Rend a lelke mindennek

angel_cleaning_logo2

Sokan vagyunk, akik a jó idő bekövetkeztével úgy gondoljuk, hogy itt a nyár, befejeződött az iskola, a hátralévő egy hónap pedig csupa móka és kacagás. Előző cikkünkben Czoller Viktória (12.C) írt az utolsó hónapok túléléséről: tanuljunk, és egyben pihenjünk, szórakozzunk is (bővebben ITT). Eljött az újabb hosszúhétvége, most Elekes Dorottya (11.B) tippjeit olvashatjátok arról, hogyan is tehetnénk még hasznosabbá hétvégéinket így, a nyár közeledtével.

Minden évben sor kerül egy-egy olyan tantárgyra, ami kikerül az órarendből, mert csak egy-két évig tanítják. Ilyen például az informatika, a rajz, az ének, és a sokak által nem túl kedvelt kémia is. Emlékezetes momentum volt számomra, mikor lassan elkezdtem összeszedni a szobámat, mondván, jó lenne már kilátni a sok dolgozat, órai és otthoni jegyzet mögül, és rendet tenni az íróasztal környékén…

 Ezeket az úgynevezett töltelék tantárgyakat nem utáltam, viszont értelmét se láttam őrizgetni a fennmaradt dolgozatokat. Elég volt dossziét nyitni a történelemnek, az emelt magyarnak, és a matematikának. A nyelv számomra nem volt akadály, de még azt is gyűjtöttem, sosem lehet tudni, mikor lesz rá szükségem alapon.

Igen, vannak, akik első kézből kihajítják a kukába a dolgozatot, én mégis azt mondom, hogy érdemes az érettségiig megtartani őket, mert az utolsó év nagyrészt ismétlésből áll, könnyebb elővenni egy-egy dolgozatot, mint emlékeid között kutatni, hogy ezt mikor, és hogyan is vehettük, ráadásul a tanár által beleírt javítások csak építő kritikaként szolgálnak!

2011_2_6-7o_takaritas1 Sok olyan ember van, aki a ,,Rend volt, csak aztán nem tudtam mit vegyek fel” vicces mondás szerint él. Én mégis azt vallom, hogy jobb, ha ,,Rend a lelke mindennek”! Legyen mindennek egy bizonyos helye, ha szükséged van valamire, ne kelljen az egész szobádat feltúrni, hogy aztán még nagyobb rendetlenséget csinálj. Így, havonta egy-egy napot a hétvégéből áldozz arra, hogy kicsit kikupálod a szobát, átnézd mi az odavaló, és mi nem, és máris sokkal átláthatóbb, nemde? Közben hallgathatsz zenét, kedvedre táncikálhatsz, énekelhetsz, hallgathatod a televíziót, néha még rá-rá tekinthetsz a Facebook-ra is, mégis hasznosan telik az időd. Így a tanév végén, mikor a szüleid nekiállnak a nagytakarításnak, neked már nem lesz annyi dolgod a szobádban, besegíthetsz nekik, vagy esetleg, ha szereted a változásokat, kicsit átrendezheted a szobádat, és fejest ugorhatsz a nyárba, a felejthetetlen bulikba, közösségi életbe. Milyen jól hangzik…

depositphotos_10118061-Cool-Smiley

Azért ne ugorjunk ennyire előre az időbe, akármennyire is hangzik jól. Éljük túl az elkövetkezendő egy hónapot, és alkalmazzátok a Viki által megírt nagyszerű tanulási praktikákat! Szerezzetek sok jó jegyet, javítsatok, amiből még úgy érzitek nem ártana, de pihenjetek is, mert a sok tanulás árt a szépségnek!

 Kellemes hosszúhétvégét kíván mindenkinek a MéDiák szerkesztősége!

Unbenannt

Elekes Dorottya (11.B)

Please follow and like us:

Comments

comments