Szép eredmény az angol nyelvű mesemondó versenyen

Az Amerikai Kuckó szervezésében angol nyelvű mesemondó versenyen vettek részt diákjaink, akik szép eredményekkel tértek vissza, s értékes ajándékokkal a tapasztalaton és a kellemes délutánon kívül. Iskolánk két tanulója is díjazott lett a 7-8. osztályos korcsoportban: 3. helyezést ért el Dremmel Noémi, 8 osztályos (felkészítő tanár: Szűcsné Hütter Eszter) és Nagy Klementina, 7 osztályos tanuló (felkészítő tanár:Vígné Bogár Ildikó). A zsűritagok között voltak többek között dr. Thomas Cooper, Charles Somerville, dr. Reichmann Angelika. Nagy Klementina beszámolója következik.

Két osztálytársammal, Panyi Evelinnel és Almási Annával egy angol mesemondó versenyen vettünk részt. A főiskola felé tartva már hangosan felmondtuk egymásnak a mesét. Tudtuk, hogy hiába izgulunk, hiszen minden rendben lesz! A felkészítő tanárainkkal találkoztunk a bazilika előtt – mivel nekünk aznap nem kellett iskolába mennünk –, s mikor beléptünk a főiskola ajtaján, hatalmas tömeg fogadott bennünket. Miután regisztráltunk, kaptunk egy jó nagy mappát, benne egy United States könyv, egy újság, könyvjelző, s képeslap. Ezek után mindenkinek a díszterembe kellett vonulnia: ott ismertették a helyszíneket s bemutatták a zsűritagokat. (Az egyik zsűritag kísértetiesen hasonlított a matektanárunkra!).

2013-05-07 15.29.36

Nekem a 7-8. évfolyammal együtt a díszteremben kellett maradni, s mindenki sorszámot húzott. Én a tízeset húztam, Anna volt a 12., Evelin pedig a 20. Az előttünk lévők nagyon halkan mondták el a kiválasztott meséjüket, nagy volt a terem s a nézők közül alig lehetett hallani. Miután mindenki elmondta a meséjét, bejött a rendező és bejelentette, hogy tíz perc múlva eredményhirdetés. (A szünet alatt találtunk Annával 100 Ft-ot, amit „elosztottunk”…) Az eredményhirdetést az 5-6. évfolyammal kezdték, utána következett a 7-8. Úgy gondoltam, nem érek el helyezést, mert nagyon sok ügyes diák volt rajtam kívül. Nagy meglepetésemre ötödik helyezést értem el. Miután a felkészítő tanáraim gratuláltak, Annával elmentünk fagyizni, s megünnepeltük, hogy nem haltunk bele az izgalomba, sőt, egy kellemes délutánon voltunk túl!

mesemondó..

Nagy Klementina (7.Ny)

Please follow and like us:

Comments

comments