis szegletéből. Minden rajzom Én vagyok, de egyik sem az enyém. Minden rajzomnak külön személyisége van.

Mostanában nagyon érdekelnek a hiperrealisztikus ábrázolások. A Johnny Depp portréval bejutottam a Tetováltak közössége által meghirdetett verseny középdöntőjébe. Nagyon jó érzés volt a sok profi munka mellett látni a rajzomat. Ez egy újabb löketet adott, hogy még több energiát fektessek a rajzolásba. Igyekszem megismerkedni és elsajátítani különféle festési és rajzolási technikákat. Tudom, hogy még sokat kell tanulnom és folyamatosan képzem magam, hogy egyre jobb és jobb legyek. Az ember minden nap tanul valami újat, soha nem lehet elég jónak lenni, mindig van hova fejlődni és úgy érzem elindultam egy úton, amiről nem szeretnék letérni.

A jövőmet mindenképpen valami alkotói pályán képzelem el. Nagyon vonz az oktatás a pszichológia és a színpadi tevékenység is. Jelenleg a tetoválás iránti vonzódásom inspirál. Ha minden jól megy, júniusban elkészítem életem első tetoválását.

Forgács Fanni (11.C)

Még több képet találtok Fanni blogjában IDE kattintva!

10

11

12

13

14

Please follow and like us:

Comments

comments