A The Voice Győztese – Pál Dénes

A MéDiák ellátogatott a XX. Ifjúsági Sajtófesztiválra (A beszámolót ITT elolvashatod!), ahol lehetőségünk volt a The Voice győztesét, Pál Dénest élőben is meghallgatni. Sajnos személyesen nem adódott alkalmunk beszélgetni vele, mivel sietni kellett a vonatunkhoz, de Dénes szívesen válaszolt Pap Andrea kérdéseire e-mail-ben is. Pap Andrea beszámolója és interjúja következik.

A német érettségi miatt csak délután csatlakozhattam a többiekhez a fesztiválon. Nagyon izgultam, hogy milyen eredményt értünk el közösen a MéDiákkal, illetve kíváncsi voltam, hogy egyénileg mire jutottam, tehát egész úton fészkelődtem az autóban, amíg oda nem értünk. Nagyon boldog voltam az  eredmények miatt, hiszen országos szinten lettünk másodikak a szerkesztőséggel, én pedig harmadik helyezett, aminek szintén nagyon örültem.

A délután folyamán rengeteg előadáson vehettünk részt, a DUE ki tett magáért, hiszen nagyon sok szórakoztató és érdekes programot szervezett a fesztiválra látogatóknak. Legjobban a nap végét vártam, de nem azért, hogy haza induljunk, hanem azért, mert az utolsó fellépő Agárdi Szilvia és Pál Dénes volt. Egyszerűen gyönyörű hangjuk van, amit élőben a legérdemesebb meghallgatni. A hideg rázott a koncert egész ideje alatt (és nem a borzongástól). Egy interjút szerettem volna készíteni Dénessel, mert nagyon kíváncsi voltam arra, hogy kicsoda az ország hangja. A vonatunkhoz eléggé kellett sietni, ezért először el is vetettem az ötletet, de eszembe jutott, hogy talán válaszol, ha írok egy levelet. A válaszok megérkeztek, íme itt elolvashatjátok őket.

Édesapád egy interjúban azt nyilatkozta, hogy talán igazak azok a visszajelzések, amelyek arról szólnak, hogy talán egy századdal visszább vagy a saját generációdtól? Te hogy vélekedsz erről?

Az igazat megvallva lehet benne valami, de ez nem teljesen így van. 22 éves vagyok, és sokan azt mondják, fogjam már fel egy kicsit lazábban a dolgokat. Én úgy érzem kellő komolysággal kezelem a fontos dolgokat és kellő képen bele is tudok „lazulni”, ha arról van szó. Sosem voltam az a „bulizós” típus, de szeretek kimozdulni, világot látni, új embereket megismerni, de nem feltétlenül ragadott magával a hajnalig tartó bulik világa. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy minden fiatal ilyen lenne, de talán a nagy többséget ez jellemzi.

Amikor indultál a tehetségkutatón, az egyetem is szerepet játszott már az életedben. Ha jól tudom most halasztasz egy ideig. Mik a terveid ezután? Csak az éneklés vagy visszaülsz még az iskolapadba?

Igen, így van, most jelenleg passzív féléven vagyok. Terveim között szerepel, hogy elvégzem egyetemi tanulmányaimat, de nem tudom biztosan, hogy szeptembertől újra beülök a padba. Ha mégis így történne, akkor lehet már levelezőn tudnám csak folytatni. Most jelenleg az ének a legfontosabb, és ezen a téren szeretnék maradandót alkotni.

Vannak példaképeid, ha igen, kik ők, és miért pont ők?

Zenei példaképeim vannak. Hazánkban Kovács Ákos nevét tudnám kiragadni, aki személyes kedvencem. Számomra az a profizmus és precizitás, amivel a hosszú évek során ikonná nőtte ki magát, példaértékű. Másik nagy kedvencem Josh Groban, akinél hasonló érveket tudnék mondani. Maga a tisztaság, ami a dalaiból árad, engem már évek óta magával ragadott.

 Milyenek voltak a gimis éveid? Már akkor tudtad, hogy énekléssel fogsz foglalkozni, vagy esetleg más terveid voltak? 

A gimis éveim átlagosnak mondhatóak. Akkor még nem az ének volt a legfontosabb, az csak valahogy a végzős éveim során került előtérbe. Sokáig építész akartam lenni, és sorra gyártottam itthon a terveket. Végül a környezetvédelem volt, ami magával ragadott, így az egyetemen is ezzel kezdtem foglalkozni.

Mit tanácsolnál azoknak a fiataloknak, akik még az álmaik megtervezésénél, esetleg kivitelezésénél tartanak?

Én a magam példájából kiindulva azt tudnám tanácsolni, hogy tapasztaljanak, próbáljanak ki mindent, amihez csak kedvük van vagy lehetőségük adódik. Nem voltak mindig konkrét terveim, így belefogtam sok mindenbe. Rajzoltam, rendezvényeken fotóztam, újságcégnél voltam, kórháznál segítettem, hentes pultnál álltam… Ezek elsősorban azért voltak jók, mert nagyobb rálátásom volt a dolgokra. Egy idő után rájön az ember mit is szeretne, és ha megadatik neki, akkor azzal is fog tudni foglalkozni. Nem jó, ha az ember azért lesz orvos vagy jogász, mert azt javasolják. Érezni kel,l mi áll hozzánk a legközelebb, hiszen jobb esetben egy életen át azzal fogunk foglalkozni. És persze kellő elszántság és hit kell hozzá. E nélkül nem megy. Ha elsőre nem sikerül, fel kell állni és gyűrni kell tovább, mert máshogy nem lesz eredménye.

Külön élmény volt ez a dal kis csapatunk számára, hiszen együtt énekeltük Dénessel az elejétől a végéig. A dal végén ezt meg is köszönte nekünk.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=PbX7fHQ1I0U[/youtube]

Fotó: http://www.facebook.com/#!/paldeneshivatalos?fref=ts

Pap Andrea

Please follow and like us:

Comments

comments

1 thought on “A The Voice Győztese – Pál Dénes

Comments are closed.