Molnár Dani a X. Europop fesztiválon

Számtalanszor olvashattatok iskolánk tehetségeiről és reméljük, hogy minél többetekről tudunk majd beszámolni a jó eredmények kapcsán. Íme egy aranytorkú énekes palánta, akit már sokszor hallhattunk dalolni iskolai rendezvényeken. Ő Molnár Dániel 10. C osztályos tanuló, aki a hétvégén a X. Europop fesztiválról kitűnő eredményekkel tért haza. Pap Andrea vele készített interjúját olvashatjátok.

molnár_d
Molnár Dániel

A hangodat hasonlítani sem tudom semmihez, hány éve énekelsz?

Ohh… ez azért szerintem „enyhe” túlzás! 🙂 Negyedik éve éneklek, most már kisebb-nagyobb sikerrel énektanárnál, illetve amióta csak az eszemet tudom éneklek és zenélek hangszeren, bár ez utóbbi koránt sem megy olyan jól.

 Volt/van még énekes a családotokban?

Igen, van. Húgom énekel még nálunk, bár ő nem szívesen áll színpadra, eléggé félénk, illetve ahogy észre veszem, nem is szeret annyira énekelni mint én. Kicsit bánom, mert ha képezné a hangját, akármilyen bárba beillene egy dzsesszgitáros és egy billentyűs kíséretében, de hát ő tudja…

 Már most rengeteg fellépésed van, hogy bírod őket az iskola mellett?

Azért olyan sok még nincs, bár az elmúlt időszakban nem panaszkodhattam, illetve a közeljövőre is fel van jegyezve pár, de még éppen annyi, hogy bírjam az iskola mellett. Igaz, ami igaz, hogy nem egyszerű, mert a fellépés elengedhetetlen velejárója a képzés, az énekórák, és persze a töménytelen mennyiségű gyakorlás, de úgy érzem eddig ezeket elég hatékonyan sikerült összehangolni, és igyekszem a jövőben is.

 A hétvégén egy elég nívós versenyen vettél részt. Mesélnél róla?

Immáron 3. alkalommal mentem el erre a versenyre, ami minden alkalommal nagy élmény és kihívás számomra. A versenyen külön kategóriákban indult három korcsoport. Én mindkét, azaz Pop és Musical kategóriában indultam. Pop kategóriában sikerült elhoznom az 1. helyezést, illetve musical kategóriában 3. helyezést értem el. Ami érdekesség, hogy kaptam egy olyan felajánlást is, ami egyesek szerint egyedülálló – és a korábbi két Europop-on, amin részt vettem, én sem emlékszem, hogy lett volna ilyen – : egy DEMO lemez készítésének a lehetőségét Mánfai Tamás „Tom Noize” felajánlásából.

 

Vannak már további terveid az énekléssel, vagy hagyod, hogy sodorjon az ár?

Tervem nem sok van vele. Szeretném tovább képezni a hangom, hogy még többet tudjak adni az embereknek általa. Hivatásomnak kötve hiszem, hogy választani fogom, de az az érzésem, hogy egész életemben kísérni fog. Az egyetlen célom egyenlőre az énekléssel, hogy adjak az embereknek vele, hogy szórakoztassak, érzelmeket indítsak meg, erősítsek föl egy-egy dallal, de ha már hozzá tudok tenni az alaphangulathoz, már nem voltam hiába a színpadon.

 Vannak esetleg példaképeid? Ha igen, kik ők és miért?

Példaképeim? Igen, van egy pár, és mind más és más miatt. Elsőként említeném Deák Bill Gyulát. Aki ismer, az tudja, hogy egyik legnagyobb példaképem. Hihetetlenül tisztelem, amiért több mint 40, bár lehet, hogy lassan 50 éve a színpadot koptatja, annak ellenére, hogy megannyi megpróbáltatáson ment keresztül, melyek közül sokat az élet állított neki, kezdve attól, hogy nagyon szegény családból származik, egészen azon át, hogy nagyon fiatalon elvesztette az egyik lábát, ám mindezek ellenére nem adta fel, és és bátran önmagát vállalva és megtartva vitt végig egy olyan zenei pályát, ami Magyarországon talán egyedülálló. De példának okáért ott van Ákos, az egykori Bonanza Banzai énekese. Egész fiatalon annyi mindent tett le az asztalra, amit szintén kevesen mondhatnak el magukról. Természetesen egyiküknél sem utolsó dolog a hangi adottság. Mindkettejük torkában arany van. De persze van még sok más ilyen személy, akit valamiért a példaképemnek tartok, nem is folytatom, mert napestig tudnék beszélni róla/róluk.

Sok sikert kívánunk ezúton is Molnár Daninak és gratulálunk az elismerésért!

Pap Andrea

"I'm feeling good..."
“I’m feeling good…”

Sok sikert kívánunk, ezúton is Molnár Daninak és Gratulálunk az elismerésért!

Az első helyezett dal pop kategóriában, Molnár Dani előadásában.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=QlxXwsyr4KU[/youtube]

 A harmadik helyezett dal, musical kategóriában, Molnár Dani előadásában.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3vZBWefElxs[/youtube]

 

Please follow and like us:

Comments

comments