Kettős siker a XX. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon

Több mint egy éves pályafutása alatt hatalmas sikereket ért el a MéDiák, az Eszterházy Károly Gyakorlóiskola online iskolaújsága. A lelkes, kezdetben még amatőr újságírók munkája mára kifizetődött: nem csupán tapasztalatokat szereztek, hanem elérték, hogy ők szerkeszthetik Magyarország második legjobb diákújságját! Czoller Nikoletta (12.C) beszámolója következik a XX. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál díjátadójáról.

DSC02659
A szerkesztőség egy kicsiny része a Sajtófesztivál díjátadóján
DSC02683
A riporter személyiségéről, legmeghatóbb és megdöbbentőbb pillanatairól mesélt Vujity Tvrtko
DSC02706
D. Tóth Krisztát a médiás pályakezdés nehézségeiről faggatták

2013. május 10-én, Budapesten, a Millenáris Park D Csarnokában rendezték meg az XX. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált, ahol az ország legtehetségesebb tanuló újságírói gyűltek össze. Kis csapatunk, személy szerint Kolman Réka, Czoller Viktória (12.C) és jómagam Gólya Tamás tanár úr vezetésével indult el a fővárosba vonattal, majd a föld alatt folytatva utunkat metrózva értünk el a helyszínre.  Kicsit késve érkeztünk (nem bírtunk ellenállni a pesti hangszer- és bringaboltoknak…), ezért csak a gálaműsor második felére toppantunk be, pár perccel azelőtt, hogy a díjakat kiosztották. Tátott szájjal álltam és feszülten figyeltem, mikor Pataki Zita, televíziós műsorvezető kihirdette a végeredményt: a MéDiák lett az ország második legjobb online diákújsájga, valamint brigádunk legszorgalmasabb tagját, Pap Andreát az év harmadik legkiválóbb diák újságírónőjének választották. A délután folyamán a német érettségije után Andi is csatlakozott hozzánk és együtt rengeteg médiával foglalkozó programon vehettünk részt: kivesézhettük például D. Tóth Krisztával, Vujity Tvrtkoval vagy Till Attilával a televíziózás és újságírás csínját-bínját, bepillantást nyerhettünk az Oscar-díjas rajzfilmrendező, Rófusz Ferenc legújabb munkájába, fellépett Radics Gigi, Felméri Péter, valamint Agárdy Szilvi és Pál Dénes (a vele készült interjút ITT olvashatjátok), de találkoztunk Puzsér Róberttel is. A díjakat dr. Balázs Géza adta át, aki maga is tartott előadást.

DSC02662
Bármerre néztél, rengeteg lelkes ember s program fogadott. Három emelet több terme és standja közül lehetett válogatni a változatos programokból
DSC02715
A szakmába vágó előadásokat és díjátadót koncertek és zenei produkciók színesítették
Herr Médiák
Herr Médiák

Kipróbálhattunk különböző játékokat, mint például a szerencsekerék, megnyertük az újság új kabalabékáját, Herr MéDiákot, valamint a bátrabbak (mint ahogy tanár úr is) részt vehettek egy híradó, vagy éppen időjárás jelentés szimulációján is. Este fáradtan, de boldogan indultunk hazafelé, a vonaton pedig visszaemlékeztünk arra, hogyan indult a MéDiák, és új tervekkel álltunk elő, amire felépíthetjük az újság jövőjét. Hosszú és tartalmas napot hagytunk a hátunk mögött. Jó érzéssel tölt el, hogy nem hiába dolgoztunk az elmúlt egy évben, ez a nap új lendületet adott számunkra. Megéri folytatni azért, hogy első kézből értesülhessetek iskolánk eseményeiről és az egri diákéletről.

Ha a MéDiák sikerén felbuzdulva te is kedvet kaptál az újságíráshoz, jelentkezz szerkesztőségünkbe, vagy ha van olyan irományod, versed, koncert élményed, könyv vagy lemezbemutatód, vagy bármi, amit szívesen megosztanál másokkal, küldd el nekünk! Személyesen is bátran megállíthatsz bennünket a folyosón, avagy megtalálsz minket a MéDiák hivatalos facebook oldalán.

Segíts, hogy jövőre miénk legyen az Év Diákújságja cím!

Czoller Nikoletta (12.C)

due oklevél

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik részt vettek/vesznek a MéDiák munkájában.

A stáb (legaktívabb része):

Pap Andrea Csilla – főszerkesztő, cikkíró, riporter, vers, próza, cikk feltöltés

Czoller Viktória – szerkesztő, cikkíró, riporter

Czoller Nikoletta – szerkesztő, cikkíró, riporter

Kolman Réka – cikkíró, riporter, vers

Forgács Fanni – cikkíró, riporter, vers, próza

Orosz Eszter – cikkíró, riporter

Szelényi Réka – cikkíró

Farkas Nóra – cikkíró, riporter

Varga Regina – cikkíró

Csete Éva Viktória – versek

Papp Vanda – versek

Csombó Bence – weblap

Gólya Tamás tanár úr – szerkesztés, cikk feltöltés

Tóth Ferenc Zsolt tanár úr – weblap frissítés

…s köszönet azoknak is, akik akár csak egy cikk erejéig is írtak nekünk vagy segítették az oldal létrejöttét!

Please follow and like us:

Comments

comments

1 thought on “Kettős siker a XX. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon

Comments are closed.